Last news in Fakti

23 Март, 2023 15:28 4 776 4

Камериерка посочи най-мръсните неща в хотелската стая

  • камериерка-
  • хотел-
  • мръсно-
  • хигиена-
  • пране

Камериерката разкрива, че в хотел, в който е работила, одеялата и юрганите се перат само веднъж годишно

Камериерка посочи най-мръсните неща в хотелската стая - 1
Снимка: Shutterstock

От хотелските камериерки обикновено се очаква да почистват 15 до 20 стаи по време на осемчасовата си смяна, така че просто изчисление им дава само 20-30 минути на стая в най-добрия случай. През това време те почистват стаята, оправят леглата, сменят чаршафите и кърпите, изхвърлят боклука и много други. С толкова много работа и толкова малко време много може да бъде преносно (и буквално) натикано под килима, пише zdrave.to.

Бившата икономка на хотел Тара Ричардсън посочи няколко предмети в повечето хотелски стаи, които е най-малко вероятно да бъдат добре изчистени по време на редовното посещение на стаята. Ако сте склонни да ги използвате, изповедта на камериерките може да ви откаже.

Кафе машини

„Кафемашините обикновено се почистват само повърхностно (бързо пръскане и избърсване), тъй като повечето хотели са по-загрижени за външния вид и скоростта, отколкото за действителната чистота“, казва Ричардсън.

„Кафемашините рядко се почистват старателно, което означава, че вътре има много бактерии, а понякога дори се появяват мухъл поради застояла вода и неправилно почистване.

Кофи за лед

Може би сте си помислили, че ако се използва с найлонова торбичка, кофата за лед трябва да е достатъчно чиста. Според Тара, само защото използвате плик и го изхвърляте, не означава, че всички го правят.

„Лично съм виждала кофи за лед, използвани като кучешки купи, кофи за повръщане и т.н., и като цяло кофите се почистват само едва-едва“, казва тя.

„Излива се вода или лед, след това само бързо почистване на прах и може би пръскане с някакъв евтин почистващ препарат, който хотелът предлага на персонала.“

Одеяла и юргани

Това може да е трудно да се избегне, особено през зимния сезон, но Ричардсън предупреждава, че в повечето хотели одеялата и завивките се перат и сменят много рядко.

„Там, където работех, освен ако нямаше видимо петно, одеялата, юрганите и покривките се носеха в пералнята само веднъж годишно."


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    12 2 Отговор
    Сега това е в реда на нещата и отговаря на правилата за изключителна икономия.Всички мисли на прислужниците са насочени към помощ на Украйна и конфронтация с Москва.
  • 2 Кюмюр

    9 3 Отговор
    При капитализма е така, печалбата над всичко, включително чистотата. А камериерките кучета ги яли, че чистят и по 30 и по 40 стаи на смяна, нима искате капиталиста да си бръкне в джоба да наеме още персонал и да намали печалбата си?!

    Коментиран от #3

  • 3 МНЕНИЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кюмюр":

    Да но при нас не е така,.. първо кафето с цигара, после какво вечеряхме и,... тогава да збутаме из стаите, че станало обяд
  • 4 Подли камериерки

    4 1 Отговор
    В повечето случаи, хавлиите не се сменят, а се обръщат.