Last news in Fakti

21 Март, 2023 15:19 821 0

Бившата приятелка на Bad Bunny го съди за 40 млн. долара, използвал запис на гласа ѝ без нейно съгласие

  • bad bunny-
  • бивша приятелка-
  • дело-
  • глас-
  • авторско право

Нарушение на моралните права съгласно американския закон за авторското право

Бившата приятелка на Bad Bunny го съди за 40 млн. долара, използвал запис на гласа ѝ без нейно съгласие - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Bad Bunny е бил ударен с дело за 40 млн. долара от страна на бившата си приятелка, която твърди, че той е използвал запис на нейния глас, произнасящ станалата известна фраза "Bad Bunny Baby", в две от песните си без нейно съгласие.

В иска, подаден от Карла де ла Крус Ернандес в Пуерто Рико, се твърди, че тя никога не се е съгласявала нейният глас да бъде използван в песните, изпълненията на живо, радиото, телевизията или в друга медийна форма на Bad Bunny.

Тя твърди, че използването на записа от негова страна представлява нарушение на моралните права съгласно американския закон за авторското право, според който за вземане на проби от каквото и да е количество от звукозапис се изисква лиценз, и подобен закон в Пуерто Рико. Тя също така твърди, че е нарушен Законът за собствения образ, или правото на самопредставяне, заявявайки, че неразрешеното използване на записа използва нейния глас и идентичност с търговска цел, предаде БГНЕС.

Според исковата молба двамата започват връзката си през 2011 г., когато работят в супермаркет Econo във Vega Baja, родния град на Benito в Пуерто Рико. По онова време начинаещият изпълнител непрекъснато издава песни - и според Ернандес той често я питал за мнението ѝ за музиката си. Според жалбата тя е предлагала обратна връзка, освен че му е помагала да организира своите изпълнения, концерти и договори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА