Last news in Fakti

21 Януари, 2023 05:32 3 593 4

21 януари: Международен ден на прегръдката

  • прегръдка-
  • международен ден

Празникът възниква през 70-те години сред студенти

Международен ден на прегръдката - възниква през 70-те години сред студенти, а в САЩ е обявен за празник през 86-та. Датата 21 януари не е случайна, а е избрана от пастор Заборни, защото се пада между коледните и новогодишните празници и Свети Валентин, отбелязван на 14 февруари.

Смята се, че около 21 януари хората се чувстват изчерпани след коледните празници и все още не са се заредили с необходимата енергия за Празника на влюбените.

Според пастор Заборни на днешния ден хората имат нужда от прегръдка от техен близък или дори от непознат човек. На този ден хората се прегръщат, без да влагат интимност. Откакто свят светува прегръдката е символ на топлота и приятелство. Когато гушнеш някого, го даряваш с чувство за сигурност, комфорт и доверие.

Източник: manager.bg


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    1 2 Отговор
    Искам да прегърна Десито от Дулово със запушен нос..

    Коментиран от #2

  • 2 Ей,льохман

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    Не ми кради "хихихи..".Хихикай си без двете точки!
  • 3 Боби

    1 2 Отговор
    Ние да не сме хипита бе.... . тези от парламента и президенството ги празнуват краварските празници , нали са си партньори по война , да тичат на Козяк и да се прегръщат цял ден .

    Коментиран от #4

  • 4 бобър

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Боби":

    тебе искам да те прегърна с двоен нелсон