Необходими продукти:
- Говеждо или агнешко месо
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- 1 голям лук, нарязан
Начин на приготвяне:
В смесителна купа комбинирайте всички съставки. Разбъркайте добре с дървена лъжица или директно с ръцете си - така съставките ще се смесят най-добре
Вземете около 1/4 смес месо и направете топче. Поставете топката през плоски шишчета и оформете квадратни кубчета. Повторете с останалото месо.
Поставете на грил и запечете от 4 до 6 минути от всяка страна, докато месото не придобие коричка.
Сервирайте върху подложка от бял ориз басмати с шафран, пита хляб / желателно ирански хляб или всеки вид лаваш – арменски, ливански /, и със салата
Ориз по персийски за гарнитура
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз басмати
2 ч.ч. филтрирана вода
½ връзка пресен магданоз
½ връзка пресен копър
½ връзка пресен кориандър
Щипка шафран и щипка кафява кристална захар (по желание)
½ ч.л. хималайска сол
Начин на приготвяне:
Ирански нюанси:
Оризът по персийски се съчетава добре с грах, зелен боб, бакла, задушени зеленчуци и др.
Автор: Оля АЛ-АХМЕД, Техеран, Иран
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Благодаря
10:13 05.02.2023