Last news in Fakti

25 Януари, 2023 15:55 3 904 9

Милионерска наследница се отказа от бизнеса с диаманти и влезе в манастир

  • наследници-
  • наследство-
  • бизнес-
  • диаманти-
  • пари-
  • богатство-
  • дете-
  • манастир

Момичето, което е едва на 8 години, се е отказало от всички земни блага, за да изживее живота си в манастир

Милионерска наследница се отказа от бизнеса с диаманти и влезе в манастир - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

8-годишната Деванши Сангви от Индия можеше да порасне и да стане собственик на супер успешен бизнес с диаманти. Дъщерята на супер богат търговец на диаманти обаче сега води спартански живот - облечена в груба бяла дреха, ходеща боса и обикаляща от врата на врата, за да търси милостиня, предава bTV.

Миналата седмица Деванши, по-голямата от двете дъщери на Данеш и Ами Сангви, се е отрекла от света и е станала монахиня. Тя е последвала една от най-старите религии в света (джайнизъм), която е възникнала в Индия преди повече от 2500 години, съобщава Би Би Си.

Учените, които изучават различните религии по света, обясняват, че броят на хората, които се отказват от материалния свят, нараства с бързи темпове през последните години. Случаите, включващи деца на възрастта на Деванши, обаче са необичайни.

Момичето се е отказало от бизнес за 61 млн. долара.

Церемонията по посвещаването ѝ в аскетичния живот е била миналата сряда в град Сурат, Гуджарат. Там Деванши е положила т.нар. дикша - обети за отричане от благата на светския живот. Тя е била придружавана от родителите си, които са пристигнали на мястото на събитието ден по-рано.

Преди церемонията момичето е било облечено във фина копринена дреха и е носило на главата си корона с диаманти. След това обаче застанала редом до останалите монахини – в бяло сари, боса, с обръсната глава и метла в ръката.

От една седмица Деванши живее в Упашрая - манастир, обитаван от джайнистки монаси и монахини.

Ден преди церемонията по нейното отказване от светските блага, семейството организирало огромно празнично шествие в Сурат. Хиляди са гледали спектакъла - камили, коне, волски каруци, барабанисти и мъже с тюрбани, носещи балдахини, са се разхождали по улиците, а танцьори и артисти са забавлявали тълпите.

Деванши и семейството ѝ са седели в колесница, теглена от слон, а хората са ги обсипвали с листенца от рози, пише още Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оги

    15 1 Отговор
    На 8 г. още пълни памперсите и вече от религии разбира…
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    ще се ядосва като порасне ама нищо

    можела е да помогне много ама е трябвало първо да се образова за да знае как да го направи

    не може прозЧовек да помага на хората защото не знае как
  • 4 Ром Бакарди

    8 3 Отговор
    Туй чаве е пулу. нор.малну. Вместо да кльопа гурме манджи, да копова скапи парцалки и обущета, да патува пу света, да са изучи и стани асъл наследница на тоз бизнес- то да земе да ходи у манастир и тамошнити далай лами, разни ментори, харе кришнари, будисти и секви таквиз мастери да я праят дармадан и да й промиват акъла.....накрая ша са убадят на баща й и ша му кажат: нищу ни става от лапето,сига плащай паре кеш и диамадти щот я хранихме и убличахми!
  • 5 нещо не е на ред

    5 3 Отговор
    отказала се от материалния свят и търси милостиня? сиганска работа проси вместо да се хване на работа
  • 6 Да верваме на тва съчинение

    6 1 Отговор
    какт верване също и че кирококорелите не крадат и не участват в престъпни схеми
  • 7 разбихте ли кода

    4 1 Отговор
    Най ми хареса метлата. Сигурно е барем 500 коня.
  • 8 Соваж бейби

    3 1 Отговор
    Абе това виц за деня ли е ?Стига сте ни правили на улави !Кой ще слуша или вземе под внимаие 8 годишно дете ?То да не е в САЩ за смяна на пола ?!Равносилно на улигофре ...я .Още повече милионерска наследница и като се знае мизерният живот там?Да бе аз съм милионерка и си дам детето в манастир уеш ???Не познавам такива родители които да го направят ,освен ако не са в психото .Или пускате съчинения за успокоение на бедните хора,се кръстят и благодари на Бога че имало и по лошо на този свят ,по личен избор докато деугате са наказани такива!

    Коментиран от #9

  • 9 не четеш

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    това става в индия.браковете там започват от 6 годишни.нашите м....и са изостанали.