Необходими продукти:
- 1 кг свински пържоли
- 10 супени лъжици кисело мляко или около половин кофичка
- черен и червен пипер, кимион, чесън, сол – по супена лъжичка
- 4 лъжици зехтин
Ако обичате люто, може да добавите и щипка лют пипер, а ако сладко-солените удоволствия са по вкуса ви – няколко лъжички мед или сладко от боровинки.
Начин на приготвяне:
Намажете пържолите със зехтина, в който сте разбъркали добре всички подправки. Подредете ги в тава, подходяща за печенето им във фурната. Пригответе марината от киселото мляко с малко вода и залейте пържолите така, че да се покрият леко. Трябва да престоят така подготвени 2-3 часа.
Загрейте фурната на 200 градуса предварително и печете около 50 минути.
Имайте предвид, че времето за печене зависи от това колко дебели са вашите пържоли, поради което поглеждайте по-често след първите им 30 минути във фурната, за да не ги изгорите.
Поръсете с магданоз и поднесете, докато са топли, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Култова
10:11 08.02.2023
2 Мнение
10:11 08.02.2023
3 един
14:43 09.02.2023