Last news in Fakti

6 Април, 2023 14:32 953 0

Хю Джакман успокои феновете си: Нямам рак! (СНИМКА)

  • хю джакман-
  • актьор-
  • рак-
  • рак на кожата-
  • биопсия

Преди дни актьорът съобщи, че са взети проби за биопсия от кожата му

Хю Джакман успокои феновете си: Нямам рак! (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Австралийският актьор Хю Джакман успокои последователите си в социалните мрежи, че няма рак на кожата, съобщи Би Би Си.

"Биопсиите ми са отрицателни!!!" - написа той, цитиран от БТА. "Благодаря на всички за любовта. Чувствам я."

Актьорът разкри преди това, че си прави изследвания след контролен преглед. Хю Джакман се оперира за първи път от рак на кожата през 2013 г. и след това е имал най-малко шест интервенции.

В новата си публикация Хю Джакман подчертава отново съвета си да се използват слънцезащитни средства. "Моля ви, помнете да слагате слънцезащитни средства с висок фактор независимо от сезона".

Хю Джакман сподели преди това, че си е направил изследванията, след като лекарката му забелязала "малки неща, които може да са или да не са базално-клетъчни (карциноми)".

Базално-клетъчният карцином е немеланомен, което означава, че рискът да се разпространи е много по-малък. Той често се причинява от прекалено излагане на слънце или солариум. Лечението е успешно в 90 процента от случаите.

Австралия е световната "столица" на рака на кожата. Там над 11 500 души получават диагноза меланома и 434 000 се лекуват за други видове рак на кожата годишно.

Хю Джакман е известен с ролите на Върколака и Лоугън. Той участва в мюзикълите "Най-великият шоумен" и "Клетниците". Най-новият му филм е "Синът".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА