Last news in Fakti

3 Февруари, 2023 14:56 1 095 11

15 начина да се насладиш на Свети Валентин за необвързани

  • свети валентин-
  • деня на влюбените-
  • необвързани-
  • сами-
  • съвети

Психолозите дават ценни съвети какво да правим на деня на влюбените, ако сме сами

15 начина да се насладиш на Свети Валентин за необвързани - 1
Снимка: Shutterstock

Приближава заветният ден, заради който навсякъде около нас е пълно с розови и червени балони във формата на сърце, плюшени мечета, чаши с любовни пожелания и всевъзможни други китайски стоки, напомнящи ни, че празнуваме деня на влюбените.

Честно казано дори и онези от нас, които са в дългогодишна любяща връзка в един момент вече не искат и да виждат подобни продукти. Но ако сте от онази група хора, която се чувства под пара, че няма партньор, с когото да си разменят китайски евтинийки във формата на сърца, не се плашете. Оставете деня на влюбените на... влюбените и направете нещо добро за себе си.

Психолозите не подминават факта, че денят на Свети Валентин може да внесе излишно напрежение и психологическа тежест на необвързаната част от населението, заради което psychologytoday.com предлага 15 начина, по които самотните могат да си подарят малко радост на 14 февруари и да се поглезят сами.

1. Заведете се на среща. Звучи странно, но е полезна практика. Ако имате няколко часа за себе си, как бихте ги прекарали? Къде бихте отишли?

2. Разходете се на ново за вас място. Използвайте сетивата си, за да възприемете напълно заобикалящата ви среда. Чувате ли какво се случва наоколо? НА кое обръщате повече внимание - на тишината или звуците?

3. Потопете се в нови или любими вкусове. Бавно се наслаждавайте на шоколадови бонбони, които иначе не бихте си купили, или на любимото си бурито. За днес калориите и храненето не съществуват.

4. Раздвижвайте тялото си по всички начини, които ви доставят удоволствие. Пуснете си музика и танцувайте. Отидете на курс. Излезте навън на разходка.

5. Вземете си вана с мехурчета. Да, разбирам, че това може да изисква почистване на ваната. Но си заслужава.

6. Обадете се на онзи приятел, който ще ви накара да се смеете.

7. Пуснете си в подкаст за разпускане или вдъхновение.

8. Заредете се с хумор. Гледайте отново онзи филм, който гарантирано ще ви накара да се смеете с глас. Гледайте стендъп на живо.
Починете си.

9. Отидете на кино сами. Поглезете се с голяма кофа пуканки и нелепо скъпите бонбони и сладки от киното.

10. Яжте десерт на обяд. Или пък щедро парче багета, кашкавал и мезета.

11. Слушайте музика, която ви зарежда с енергия, отпуска ви и ви носи скъпи спомени.

12 Излезте навън, легнете на одеяло и се вгледайте в облаците. В случай, че времето го позволява, разбира се.

13. Посетете местната си книжарница. Разгледайте. Вземете закупените книги и отидете в близкото кафене. Пийте любимата си топла напитка и четете.

14. Напишете любовно писмо до себе си. Бъдете щедри, любящи и добри. Знаете, точно както се отнасяте към другите, които обичате.

15. Приберете го някъде скришно и го четете, когато е необходимо да си припомните колко сте невероятни и на какво сте способни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 врачански пустиняк

    17 1 Отговор
    на 14 феруари баце се празва свети трифон
    а тва със тоя валентин е краварска изггъзица за олигофрени
  • 2 Мнение

    16 2 Отговор
    Няма Свети Валентин, масонски лум.пени. Има православна България!
  • 3 Язък

    6 2 Отговор
    Маро зелето е обвързан
  • 4 Теле

    7 0 Отговор
    Маро от раковски ли си
  • 5 ха ха

    6 0 Отговор
    Поръчайте си каничка вино и порция сърчица! Така се отбелязва свети Трилентин...
  • 6 Роня

    0 7 Отговор
    Абе стига сте анатемосвали светеца. Канонизиран е защото е правил добрини, бракосъчетавал е влюбени от различни прослойки за тогавашното време! По никакъв друг начин не са могли да се насладят на семейния живот.

    Коментиран от #7

  • 7 Фамозно!!!

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Роня":

    Празнуването т.н. „св. Валентин” все още ли има подръжници? Ватикана преди 3 години публично заяви, че няма такъв светец, който да се свързва с този празник, големите умници от Bible com дори публично заявиха, че дългогодишните им твърдения, че той съществува са били неоснователни.. А у нас има още заблудени???

    Коментиран от #10

  • 8 да ви го дам на модерните празници

    3 0 Отговор
    дали си флюбен или загубен начина е само един и той се казва трифон зарезан !!!
  • 9 бай Ставри

    5 0 Отговор
    Отворете шише ракия, отворете буркан трушия, нарежете на тънко сланина, метнете мръвките на скарата, напълнете каната с червено вино и съберете приятелите...... и ха да ни е честит св. Трифон.
  • 10 Роня

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Фамозно!!!":

    Далеч не съм поддръжница. Влюбените са си влюбени и без празник. Съобщавам факт! Ватикана не го признава сега, защото тази му дейност-бракосъпетание се е считала за незаконна. Затова е бил преследван, заловен и след смъртта му канонизиран тогава.
  • 11 Към заглавието

    3 0 Отговор
    ...Как да се вкараш във филм, създаден от печелившите вериги? Почивка, бижута, козметика и де що се сетите продукти, бъркащи ви във финансите и нямащи нищо общо със святото чувство Любов. Ако си имате сродна душа, то нямате нужда от съвети. Ако си нямате– ще се намерите, когато дойде моментът и без помощта на Валентинки и др.под. комерсиалности.