22 Януари, 2023 09:54 7 134 27

Захари Бахаров е прибрал 100 бона хонорар от “Войната на буквите”

  • войната на буквите-
  • бнт-
  • продукция-
  • сериал-
  • захари бахаров-
  • хонорар-
  • сума

Участието на Бахаров било стратегическо за продукцията, заради което те не се поколебали при условията му

Захари Бахаров окончателно се утвърди като най-скъпоплатения актьор у нас благодарение на участието си в новия сериал на БНТ „Войната на буквите“. Звездата е истински рекордьор по хонорари. Според източници на „Уикенд“ той е прибрал 100 бона за 12-те епизода на продукцията. Колегите му Теодора Духовникова и Деян Донков са получили далеч по-скромни суми.

Захари Бахаров надмина по хонорари най-скъпите звезди у нас. Колегите му Михаил Билалов, Владо Карамазов и дори Юлиан Вергов, с които доскоро бяха на един кантар, сега могат само да му дишат праха. Понеже в последните години се изявява не само като актьор, но и като бизнесмен със супер успешния си проект „Поетите“ Бахаров много вдигна летвата и вече отказва да работи само за чест и слава.

Той приема само скъпо платени участия, а от „Войната на буквите“ е спечелил колкото апартамент на морето. С БНТ се били разбрали за цели 100 000 лева.

В телевизията много държали на участието му заради феновете, които привлича. Известно е, че Захари, за разлика от други свои колеги, които минават за секс символи, има не само почитателки, но и почитатели, които го харесват заради хулиганските му маниери.

Той е бил един от малкото актьори в екипа, които са можели да преговарят за хонорари. Ролята на Георги Сурсувул във „Войната на буквите“ е писана специално за него, а нареждането е било продуцентите да се съгласят с всички условия, които звездата поставя, само и само да приеме офертата.

Колежката на Захари – Теодора Духовникова, била далеч по-скромна с исканията си, твърдят източници на изданието. Тъй като жените в киното не само в България, но и в целия свят, продължават да са много по-зле платени в сравнение с мъжете, тя се била договорила „само“ за 5 бона на епизод или за 60 000 лева за целия сериал.

Духовникова също не се е явявала на кастинг за ролята си на царицата – съпруга на цар Симеон Велики. Тази роля е била създадена специално за нея и е била гарантирана от самото начало. Между другото, двамата със Захари ще използват инерцията от проекта, за да направят и свое театрално представление, режисирано от Явор Гърдев. Премиерата е насрочена за средата на февруари.

За разлика от двамата си колеги, третата голяма звезда сред актьорите в сериала - Деян Донков, не го е огрял чак толкова голям финансов късмет. Макар да взима ролята на най-великия български владетел – Симеон Първи, той е приел далеч по-скромен хонорар, тъй като героят му е в сценария твърде кратко.

Говори се, че Донков се бил разписал срещу 25 000 лева. Останалите в продукцията са били далеч по-скромни. Дарин Ангелов и Валентин Танев имали твърде малки роли, за да могат да се пазарят за пари, а младите звезди Климентина Фърцова и Даниел Върбанов, който играе главната роля – на княз Баян, били влезли в проекта основно за опита и славата, които той може да им донесе.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Исторически парк

    23 9 Отговор
    Доста по-добре е от про стотиите на максим гейчев
  • 2 Сали

    42 5 Отговор
    Тъкмо ще има пари да дава на брат си за " бело"....
  • 3 Некадърна

    41 6 Отговор
    Работа ! Пак си въобразяват , че играят мутри !
  • 4 ема

    20 10 Отговор
    МАЛКО СА ЗА ТАЗИ ИГРА КАТО СРАВНИМ ПАРИТЕ С ТЕЗИ НА ЧАЛГАРИТЕГНУСНИ ТОВА СА СТОТИНКИ НО ЗА ИСТИНСКАТА КУЛТУРА ТОЛКОВА ЖАЛКО
  • 5 Албрехт Дюрер

    35 2 Отговор
    Какво значи СТРАТЕГИЧЕСКО УЧАСТИЕ на Бахаров ?

    Коментиран от #9

  • 6 филоксерА

    25 9 Отговор
    От сайта добре са преброили парите на артистите. А можете ли да направите сметка и на полученото от бойковата мис бикини - в къщи и бутици в Испания ? Или пък да калкулирате авоарите в чекмеджетата на ББ ?
  • 7 Ха ха ха

    42 7 Отговор
    Кой идиот го лансира тоя невежа и пародия на артист

    Коментиран от #15

  • 8 плюс минус

    44 1 Отговор
    Ще видим как ще се развият нещата в останалите 11 епизода.
    Този сериал в началото си има много минуси:
    Неясен висок говор.
    Слаба игра на ДД.
    Почти театрални декори.
    Театрална игра на някои актьори.
    Слаб диалог, с много съвременни жаргонни изрази.
    Игра на шах в Х век.
    Много дребнички и кратки по време надписи къде е действието.

    Коментиран от #16, #25

  • 9 Цъцъ

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "Албрехт Дюрер":

    Захаросали са продукцията и са я поръсили с бахар!
  • 10 Перо

    26 4 Отговор
    Остава някой да гледа тоя кич! Проблемът е в спонсора и дали той не плаща с пари на данъкоплатеца!
  • 11 Тити

    13 8 Отговор
    Имали дали са му ги не ги е откраднал както нашите родни мафиоти в парламента правят
  • 12 Историчка

    27 2 Отговор
    Кога ли ще видя двете важин цифри за един филм - бюджет и приходи? Дотогова ще пиша, че българските филми се правят от бездарници с нашите данъци, а и нека артистите да се учат от турските им колеги!
  • 13 Ммм...да

    12 3 Отговор
    Бахарката се нагуши още при участието му в филма "Игра на тронове".Тия 100 бона са му минимума.
  • 14 ВеРо

    29 1 Отговор
    От голямата роля на Бахари Захаров в "мега продукцията" както сами си я наричат канал 1, е че Теодора Духовникова го вика да й реше косата,за да го накара да завижда,че е плешив! Цякото действие се развива мвжду 4 стени фалшиви декорации. Там ядат,там спат и се е...ът, там царя приема всики...мъка и кървави сълзи. Константинопол пък ни е представен между римски декори останали от някоя американска продукция....
  • 15 Бибитко

    22 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха":

    У нас вече 33 години се развива култ към ПОСРЕСТВЕНОСТТА!
  • 16 А НЕ БЕ.....

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "плюс минус":

    ......ЕДИН ОГРОМЕН....ПЛЮС....ЗА ТОВА ЧЕ СТЕ ГЛЕДАЛИ.......ТОВА НЕЩО....ФИЛМ БЕЗ БУКВИ.....И ТО ПЪРВА СЕРИЯ...АМИ ОЩЕ ДЕСЕТ.....😱😱😱апропо..за хонорара важи ....поговорката за.....баницата и .......😀
  • 17 плюс минус

    4 3 Отговор
    До номер 16.
    Ами гледам го.
    Професионално.
  • 18 НЯКОЙ

    26 1 Отговор
    Изтърпях да гледам този филм не повече от 10 минути ! Великият цар Симеон беше напълно развенчан с един истеричен образ, жена му се държеше като свадлива махленска клюкарка, велможите - някакви мухльовци и т.н. Трябва родните "интелектуалци" в киното да спрат да унищожават българската история - единственият ни източник за гордост, че сме българи ! А забелязахте ли, че някакви играеха шах със съвременни фигури и обстановката в "царския дворец" ......................не, това е КИЧ !
  • 19 Историк

    7 14 Отговор
    Не разбирам какво не му харесва на сериала българина. Естествено само се мрънка. Добър сюжет и игра. Малко стил гейм оф тронс За сравнение с бозичката на Максим Генчев за които даже да дадох и 15 лв, подлъгах се покрай трейлъра/най-загубените пари/ си е направо за Оскар.
  • 20 ами,

    16 2 Отговор
    За мен първия епизод беше абсолютно разочарование.Ако действието се развиваше в същата епоха без да визира историчеси личности а измислени щях да го приема като екшън приключенски фентъзи филми и щеше да ми е приятно за гледане.Но да слагаш Златния век и Симеон Велики в такава пародия е най-малкото неуместно. Донков не е подходящ за ролята нацар Симеон.Хареса ми само актьора в ролята на княз Баян-ново лице,добра игра.
  • 21 Игошиба

    11 3 Отговор
    Ни съм го гледал ни ще го гледам!Български филми не гледам поради факта че актьорите са пълни бездарници,говорят нечленоразделен демек само мучат.Пълна тъпня!
  • 22 Киро

    13 0 Отговор
    А,дето мамеше от екрана милиони пенсионери и други глупаци да купуват билети от лотарията на божков ,колко взе ?
  • 23 ...

    1 0 Отговор
    Фризьори, козметици, сервитьори, бармани печелят Якоооо. А той сресва коси все пак!
  • 24 bъпъртк

    7 0 Отговор
    Проти вен плешив пор,не на лапа се от лотарии и кви ли не халтури!
  • 25 Минус

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "плюс минус":

    Думата шах идва от персийски и означава император, а мат означава мъртъв. Смята се,че произхода на играта е между 3 и 6 век от Индия и Персия!
  • 26 Сиси

    2 0 Отговор
    Съжалявам, но този човек освен успешно сключване на договори за роли с висока цена не може да се каже, че е актьор на високо ниво. Изключително скучен, еднообразен и без никаква харизма. Баят!
  • 27 Полека

    3 0 Отговор
    Таткото на братя Бахарови и е стар ченгел и дипломат. С връзки уреди синчетата от млади да се изявяват навсякъде! Иначе с талант доникъде няма да стигнат братята! Да не с Камен Донев! Камен,момче от народа като нас! Евала му ч оплю този некадърник директор на Народният! Ама Захари го подкрепя по тънка Червена линия!!!