21 Март, 2023 10:32 2 187 10

Братът на проф. Юлиан Вучков разпродава колекцията му от книги в интернет (СНИМКИ)

  • юлиан вучков-
  • проф. вучков-
  • книги-
  • колекция-
  • продажба-
  • обяви

Журналистът Антон Стефанов показа, че неговата книга с посвещение към проф. Вучков е публикувана в обява за продажба

Братът на проф. Юлиан Вучков разпродава колекцията му от книги в интернет (СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Братът на проф. Юлиан Вучков - актьорът Михаил Петров разпродава личната колекция от книгите на именития професор театровед и телевизионен водещ. Това стана ясно от публикация на журналиста Антон Стефанов във Фейсбук. Към снимки на собствената му книга, която се предлага в интернет пространството, журналистът изразява възмущението си, че в сайтове за продажба се предлагат ценни книги, които са подарявани на Вучков от техните автори с лични автографи и посвещения.

"С проф. Юлиан Вучков, светла му памет, имахме прекрасни отношения. Правил съм много интервюта с него, включително и за предаването ми "Моите любовни истории", което се излъчваше от 2003 до 2005 година по телевизия "Планета". През 2007 година част от тези разговори, включително и на проф. Вучков, бяха издадени в книгата "Моите любовни истории." Естествено, подарих един екземпляр от нея с посвещение на Юлиан. Той много се зарадва и ми благодари", пише Антон Стефанов.

"Сега съвсем случайно попаднах на сайт за продажба на стари книги и с изненада видях, че моята книга с посвещение се продава и то на цена 29 лева без доставката, при условие, че самата книга струва 15 лева.

Явно единственият наследник на професора - брат му - актьорът Михаил Петров разпродава и книгите от библиотеката му. В сайта дори пише, че има и други творби с лични автографи за професора. Това е не просто скандално! То е жалко! За доказателство качвам и снимките, качени в сайта за стари книги", гневи се Антон Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    16 4 Отговор
    Тука на едни комшии им умряха и двете братови деца без наследници. Мразеха се в червата, ама сега ще лапнат всичко от брат си и синовете му. Като нямате деца, харизвайте на държавата. Да не ви гаврят роднините.
  • 2 Много ясно

    8 3 Отговор
    Да не мислите, че ще ги чете... Брат му ги е дал или продал и те много ясно започват да се появяват за продажба...

    Коментиран от #3

  • 3 Aлфа Bълкът

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Много ясно":

    Ти май предисторията не си я чувал, колко се обичали двамата братя?

    Коментиран от #4

  • 4 Чекай бе,атлантик..

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "Aлфа Bълкът":

    Ти да не си против Капитализма и Демокрацията? А "историята" на двамата братя от различни бащи ги знае цялата Колония БГ,къв е проблемът? Можеш да правиш каквото си щеш с парите и наследството си,този Мишо Петров да не ги е откраднал от "некое чуждо чекмедже"?

    Коментиран от #5

  • 5 Aлфа Bълкът

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чекай бе,атлантик..":

    Туй кво общо има с капитализма и демокрацията?
    По-добре ги харижи на някой от улицата, ако щеш тия пари и апартаменти, отколкото да ги вземат такива дето
    цял живот са те мразели. Като гледам минусите си, много такива мишки има дето не си обичат родата, ама с неохота ще им приберат труда за себе си, само да им падне.
  • 6 чичопей

    14 6 Отговор
    Защо е това възмущение? Човекът ги притежава законно и законно ги продава. Това е пазарната икономика. Ако толкова си цени подписа върху книгата, да си я купи. Аман от несъстояли се величия.
  • 7 абе,

    9 3 Отговор
    Наследникът има право да прави каквото поиска с наследството си.А пък книгата на жълтурковеца АнтончО Стефанов гОлема /ценност/.Ако я наследя дори бих я изхвърлила.
  • 8 Кадир

    2 0 Отговор
    О, какво ме интересува?
  • 9 воденМАДАГАВУР

    3 0 Отговор
    Няма такава опасност , да продават книгите на ББорисов. Понеже казват , че Винету я е взел от библиотека , а други книги не е имал никога ! Ама , карай , нейсе.............
  • 10 Роза

    1 0 Отговор
    Когато става въпрос за книги,които си събирал цял живот с любов,и нямаш наследници ,или пък имаш такива,но им нямаш доверие,по-добре,докато си жив,да подариш книгите на познати и приятели,за които знаеш ,че ще ги четат и ценят.Виждала съм до контейнерите за боклук цели кашони с книги,които някой дори не си е направил труда да занесе до "книжните къщички"-още има такива-или пък до антикварните книжарници или библиотеките.Въпрос на манталитет!