Last news in Fakti

9 Април, 2023 10:22 678 0

"София Филм Фест": Кино за незрящи с филма "Титина" (ВИДЕО)

  • софия филм фест-
  • незрящи-
  • филм-
  • анимация

Днес е прожекцията на филма

На 9 април от 16.00 часа в Дом на киното ще се състои прожекцията на филма „Титина“, пригоден за възприемане от хора с нарушено зрение. За седма поредна година екипът на Международния "София Филм Фест" обръща специално внимание на хора със зрителни проблеми. Прожекцията е отворена за всички зрители – зрящи и незрящи – един до друг в залата. Кучета водачи са добре дошли на прожекцията на 9 април от 16.00 часа. Билетите за хора със зрителни увреждания са на преференциална цена от 8 лв., за придружители входът е свободен.

Копродукцията между Норвегия и Белгия е красив анимационен шедьовър, подходящ за всички възрасти. Италианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с любимото си куче Титина, което го е очаровало, когато го е спасил от улиците на Рим. Един ден норвежкият изследовател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от възможността да влезе в историята. Той взима със себе си Титина и необикновеното трио се отправя на експедиция към последното неизследвано място на Земята. Походът им е успешен, но двамата мъже не могат да си поделят славата. През погледа на четириногата знаменитост Титина зрителите ще (пре)открият една истинска история за триумф и поражение.

Кайса Нес е сред водещите норвежки режисьори на анимационни филми. Късометражните ѝ филми са получили широко признание и са носители на престижни награди. Нейни творби са представяни на фестивали в цял свят като Клермон-Феран, Анеси, Лайпциг, Международния детски филмов фестивал в Чикаго и кинофестивала „Трайбека“.

Международния "София Филм Фест" e част от Календара на културните събития на Столичната община.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА