30 Януари, 2023 16:31 3 835 4

Анита Маркова: Многодетната майка, която пребори булимията и днес е фитнес кралица (ВИДЕО)

  • анита маркова-
  • фитнес-
  • булимия-
  • здравословен живот-
  • здравословно хранене-
  • многодетна майка-
  • майка

Анита разказва, че ѝ е отнело 2 години да се справи с булимията

Майка на три деца и фитнес кралица. Това е Анита Маркова, а пътят ѝ към успеха се оказва далеч от лесен. Тя израства в Горна Оряховица и разказва, че е имала трудно детство, което отключва заболяването булимия. Фитнес залата обаче се превръща както в лек, така и в нейна професия.

Днес Анита е сертифициран специалист по хранене и инструктор, има собствен блог, в който пише за мотивацията и поддържането на добра форма. През декември тя стана майка за трети път. Препятствията са тези, които изграждат силната воля и стремежа да преодолее себе си.

Открита непоносимост към повечето храни отключва булимията.

„В един момент се оказа, че аз почти не мога да консумирам храна. Живяла съм месеци на ориз и краставица. Лекарите постоянно ме объркваха. Едни ми казваха - яж това, други казваха - недей да го ядеш. Настъпи тотален хаос в главата ми, който ме провокира да почна да търся пътя сама“, разказва Анита в предаването "120 минути" по btv.

Така започват 5 години на лутане, които завършват с тежко хранително разстройство.

„Отключих булимията. Тя е за мен не толкова физически проблем, колкото психологически, защото започваш борба със себе си. Започваш да преяждам, след което се насилваш да повръщаш. Наказвах се и с 3-часови тренировки във фитнес залата, за да изкарам водата от организма си. Така се получава затворен кръг, в който преяждаш, повръщаш, изнемогваш от тренировки и накрая нищо от изяденото не остава в организма ти“, допълва многодетната майка.

Фитнес кралицата навремето е осъзнавала, че има булимия, но почти никой около нея не е подозирал за заболяването ѝ.

„Отне ми около две години да се справя с този проблем. Най-страшното е, че ти се криеш от всички, криеш се дори от себе си. Аз се измъкнах сама. Започнах много да чета на тема хранене, връзката със себе си, човешка психология, за да успея да си помогна. Човек трябва много да го иска, да знае, че е попаднал в собствения си капан и да иска да излезе от него“, казва Анита.

Следва силно необходима детоксикация на организма, която продължава много дълго време.

„Около месец и повече бях само на сокове, след което аз забременях. Буквално седмица след като ми приключи терапията. Това беше всъщност краят на булимията за мен. Тя е в миналото и аз спокойно мога да говоря за нея и между другото много момичета се свързаха с мен на тази тема и търсят помощ“, разказва Анита.

Съветът ѝ е да започнем своето предизвикателство по пътя към себе си чрез храната. Да намерим време за физическа активност, като разпределим 24-те си часа в денонощието така, че да имаме мигове за себе си. Тя самата ходи с тефтер и всичко е разписано по часове.

И накрая, но не на последно място Анита съветва да отключим позитивната енергия и мислене. Именно чрез тях да се опитаме да виждаме в проблемите не просто поредния лош ден, а решението, което да ни вдъхнови да продължим към една по-добра версия на самите нас. И най-вече по-здрава.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    9 10 Отговор
    И кво ме интересува тъпата кифла?!
  • 3 Трамвай

    18 1 Отговор
    Анчето се наблъскала със силикон и филъри, иначе е фитнес кралица
  • 4 6892

    1 1 Отговор
    Хубава новина най на края