Необходими продукти:
- - 175 грама черен шоколад;
- - 7 яйца;
- - 140 грама масло.
Начин на приготвяне:
Подгответе форма за кекс, намажете я с масло и я покрийте с хартия за печене. Шоколадът се натрошава и се разтапя на пара. Накрая, когато шоколадът се разтопи, се добавя нарязаното на кубчета масло и се разбърква до хомогенизиране на сместа.
Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците в отделен съд, докато станат на пяна, и добавяйте към тях постепенно охладената смес от шоколад и масло. В друг съд разбийте белтъците и ги добавайте лъжица по лъжица към предходната смес, като разбърквате леко, докато сместа стане хомогенна.
Изсипете сместа в предварително подготвената форма и покрийте отгоре с алуминиево фолио. Поставете формата по-голям и дълбок съд за печене, който напълнете до половината с гореща вода.
Оставете кекса да се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна. Печете 25 минути, когато центърът на кекса би трябвало да е мек, а повърхността да е покрита с хрупкава коричка. След изпичане оставете сладкиша да се охлади на стайна температура, после поръсете с пудра захар отгоре, нарежете с топъл нож и сервирайте със сметана или пресни плодове, пише trafficnews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.