Необходими продукти:
- яйца - 3 бр.
- крема сирене - 60 г
- коприва - 60 г
- кашкавал - 50 г или сирене
- бакпулвер - 1/2 ч.л.
- сол - 1/2 ч.л.
Начин на приготвяне:
Копривата се бланшира във вряла вода. След това се измива, прецежда и нарязва.
Разделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците прибавете крема сиренето и бакпулвера. Разбийте с бъркалка. Добавете копривата и кашкавала /сиренето/. Объркайте с лъжица.
Разбийте белтъците на сняг и след това ги прибавете към сместа с жълтъците. Объркайте внимателно с шпатула.
В тава с диаметър 20 см сложете хартия за печене, намажете с малко масло и изсипете сместа.
Печете в еър фрайър на програма bake, 170 °C по 10 минути от двете страни. Може да изпечете и във фурната на 180 °C.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 На това
10:08 28.03.2023
3 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #7
10:09 28.03.2023
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Щерю ага.
До коментар #3 от "ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ":
И сега кво отиваш да правиш баницата с коприва?10:32 28.03.2023