Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 10:58 1 821 1

Отбелязаха 80 г. на Ал Бано на фестивала Сан Ремо с 4 торти

  • сан ремо-
  • италия-
  • евровизия-
  • ал бано-
  • рожден ден-
  • юбилей-
  • фестивал

На фестивала Сан Ремо Италия избира кой ще представи страната на Евровизия тази година

Отбелязаха 80 г. на Ал Бано на фестивала Сан Ремо с 4 торти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Втората вечер на фестивала в Сан Ремо премина отново с бляскави тоалети, звездно участие, скандал и политика, предадоха АНСА и РАИ Уно.

Вчера бяха изпълнени останалите 14 песни в конкурсната програма и бе представена общата класация до момента, в която продължава да води Марко Менгони. На второ място са дуета „Колапеше и Дамартино”, а на трето - певицата Мадам, пише БТА.

Публикация, споделена от Sanremo Rai (@sanremorai)

Ководеща на втората фестивална вечер беше журналистката Франческа Фаняни, избрала да облече три тоалета в черно-сивата гама от серията „Армани приве”, проектирани от „Крал Джорджо”, както италианците наричат Джорджо Арамани. В традиционния монолог на ководещите на фестивала Фаняни избра да говори за непълнолетните престъпници от италиански затвор, с които тя е имала възможност да разговаря и които са показали пред нея желание да се променят.

Другият ководещ на фестивала Джани Моранди пък пя заедно с Ал Бано и Масимо Раниери и тяхното импровизирано трио изпълни микс от най-прочутите хитове на тримата. След това на сцената на фестивала бяха изнесени четири огромни торти в чест на Ал Бано, който през май навършва 80 години. На всяка торта имаше по 20 свещички.

Публикация, споделена от Vetrina Tv (@vetrinatv.it)

Звездните чуждестранни гости на фестивала бяха „Блек айд пийс”, които изпълниха най-прочутите си парчета.

Политиката на фестивала се появи под формата на монолог на Друзила Фоер, алтерегото на актьора и певец Джанлука Гори и на италианката от ирански произход Пегах, която е защитничка на правата на иранските жени. Фоер и Пегах припомниха, че иранските жени са лишени от свободите, на които се радват жените в останалите части на света. Те също така припомниха и песента „Барайе” композирана от иранеца Шервин Хаджипур, който е смесил туитове на протестиращи срещу властите ирански младежи. Преди броени дни песента спечели наградата „Грами” за социално ангажирано парче. Тя се превърна и в химн на настоящото протестно движение в Иран.

Провокацията във втората вечер на феста дойде от сицилианския комедиант Анджело Дуро, който произнесе монолог, посветен на труда и на семейните отношения. Дуро се похвали, че от години произнася комедийни монолози пред публика и хората дори му плащат за това. После той реши да шокира зрителите, като остана по гащи и показа среден пръст. В отговор на което водещият на фестивала заяви, че това може и да е началото на кариерата на Дуро, но може да се окаже края на неговата собствена кариера като водещ на Сан Ремо. Появи се версия, че чрез тази изява по гащи комикът е искал да имитира и да се подиграе дори с прозрачна рокля на ководещата в първата фестивална вечер Киара Ферани.

Тогава тя избра да произнесе монолог за правата на жените под формата на писмо, адресирано до детето, което е била. В него тя каза, че жените трябва да работят двойно повече, за да получат признание в сравнение с мъжете и че ако една жена е прекалено облечена, хората я набеждават, че е монахиня, но ако е прекалено разголена я обявяват за мръсница, без дори да я познават. Ферани също така коментира, че работещите жени са критикувани, че са изоставили децата си в името на работата, докато такива критики не се отправят към мъжете. Но заради прозрачната рокля на "Диор", която Ферани носеше и под която беше само по бикини, вниманието на зрителите се разсея и нейните феминистки послания останаха нечути, докато в социалните мрежи се появиха коментари основно за външния ѝ вид.

А междувременно младият италиански изпълнител Бланко, представил Италия на Евровизия миналата година, който в първата фестивална вечер унищожи декорацията от рози на сцената, разгневен заради проблеми със звука, попречили му да чува добре гласа си и беше бурно освиркан заради това, се извини на публиката и на жителите на Сан Ремо със специално парче в интернет, наречено „Аристон”, носещо името на театъра, в който се провежда фестивалът. Това обаче не намали критиките срещу него, че се е държал невъздържано. В интернет се появиха и доста шеги, вдъхновени от сценичния му гняв. Но се появи и версията, че всъщност гневната проява била режисирана от певеца и съгласувана с организаторите на фестивала. Това пък породи коментари, че ако хипотезата се окаже вярна, то разрухата, която Бланко остави на сцената, е проява на доста лош вкус в момент, в който през няколко страни от Италия – в Турция и Сирия цари разрушение от катастрофалните земетресения.

Днес фестивалът в Сан Ремо продължава с участието на „Монескин”, които преди броени дни не успяха да спечелят наградата „Грами” за нов изпълнител, за която бяха номинирани и това беше първи голям удар за тях в дотук успешната им кариера.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислителят

    4 0 Отговор
    Браво на Албано Каризи , Джани Моранди и Масимо Раниери ! Истински мъже и певци ! Нищо общо с описаните същества и събитията , които те сътворяват по - долу в статията .