Необходими продукти:
- 6 пилешки гърди
- 1 глава лук
- 2 ябълки
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- 1 ч.ч. кокосово мляко
- 3 с.л. брашно
- 3 с.л. масло
- 1 с.л. къри
- кориандър
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Маслото се разтопява в тиган, подходящ и за фурна. Добавят се нарязаните лук и ябълки и се готвят, докато омекнат.
Поръсват се с къри и се разбъркват за около минута. След това се добавя брашното и се запържва за още една минута. Наливат се бульонът и млякото, и се подправят със сол и черен пипер.
Пилешките гърди също се овкусяват със сол и черен пипер, и се нареждат върху сместа със соса.
Ястието се прехвърля във фурната и се пече около 40 минути на 180 градуса. Преди да се сервира, се разбърква, за да се покрие месото със сос, пише trafficnews.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ТИРбушон
10:12 24.01.2023
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 ГРАД КОЗЛОДУЙ
КРАСАВИЦЕ
10:58 24.01.2023