Last news in Fakti

17 Февруари, 2023 10:18 4 506 3

Българска песен влезе в най-престижната класация за кънтри музика

  • кънтри музика-
  • българска песен-
  • класация-
  • живей за мига-
  • росица кирилова

Парчето е нов вариант на песента на Роси Кирилова "Живей за мига"

Българска песен влезе в най-престижната класация за кънтри музика  - 1
Снимка: Shutterstock

Българска песен влезе в най-престижната класация за кънтри музика. Сингълът „Live for the Day“ влезе в най-престижната класация за кънтри музика Country Top 40, наричана в някои страни HotDisk, съобщи за БТА Нейко Генчев.

Песента е нов вариант на песента на Роси Кирилова "Живей за мига", на която тя е автор на музиката. Английският текст, аранжиментът и изпълнението са на Нейко Генчев, който е дългогодишен професионален музикант, а понастоящем заместник-кмет на Велико Търново. Неговото изпълнение е под артистичния псевдоним Барни Есвил.

Той свири и на повечето инструменти, а в записа участват и изтъкнати студийни музиканти от меката на кънтри музиката Нешвил. Това са китаристът Остин (The King) Хейман, цигуларят Рос Браун и вокалистката Сюзън Кери. Постпродукцията е дело на „МаксСаунд студио“ на легендарния китарист на "Диана експрес" Максим Горанов.

Песента е предложена за февруарската класация от легендарния водещ Лий Уилямс, който е и собственик на лондонския клон на Country Music Radio Nashvillе. „При анонса на песента Уилямс обяви, че сингълът идва от България и нарече клипа "изключителен", посочи Генчев и подчерта, че парчето се е преборило с конкуренцията на повече от 300 нови предложения. Парчето влезе в класацията, като зае 38 място на 5 февруари, а следващата неделя, на 12 февруари, се изкачи още две места нагоре и вече е на 36 място, уточни Нейко Генчев.

Класацията Country Top 40 се формира от мненията на повече от 1000 водещи на предавания за кънтри музика, DJ и журналисти, и звучи по над 1000 радиостанции в света, които CMRadio Nashville снабдява с аудио и видео клипове и с нови предложения, които постъпват в радиото. Предстои песента и клипът към нея да бъдат представени в българския радио и телевизионен ефир.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    9 5 Отговор
    БРАВО
  • 2 Боруна Лом

    0 0 Отговор
    РОСИ Е ПО ХУБАВА! СКОРО И ,,,ХУБАВА СИ МОЯ ГОРО,,,, НА АНГЛИЙСКИ
  • 3 ганю

    0 0 Отговор
    Чуйте Лили Друмева как пее кънтри и после говорете