26 Март, 2023 15:14 1 410 11

Ед Шийран разкри лични подробности за борбата си с алкохолизма и излишните килограми

  • ед шийран-
  • певец-
  • трудности-
  • борби-
  • алкохол-
  • алкохолизъм-
  • килограми

С издаването на новия му албум Ед Шийран разкри през какви трудности и борби е преминал тайно през последните години

Ед Шийран разкри лични подробности за борбата си с алкохолизма и излишните килограми - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ед Шийран рядко споделя подробности от личния си живот, но когато го направи, шокира всички с историите и преживяванията си.

Интервюто му за списание Rolling Stone не беше изключение, като изпълнителят беше напълно искрен за всичко, през което е преминал досега. Той отвори темата за възприемането на тялото си и хранителните разстройства, които е развил през годините. Казва, че често се сравнявал с други мъже в музикалната индустрия, което го накарало да си мисли, че е с наднормено тегло и дори се наричал „дебел“, пише Tialoto.bg.

Ед се представя като човек, който живее и мисли реалистично, но попадането в индустрия с много по-привлекателни и стройни мъже е променило изцяло перспективата му за самия него. Той става известен по времето, когато групата One Direction набират сила, а момчетата от нея са с перфектни тела и плочки по коремите.

„Постоянно се питах защо и аз не изглеждам така, а едно малко гласче в мозъка непрекъснато ми повтаряше, че ям твърде много и често пия бира“, обяснява той пред Rolling Stone. След като прави песни с Джъстин Бийбър и Шон Мендес, които не могат да се оплачат от физиката си и множество дами, които постоянно ги преследват, Шийран си казвал, че е дебел и никога няма да изглежда по този начин.

Тези мисли постепенно набъбвали в мозъка му и довели до развитието на хранително разстройство. Ед споделя, че по това време се оприличавал на Елтън Джон, който в мемоара си "Me" описва, че се е борил с булимия цели шест години. „Така се оказах в ситуацията, за която Елтън говори в книгата си – преяждах – и след това всички критики се появяваха отново“, разкрива изпълнителят.

Шийран споделя, че има теми, за които му е неудобно да говори, защото хората ще възприемат думите му по различен начин и може това да му изиграе лоша шега. Въпреки това, той решава да е честен, защото иска да помогне на хората като него, които обаче крият заболяването си и се срамуват да си признаят за проблемите.

Ед признава, че има истински проблем с храненето, но сега фокусира цялата си енергия във фитнеса. „Аз наистина преяждам. Ям всичко. Но сега по-скоро съм се отдал на упражненията“, казва той. По време на интервю през октомври Шийран сподели, че похапването на любимите храни се отразява прекрасно на психичното му здраве, но в същото време трябва да поддържа и постоянство във фитнеса.

„Ако ядеш храната, която искаш да ядеш, но след това тренираш и изглеждаш по начина, по който се харесваш, мисля, че това е добър баланс“, казва той. Допълва, че обича бързите храни, кърито и хубавото вино. „Това са все неща, които биха били лоши, ако не тренираш. Но мисля, че ще полудея, ако напълно изключа въглехидратите от ежедневието си“, категоричен е изпълнителят.

Мотото му в днешно време е – „Причината, поради която тренирам, е за да ям и да пия каквото си искам“. Смята, че това е здравословен начин за живеене, защото ключът е в установяването на баланс.

Освен с хранителното разстройство, Ед Шийран трябва да се справя и със зависимостта си към алкохола. В интервюто пред Rolling Stone, той споделя, че 20-те му години са прекарани в постоянни партита. Всичко се променя, когато осъзнава, че този му начин на живот ще попречи на плановете за семейство със сегашната му съпруга Чери Сийборн.

„Два месеца преди раждането на дъщеря ми Лайра, Чери ми каза, че ако водите ѝ изтекат, някой друг ще трябва да я закара до болницата, защото постоянно пиех. И тогава осъзнах, че не искам никой, освен мен, да я кара в болницата. И никога не бих искал да съм пиян, докато държа детето си. Никога“, казва Шийран.

Изпълнителят и Сийборн стават родители на Лайра през август 2020 година, а през май 2022 година се ражда и втората им дъщеричка – Юпитер.

Шийран споделя, че постепенно е осъзнал, че дните му на парти момче са приключили и е време да се превърне в стабилен мъж, който държи живота в ръцете си. „Да пийнеш няколко бири е едно. Но да изпиеш цяла бутилка водка е съвсем друго“, казва той. Осъзнавайки, че навлиза в 30-те си години, мозъкът му казва, че е време да порасне и да бъде щастлив от факта, че се е забавлявал максимално, докато е имал тази възможност.

В миналото изпълнителят се е описвал като човек, който лесно се пристрастява и е стоял буден цяла вечер, за да пие по време на турнето си X през 2015 година. По това време не е намирал смисъл в умереността, казвайки: „Ако ще пия, не виждам защо да изпия само една чаша вино. Предпочитах да изпия две бутилки“. Ед разказва, че през 2017 година е спрял бирата и свалил цели 22 килограма.

Въпреки че пиенето е големият му проблем, Шийран признава и за употребата на наркотици в 20-те си години. Казва, че е експериментирал с няколко забранени вещества, освен тревата, през годините. По думите му, е посегнал към тях, защото всичките му приятели го правели и той е трябвало да опита.

„И така се превърна в навик, който правиш веднъж седмично, после веднъж на ден, след това два пъти на ден и после не спираш. Просто се превръща във вреден навик“, спомня си Шийран.

През февруари 2022 година обаче изпълнителят е ударен от реалността, когато близкият му приятел Джамал Едуардс умира на 31 години след сърдечна аритмия заради употреба на кокаин. Именно това ужасно събитие кара изпълнителя да се замисли и да се дистанцира от наркотиците. „Никога, никога няма да пипна подобно нещо, защото така умря Джамал. И това ще е неуважение към паметта му“, категоричен е Шийран.

Смъртта на Едуардс, както и здравословните проблеми на Черил Сийборн са вдъхновението, което седи зад създаването на албума „-“ (Subtract), който излиза на 5 май.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опечен

    3 1 Отговор
    голем селянин също както и ливърпулските селяци!
  • 2 Ямх

    3 1 Отговор
    Тоя къв требва да е ??/Звезда ли планета ли ???
  • 3 Калина украинката от бокал

    3 1 Отговор
    Украинците ми скъсаха пържолника на строежа

    Коментиран от #4, #5, #6, #7, #9

  • 4 Ти ли беше

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Калина украинката от бокал":

    Най завистливата украинка в света
  • 5 Цяла София те говори

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Калина украинката от бокал":

    Че те люлят на задна работниците ти мастио
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ловиш смоци с едно око

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Калина украинката от бокал":

    Измежду тухлите а

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Брат ти е мужитурка

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Калина украинката от бокал":

    И наркоман изпреварил съм го с 400 000 бондака
  • 10 Лове

    1 0 Отговор
    Поп фолк ли свири и пее тази пиянка
  • 11 На човек

    1 0 Отговор
    не прилича. Типичен англичанин.