Last news in Fakti

5 Февруари, 2023 12:53 2 613 4

Полезните плодове за бъбреците

  • плодове-
  • здраве-
  • бъбреци

Ето какво съветват специалистите

Полезните плодове за бъбреците - 1
Снимка: Shutterstock

Грозде, банани, круши и киви - тези четири плода, според специалистите, със сигурност ще „допаднат” на вашите бъбреци и те ще ви се отблагодарят подобаващо за положените грижи.

Грозде

Този плод помага за подобряване на храносмилането, укрепва здравето на далака, насърчава отделянето на течности в тялото. Също така влияе благоприятно и на бъбреците.

Жълта круша

Този плод има висока хранителна стойност. С редовната му употреба се улесняват процесите на дефекация и уриниране, премахват се възпаления. Ако искате да подобрите функцията на бъбреците, тогава най-добре е да пиете пресен сок от круши.

Банани

Бананите са с високо съдържание на калий и витамин В. Въпреки това, ако имате възпаление на бъбреците, тогава е по-добре да откажете тези плодове или да ги ядете по-малко. Калият в бананите може да влоши симптомите на нефрит.

Киви

Благодарение на високото съдържание на витамин С, кивито пречиства бъбреците от вредни вещества.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вазле

    1 0 Отговор
    Дедови домати е любимия ми зеленчук

    Коментиран от #4

  • 2 и аз да кажа

    0 1 Отговор
    най-доброто за бъбреците е хмелена напитка
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Забравили сте Дини ,праскови!!!И Качественна Бира!Българската бира е добра,предпочитам Шуменско защото е родно и много качественно ,но не отказвам и загорка,пиринско,а и астика!
  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вазле":

    Всъщност домата е плод! Но си прав, че е прекрасен!