12 Септември, 2013 13:20 2 802 0

Как да изглеждаме по - млади?

  • млади-
  • съвета-
  • сън-
  • стойка-
  • цигари

Правенето на секс и правилната стойка ще помогнат да подобрите външния си вид

Искате всички наоколо да ви виждат млади и жизнени?  Това може да се постигне, ако се придържате към някои основни правила, които ще ви помогнат да изглеждате по възможно най-добрия начин. Те не само ще ви накарат да се чувствате по-здрави, но и ще повишат самочувствието ви.

1. Правете повече секс

От наскоро провело се изследване става ясно, че двойките на около 40, които правят секс редовно (2-3 пъти седмично), изглеждат с до 12 години по-млади в сравнение с останалите. Учените обясняват този факт с действието на окситоцина – вещество, което намалява стреса.


2. Бъдете изправени

Психолозите твърдят, че хората, които ходят и седят изправени, се възприемат като по-млади, по-уверени и по-щастливи от онези, които се прегърбват, отпускат раменете си или стоят наклонени на една страна. Когато се налага да седите дълго време, периодично ставайте, правете няколко крачки и се разтягайте – поне веднъж на всеки час.

3. Подсилете веждите си

Мозъкът асоциира дебелите, поддържани вежди с младостта. Когато веждите са тънки, те правят чертите на лицето по-невидими, и по този начин добавят години и към най-младоликото излъчване.

4. Направете си кичури

Боядисването на сивите коси е добър начин да придобиете по-младолик вид. Добавянето на няколко светли кичура ще направи излъчването ви неотразимо.

5. Купете си нов сутиен

Когато забележите, че гърдите ви започват да провисват е хубаво да си купите нов сутиен, който е с незабележима подвижна подплата в чашките. Това ще ви помогне да върнете линията на гърдите там, където е била в по-младите години - между рамото и лакътя.

6. Спрете цигарите

Според статистиката, пушенето намалява живота на жените с 15 години. Специалистите често използват термина “лице на пушач” – за лице, което е прекомерно набръчкано около очите и устата и кожата му има сивкав оттенък.

7. Направете си маникюр

Лакът за нокти и пръстените могат да отнемат вниманието на околните от остаряващата кожа. Интересно проучване, в което участниците е трябвало да определят възрастта на жените само на базата на снимки на ръцете им, дава ясни резултати в тази посока - 49% от участниците преценяват ръцете на жените по-млади, когато на ноктите има лак, а 52% правят същото, ако по ръцете има и бижутата.

8. Придайте блясък на зъбите си

Белите зъби със сигурност ще накарат хората да ви възприемат като по-млади.
С възрастта емайлът се износва, в резултат на което зъбите ни потъмняват. За това се препоръчва редовното миене на зъби и почистването им с конец. Друго важно нещо за по-бели зъби е избягването на храни и напитки, оцветяващи емайла, като червено вино, кафе, цигари и др.

9. Избягвайте слънчевата светлина

Продължителното излагане на слънце води до появата на кафяви петна, както и на повърхностни и по-дълбоки бръчки. Слънцето ускорява процесите на стареене на клетката.  Предпазването на кожата от прекомерното слънчево излагане ще ви помогне да забавите и дори да предотвратите някои процеси, водещи до стареене на кожа.

10.  Избягвайте липсата на сън

Липсата на сън е една от причините за преждевременното състаряване. Освен това недоспиването въздейства и по няколко не толкова явни начина. Умората увеличава рязко концентрацията на кортизол (хормона на стреса) в кръвта. Ако неговите нива са постоянно високи, това може да доведе до разрушаване на колагеновите влакна и съответно до състаряване на кожата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА