Last news in Fakti

16 Март, 2023 12:45 1 061 21

Показват живота на Карл Лагерфелд в телевизионна поредица

  • карл лагерфелд-
  • дизайнер-
  • тв поредица-
  • живот-
  • disney+

Испано-германският актьор и режисьор Даниел Брюл ще изиграе известния дизайнер

Показват живота на Карл Лагерфелд в телевизионна поредица - 1
Снимка: БГНЕС

Показват живота на Карл Лагерфелд в драматична телевизионна поредица. Тя носи името Kaiser Karl и ще се излъчва по Disney+.

Продукцията е първото по рода си шоу, което се фокусира върху човека, бил начело на модна къща Chanel от повече от три десетилетия, след редица документални филми за неговата кариера и наследство.

Според информация на Deadline, испано-германският актьор и режисьор Даниел Брюл ще изиграе известния дизайнер, предава Tialoto.

Какво да очакваме?

Поредицата от шест епизода ще покаже на зрителите света на Лагерфелд и неговата личност – герой, който, макар и доста известен, култивира и поддържа интензивна мистерия.

„Той ще хвърли светлина и върху модните къщи от висок клас от 70-те години, както и върху това как Карл е изградил своята уникална и понякога противоречива лична марка в свят, където външността е всичко“, пише в официалното представяне на проекта.

Историята на Кайзер Карл започва през лятото на 1972 г. и проследява стремежа на Лагерфелд да стане наследник на Коко Шанел, починала година по-рано. Той се превръща в най-успешния френски дизайнер по времето, когато Ив Сен Лоран е на върха. Съперничеството между Лагерфелд и Пиер Берже (партньорът на Ив Сен Лоран), както и любовната история на Карл с Жак дьо Башер също ще бъдат разгледани в поредицата.

Освен Брюл като самия Лагерфелд, Теодор Пелерен ще играе Жак дьо Башер, Арно Валоа пък ще влезе в образа на Ив Сен Лоран. Агнес Джауи пък ще бъде Габи Агион, основателката на марката Chloé, която помогна за издигането на Лагерфелд.

Анна Уинтур, Кара Делевин, Риана и Карли Клос, са сред известните дами, обожаващи и подкрепящи дизайнера през годините. От друга страна той неведнъж е бил критикуван за това, че е ислямофоб, расист и се противопоставя на движението #MeToo. Нищо чудно точно тези твърдения да влязат в някой от епизодите.

Кога ще може да гледаме поредицата за Карл Лагерфелд?

В момента все още текат снимките, които се осъществяват паралелно в Италия, Франция и Монако. Все още няма дата за пускането на документалната поредица, като най-вероятно това ще стане чак догодина.

Припомняме, че миналата година Джаред Лето обяви, че снима филма за известния дизайнер, като самият той ще влезе в неговия образ. Също така е и част от продуцентския екип.

„Карл винаги е бил вдъхновение за мен. Той беше истински полимат, артист, иноватор, лидер и, най-важното за мен, добър човек“, споделя той, посочвайки, че ще се опита да го представи по най-автентичния начин.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя лонгур

    2 3 Отговор
    какъв ни се пада?
  • 2 Сила

    4 6 Отговор
    Ако носиш анцуг, значи си изпуснал контрол над живота си..... ВЕЛИК КОМЕНТАР...... тема за размисъл за 90 процента от БГ населението...... ама то пък точно тия не мислят

    Коментиран от #4, #9, #14, #15, #20

  • 3 ААА СМЯХ

    1 1 Отговор
    А ще дават ли и с мацките как мачкат чаршафите
  • 4 неразбрал

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сила":

    Я ни светни по-дълго,... за анцузите разбрахме, а за тоя с папионката нещо кажи

    Коментиран от #6

  • 5 Соваж бейби

    2 0 Отговор
    Това е една личност колкото талантлива толкова и скандална за медията за мен не беше директен и това ми харесваше ,винаги казваше истинината без да му пука от хорското мнение!Много би ме накефило да беше жив и да види как манекенки xxl се разхождат на подиума и как се толерира затлъстяването и много други неща .Това беше човек като брат близнак на Коко Шанел или нейният дух след смърта е обладал тялото му ,дори и маниерите им бяха идентични.Липсва ми дядото ей сигурно би осмял и много дизайнери на големи марки с просташките си модели .

    Коментиран от #7

  • 6 Сила

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "неразбрал":

    Точно ТОЯ го казва, не съм си го измислил аз....
  • 7 Абе.....

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Дори и да сте права , и да е оставил ярка следа в модата , не по малко ярка следа остави , и в пропагандирането на извратеното ! Което не е ок. !

    Коментиран от #8

  • 8 Соваж бейби

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Абе.....":

    За какво точно говорите нямам концентрация в момента но не се сещам за извратено ?!В смисъл кои дизайнери започнаха да обличат мъже с рокля ?!Този човек живееше на неговата си планета за анцуга например конфортна дреха имам и аз но не прекалявам !Прав е че човек си е загубил контрола над живота с нацуг и да излезе да бяга с такова облекло .Само да ви напомня едно време в училище ходихме с униформа а анцуга в торбичка не те пускаха в училище с екип нали ?Да уличната мода съласна съм ,всички не можем да сме облечени с костюм всеки ден на някой и работа не го позволява ама?!Ако правилно тълкувате думите му ще разберете че е прав .

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Имам

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Предвид , пропагандата за хомосексуалните ! Иначе , за мен моделиерите са като в " Голите дрехи на царя " ! Едни прости шивачи , които лъжат много повече от нормалните такива ! Не възприемам парцали като изкуство , или - Пикасо , като художник !

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Имам":

    Този пич беше най безобиднят ,не го афишираше напротив имаше доста противоречия и с лгбт.Винаги се стараеше жената да изглежда красива не вулгарно облечена.Сигурна съм обаче че във филма ще наблегнат на най гадното и изобщо няма да се покаже истинският Карл.И аз не обичам Пикасо не обичам много неща които днес станаха на мода за това е виновна политиката и законите не откачалките на които се дава сцена и са под прожектор.

    Коментиран от #17

  • 17 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Соваж бейби":

    Откачалки те са новото модерно ! Не съм против модата , но и тя се изврати , като всичко останало. Вече е нелепо ! Дебели каки , с къси полички , и жартиери !!!??? Или - нещо , което прилича на садо - мазо костюмче , а полови признаци - никакви ! Или , отвратително изкуство , което носи внушения за мрак , и безнадеждност ! Не само Пикасо , но и Салвадор Дали , и всички подобни . А мъжете - колкото се може с по нелепи гейски облекла !!!?? Въобще , размива се границата не само между доброто и злото , но и между нормално , и ненормалното ! Човек е устроен така , че да търси истината ! Но когато го объркаш , никога няма да я намери ! А всъщност , нещата винаги са много прости. Ако го пренесем към модата , трябва да обличаш това , което на тебе ти стои добре , а не това , което ти втълпяват че е модерно , а всъщност те обезобразява !

    Коментиран от #18

  • 18 Соваж бейби

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ами":

    А супер точно като мен мислите !В днешно време счупиха границата на приличното от секси неустоима жена просто да излезе вулгарно.Както казва Карл -какво е стил? Първоначално скъсване с приличието, счупване на приетата реалност.Този човек беше и философ ама не го съзнаваше както ви казах еднакво скандален като Коко Шанел брат близнак да и беше нямаше така да се допълват просто нейният х и б р и д .Не само художници днес са на всякъде такива хора както се усмели да го каже Земур с което го подкрепям че -Доктор Менгеле е на мода ,ако знаете историята на този доктор ...Вижте и новият сезон по Нетфликс -Некст фешън .....?!коментара е излишен

    Коментиран от #19

  • 19 Правилно

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Соваж бейби":

    Сте го разбрала , и осмислила. Същността е , че се опитват да ни поставят в среда , в която ние нямаме право на глас ! Определят какво да харесваме , какво да обичаме , какъв секс да правим , какво да ядем , и най страшното - какво да мислим , и как да възприемаме средата ! Нормалното ни поднасят като изостанала отживелица , а извратеното - като модерно и гот !!! И защо ?! С най простичкият аргумент - защото всички правят така , понеже е модерно . Най учудващо е , че жънат успехи . Толкова много успяха да унищожат човешките мисловни способности , че превърнаха в еталон консуматорският модел . Направо като в Рим - хляб и зрелища ! Невероятно , как им се получи ! Но от механиката се знае , че ако много стегнеш един болт , накрая ще го скъсаш ! Та в тяхното бързане , виждам техният крах ! Събуждането започна ! Човечеството осъзнава , че не е добре да се живее в изкуствена среда , а че всеки човек има право , да създаде средата , в която иска да живее ! Но няма да бъде лесно , защото много предпочитат робството на комфорта , отколкото борбата за свободен избор !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Модерастешиван,

    0 0 Отговор
    дагопоемеш втриката, мамататигрозна...