Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 11:58 2 752 3

Намалиха присъдата на убиеца на Шабан Шаулич

  • шабан шаулич-
  • убиец-
  • катастрофа-
  • шофьор-
  • присъда

Първоначалната присъда на шофьора, причинил катастрофата, отнела живота на сръбския певец, бе 3 години и 3 месеца

Само три години затвор получи турчинът Алсин Левент, обвинен за катастрофата, в която загина кралят на сръбската музика Шабан Шаулич, информира Телеграф.

Първоначалната му присъда беше 3 години и 3 месеца, но на втора инстанция тя бе намалена на 3 години. Семейството на Мирсад Керич – клавиристът на Шаулич, който почина малко след катастрофата обаче ще обжалва, тъй като не приема решението на съда. Роднините му вече подготвя жалба към Върховния съд на Германия.

„Турчинът първо беше осъден на три години и три месеца затвор, а след това присъдата му беше намалена на три години. Първата присъда също беше скандална, а след втората всички загубиха надежда в човечеството. Семейството на Мирсад Керич сега ще обжалва пред Върховния съд на Германия и ще се опита да въздаде справедливост на жертвите“, коментира близък до семейството пред сръбска медия.

Припомняме, че трагичният инцидент стана на 17 февруари 2019 година на магистралата край германския град Гютерслох, близо до Билефелд. Алсин Левент блъсна отзад колата, в която пътуваха Шабан Шаулич, Мирсад Керич и кумът на певеца Слободан Стоядинович.

Кралят на сръбската музика и Мирсад Керич починаха, а Стоядинович беше тежко ранен. Германските медии съобщиха, че турчинът е карал със 193 километра в час и е бил под въздействието на алкохол и марихуана.

На процеса и произнасянето на присъдата присъстваха вдовицата на Шабан Гордана, както и децата Михайло и Санела. Синът на загиналия Мирсад Керич чакаше справедливост с тях.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шампиона

    20 0 Отговор
    Явно не само у нас е прогнила съдебната система..Това, ако се беше случило в Сащ, щеше да получи доста по-адекватно наказание, дори в някои щати щеше да е смърт..
  • 2 Еййййййй

    17 0 Отговор
    тия друсалки са напаст като хлебарки бре... Трябва смъртна присъда за такива... Или поне да дарят единия си бъбрек на нуждаеш се...
  • 3 Механик

    21 0 Отговор
    В Европа е така. Ако си пил и под наркотици, ти се дава минимална присъда, защото е политкоректно да се друсаш. Ако пък си и мъж от "другия пол", тъмнокож и с един крак, направо те правят канцлер.
    п.п.
    Хайде сега някое тролче от тия дето пишат под българските крими статии: "..това ако беше в Германия..." и "това само в Ганювстан може да стане", да ми обяснят, как пиян, движейки се с безумна скорост, убил един невинен и почти убил друг, може да получи "справедливата" присъда от 3 години?