Last news in Fakti

25 Януари, 2023 11:15 11 760 28

Адвокатът на Диана Димитрова с нови разкрития около разследването за побоя

  • диана димитрова-
  • адвокат-
  • разкрития-
  • дело-
  • побой-
  • юлиан вергов

Той посочи, че веднага след инцидента ѝ е казано, че или се оплаква и проваля цялата продукция, или си замълчава и снимките продължават

"Държавата наистина не работи, и тя не работи в цялост. Контролните системи не работят в синхрон". Това мнение изрази в интервю за 7/8 TV адв. Антон Станков, български юрист и политик, министър на правосъдието от 2001 до 2005 г. и председател на Висшия съдебен съвет за същия период.

"Държа да обясня няколко правни аспекта - първо Диана Димитрова не е подавала жалба. Тя е имала публикация във Фейсбук, където споделя за това насилие. На основа на тази публикация прокуратурата прецени, че следва да се образува т. нар. предварителна проверка. Това все още не е наказателно производство. Тази проверка има за цел да установи налице ли е законен повод и достатъчни данни за образуване на наказателно производство", обясни Антон Станков.

Той посочи, че веднага след инцидента ѝ е казано, че или се оплаква и проваля цялата продукция, или си замълчава и снимките продължават. Според него тя, като млад актьор, е взела правилно решение, като не е реагирала.

"За мен нейната грешка от юридическа гледна точка е, че не си е извадила медицинско", каза юристът, цитиран от Дарик.

В момента има образувана предварителна проверка, която се води от криминалната полиция към СДВР.

Резултатите от нея ще бъдат представени на прокурор и той ще прецени дали да образува наказателно производство, или не, обясни още Антон Станков.

"Професионалното ми мнение е по-скоро песимистично, много е трудно с тази дистанция на времето. Следва да се прецени начинът на нанасяне на удара, областта, в която е нанесен той, това е жизненоважна област – главата", коментира още адв. Станков.

Той пожела да обясни защо Диана Димитрова не казва име и подчерта, че той също няма да го каже. "Аз не искам тя да попада под ударите на закона за набеждаване, клевета. Това е причината тя да не обявява името. Аз, като неин адвокат, съм ѝ забранил да говори", посочи юристът.

"Диана Димитрова беше квалифицирана като разбивачка на семейства, но все пак трябва да има семейство по смисъла на закона, което да бъде разбито, а доколкото аз съм информиран, такова няма", каза още той.

По думите му много от обществените реакции са били неадекватни, незадълбочени.

"Хората са озадачени защо сега. Ами защото сега се е събрала психически, сега е намерила сили в себе си. Човек трудно живее с такива травми", коментира още Антон Станков.

Той заяви, че вестникът, който е писал, че двамата с Диана са любовници, "ще си плати". По думите му това му е създало сериозен дискомфорт. Имал е разговори със съпругата и децата си, които са на 10 и 12 години.

"За Диана е много по-неприятно, много по-грозно. И аз, и тя ще предприемем поотделно мерки за защита на правата си", категоричен е Антон Станков.

Запитан какви са шансовете за успешен край на случая с насилието, той сподели, че по-скоро е песимист с това ниво на доказателства. "Нямам представа какво са казали свидетелите. Знам, че компетентни хора водят проверката. Надявам се този казус да бъде обсъден от всички гледни точки".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    34 11 Отговор
    Таа се счупи да рекламира Истанбулската конвенцийка ей! Добре е актрислата.
  • 2 Ужаст

    27 14 Отговор
    След две години тази Дида ще изкара още ужасяващи подробности,търпение му е майката..
  • 3 да де

    32 12 Отговор
    Златотърсачката не е попаднала на залеж.
  • 4 Баба й

    30 11 Отговор
    Данчи ма, ако ти е трудно в Софеата си ела на село ма, тука си те чаками с кокошкити и цала цилистра шта гледа кат писано иайце
  • 5 эее, що го нема ФРОЙД

    19 10 Отговор
    Таа не става и за дуй, липсва и внимание и и избиват шортите.
  • 6 Радо

    14 10 Отговор
    На тая е трябвало и сръбска музика да и пуснат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 6 Отговор
    Не мога да я сравня с Висоцки , но за него дори днес нито дума , а ТАА пак ни я навират за пример ‼️
  • 9 Диамантената ръка

    27 8 Отговор
    Тая накрая и адвоката си ще омотае и прецака, освен Вергов. Без доказателства нищо не може да направи, за каква телесна повреда ще го съди, лека, средна, тежка, от кого, кога и по какъв начин е нанесена и т.н. Станков поне не я заблуждава, че има някакъв шанс.

    Коментиран от #14

  • 10 Ха ха ха

    34 5 Отговор
    Не работела държавата според Антон Станков......е тогава, защо беше министър у тая държава, която не работи...... или и ти имаш принос за това...
  • 11 Сила

    14 6 Отговор
    Любими забавления на Евро азиатската територия-пребиване на жени и садистични убийства на животни....... а, и пиянски хора в кални селски бари БГ ЮНАЦИ
  • 12 Софи

    23 12 Отговор
    ПАК ЛИ С ТАЯ ПСИХАРКА ! АЙ СТИГА, БЕЗЛИЧНА СЕЛЯНКА, АЙ ПРИ БАБА НА СЕЛО. ХЕМ ЩЕ И Е СПОКОЙНО ХЕМ ЗДРАВОСЛОВНО.
  • 13 адевокатъ

    6 7 Отговор
    бой и е не се връщат. битият бит ........
  • 14 Само глава

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "Диамантената ръка":

    В предишни пубикации, тук във Факти беше написано, че нейният адвокат (Станков) щял да предяви иск за средна телесна повреда. Сега, същият е песимист...Защото тя била допуснала грешка, че не си е извадила медицинско. Добре, де. Той сега ли разбара за това? Или просто надуват балона, ама той май ще се спука и Истамбулската конвенция, само ще похарччи едни пари за едни внушения
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гост

    14 3 Отговор
    Следва да се прецени начинът на нанасяне на удара, --- Тя нали каза "ритник в главата с обувка, с всичката мъжка сила на която е способен". Така ли беше? Ха сега, извикайтенякой мъж да ритне една топка, па да видите какво се случва с човешка глава, когато я изритат с всичка сила.

    Коментиран от #24

  • 18 Гост

    14 0 Отговор
    веднага след инцидента ѝ е казано, че или се оплаква и проваля цялата продукция, или си замълчава и снимките продължават --- Кой й го е казал? Я го привикайте за разпит, да стане по-ясно дали или.
  • 19 Ела

    13 8 Отговор
    Значи щом като адвокатът я пази ит евентуално дело за клевета, самият той е наясно, че тя лъже. Защото ако казва истината, то да назове побойника по име няма как да бъде клевета. А и тя беше решила да крие доста преди да наеме адвокат. Грешката й е, че не е подала жалба в полицията, а реши да го разпъне на кръст в съда на общественото мнение. Тя не иска справедливост, иска отмъщение. И все още сме на изходната точка - нейната дума и някакви си снимки. Снимките първо, не доказват КОЙ я е ударил, второ - може да са изфабрикувани. Нека се произнесе криминална полиция.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ар кели

    2 7 Отговор
    хвърляйте го в нандела тоя надувко и насилник бияч се пише ще го счупя
  • 24 Прав си

    6 3 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    но "продуцентите" на това шоу разчитат на фантазия, а не на обективно мислене. И ако четат коментариите на мислещите, ще разберат, че шоуто няма да донесе очакваните приходи
  • 25 Стоянова

    9 4 Отговор
    Стига с тази Диана видя се че затъва в старостта че и трябват средства и давай сега да я забележат тя си е търсила боя защо не търси вината си е голямата си дразнеща уста.да би мирно стояло ,не би чудо видяло
  • 26 Ала бала

    6 2 Отговор
    Айде стига с тази пача.
    Недотакованата кукумявка само се жалва и се чуди как да и обърнат внимание. Адвоката и ,и той чака от умрял писмо заедно с клиентката си.Изтекла ви е давноста,бе умници.Стига реклама и тъпотия.
  • 27 Незнайко

    3 2 Отговор
    Открил адвоката колко са прости тио и Дианка.
    Нищо не си открил,горски.Винаги сте били тъкива Въздухари.
  • 28 Малинка

    4 0 Отговор
    Завистта и отмъщението е чисто губене на време. Времето лекува почти всичко. Дай на времето време....!