Last news in Fakti

25 Януари, 2023 10:43 1 244 4

Джъстин Бийбър продаде правата върху музикалния си каталог за 200 млн. долара

  • джъстин бийбър-
  • музикален каталог-
  • продажба-
  • музика-
  • изкуство

Той е поредният от многото изпълнители като Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Тина Търнър, Нийл Йънг, които се разделят с доходоносния си репертоар

Джъстин Бийбър продаде правата върху музикалния си каталог за 200 млн. долара - 1
Снимка: БГНЕС

Канадският певец Джъстин Бийбър продаде правата върху музикалния си каталог на компанията "Хипнозис" (Hipgnosis) за 200 млн. долара, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Той е поредният от многото изпълнители като Боб Дилън, Брус Спрингстийн, Тина Търнър, Нийл Йънг, които се разделят с доходоносния си репертоар.

"Хипнозис" е британска компания, специализирана в управлението на музикални фондове. В кошницата им вече са Ленард Коен, Шакира, "Ред хот чили пепърс".

"Хипнозис" придоби целия дял на Джъстин Бийбър от издателските му права (включително авторския дял), мастър записите и сродните права за целия му каталог", обяви компанията, макар и да не уточни сумата на сделката.

В репертоара на Бийбър са повече от 290 песни, издадени преди 31 декември 2021 г., включително най-големите му хитове "Baby", "Sorry" и "Love Yourself", за които "Хипнозис" получава правата, когато песните бъдат разпространявани.

През декември в. "Уолстрийт джърнъл" съобщи за сума от около 200 млн. долара, която е потвърдена пред АФП във вторник от запознат източник.

Според друг източник, който потвърждава публикуваното от сп. "Варайъти", Юнивърсъл ще продължи да управлява каталога на певеца от "My World 2.0" през 2010 г. до "Justice" през 2021 г. Музикалният гигант остава собственик и на правата за запис на песни (или мастер права), уточнява същият източник.

"Влиянието на Джъстин Бийбър върху световната култура през последните 14 години е изключително", казва основателят и главен изпълнителен директор на "Хипнозис" Мерк Меркуриадис, бивш мениджър на Елтън Джон.

Шест албума на Джъстин Бийбър са сертифицирани като платинени (един милион продадени копия) или мултиплатинени (няколко милиона копия). Той има над 30 милиарда слушания в Spotify.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    4 3 Отговор
    Правилно е постъпил. Ако харчи разумно, цял живот ще си живее като бей без да работи и дори ще остане нещо и за децата му.

    Коментиран от #3

  • 2 Умно

    5 2 Отговор
    Фил Колинс и той продаде правата за цялото си творчество с Дженезис за 100 мил. долара ама каква файда след като е над 70г. и е болен. Бийбър да си ги харчи със здраве, живота е кратък и време няма.
  • 3 Патурко

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Поредните клошарски разсъждения на бедняка Ганьо от Леуново! Запази за себе си евтините, мънички, невзрачни и малодушни разсъждения! Не че ще разбереш за какво иде реч де!?!

    Коментиран от #4

  • 4 Тц, тц, тц....

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Патурко":

    Оди яж govna, потурко.