Last news in Fakti

17 Април, 2023 08:32 2 355 35

Мариус Куркински: "Има по-важни неща от хляба"

  • мариус куркински

"Българите сме малко братство, не може да имаме такова голямо разделение.", смята актьорът

Мариус Куркински: "Има по-важни неща от хляба" - 1
Снимкa: БГНЕС

По думите му прошката е най-големият урок

В "Срещу течението" с Евгений Генчев – на Великден – Мариус Куркински за това в колко засукано време живеем, има ли място да сме смешни, освен по балкански диви. Тази година се навършват 30 години от първия му моноспектакъл.

"Няма хора, които не вярват в Господ. Всички вярват, защото са сътворени, някои просто се боят да пристъпят. Прошката е най-големият урок", казва той.

"Когато сцената ме прие и тръгна всичко, суеверията изчезнаха. Правя технически упражнения за тренинг и текст и отправям молитва преди започване на всяка работа. Започнах през 1993 г. - тогава изиграх "Дон Жуан" по Молиер. Мисля да чествам тази годишнина. Тя е заслуга и на публиката. Ще отдам благодарността си чрез нов моноспектакъл", разкри Куркински.

По думите му информационен поток, наподобяващ зловещ тътен, залива хората. "Никога не бих искал да занимавам хората със задкулисни територии, театърът е чиста територия, незасегната от политиката. Тя винаги е била засукана, винаги ще бъде неистинска и задкулисна. Комунистическият преврат беше лукаво премислен и брилянтно изпълнен, предаващ се през поколение. Директивите му се изпълняват и до ден-днешен. Гласувам почти редовно, на последните избори го направих. Надявам се да не е всичко погубено и нашите гласове никой да не ги брои, но имам и такива съмнения", заявява той.

Според него компромисът не е нещо добро, той е част от светското. "Българите сме малко братство, не може да имаме такова голямо разделение. Има по-важни неща от хляба", смята актьорът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мунчо

    19 6 Отговор
    Вярно е! Не е "важен" само хляба, а и пържолките... :))
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХАХАХА

    35 3 Отговор
    Като го имаш хляба може и да говориш ,че има и по важно от хляба . Я постои гладен, та да те питам тогава не е ли важен хляба? Аман от хвърлени думи ,с които се правят на по умни и "ентелегентни ""."Надявам се ,че не всичко е пагубно и нашите гласове никой да не ги брои,но имам и такива съмнения " Аз пък си мисля ,че много е витиево изказване.

    Коментиран от #17

  • 4 хаберих

    21 5 Отговор
    Мариус Куркински: "Има по-важни неща от хляба-козунаците за по 50 лева.".
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    25 7 Отговор
    Основата на живота е-ХЛЯБА И БОРБАТА ЗА ХЛЯБА!Не може слабо мислещи да ви задават нови ценности.Съвършенството идва от ежедневната борба за хляба.Глупаво и неправилно е да ви учат на морал хора без да са създали поколение да се грижат за деца ,възрастни или поне животни и вие да ги слагате на морален пиедестал!
  • 6 Мюсюлманите казват:

    24 4 Отговор
    "Можеш да стъпиш на Корана,за да се пресегнеш на Хляба,но не можеш да стъпиш на Хляба,за да се пресегнеш за Корана"..

    Коментиран от #8

  • 7 прав е човека

    17 3 Отговор
    обаче тук коментиращите пропускат този факт и лекичко му се подиграват … единственото нещо по-важно от хляба е водата !!!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХАХАХА

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "прав е човека":

    За да съществува човек е важен и хляба и водата да прав си за водата ,но я постой гладен и жаден и тогава ще оцениш кога може да кажеш че има друго по важно от горните две неща.
  • 10 Иван

    15 1 Отговор
    Когато няма какво да сложиш на масата тогава може би ще разбере и малкото което имаш в главата ако имаш изобщо
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 кински

    7 10 Отговор
    По-важно е агнешкото.На Великден,на Гергьовден опечено в пещ може и без хляб.Ще компенсираме с бира и баница.
  • 14 ганю

    4 3 Отговор
    по скоро шайка некадърници
    две неща са важни
    хляба и виното
    ала и вълкът в овчи кожи се познава
  • 15 Идън

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Каква е тази злоба бе ,християнино?":

    Няма злоба в неговия коментар- не си го разбрал. Хляба се докосва с чисти ръце.

    Коментиран от #21

  • 16 дженди от отвъдното

    8 5 Отговор
    бананите са най-важни - както искате го разбирайте

    Коментиран от #31

  • 17 мдаа

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Приемаш нещата твърде буквално, вероятно и Библията си възприел по този начин. Мариус противопоставя на материалното духовното, това е смисълът на казаното. Лошото е, че няма как да го разберат хора, за които обилната храна, къщите, яхтите, самолетите, луксозните коли и милионите в банките, са начин на себедоказване и победа над собствените им комплекси. А в човека има божия частица и тя трябва да бъде съхранена, ако не искаме да изгубим човешкия си облик. Вижте Сорос, прилича ли ви на човек? И не само той, имената им са легион в армията на Сатаната. Всеки сам прави своя избор в опита да опази или продаде най-изгодно душата си. Простичко е.

    Коментиран от #24, #25

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 3 Отговор
    Като пишеш за козунаци,някога месил ли си козунак??????Понеже бяхте започнали да грачите колко са...козунаците реших и направих козунаци 4.МОГА А ТИ ОПИША ХОД ПО ХОД изпълнението и парите грубо ,защото съпругата ми пазарува и в някой изпълнения и печене и тя помага.Разпети петък направих два един кръгъл и един във форма правоъгълна силиконова.1ви ход.Приготвих,орехови ядки ,накиснах бадеми и сложих и една кутия със стафиди.Да сложим общо около 8лева.мая кубчето е около 0,6лв..жива ,прясно мляко за 1ден около 220мл.да кажем 1лв.захар в набухването една щипка ,а първи ден 230гр.един черен шоколад още 3лв,но използвах за 4козунака да кажем 1,5лв първи ден.Яйца 4 да кажем 2лв.Кора от лимон и портокал настъргах...няма как да го смятам,но да речем 0,30лв.Маята да бухне с млякото и щипка захар.за 20минути ,като си я разбил хубаво .Разбиваш в това време яйцата 3 броя с 200гр захар с миксер .После прибавяш 50-70 грама краве масло,което е още 1,5лв и го разбиваш и него хубаво.слагаш портокаловите и лимонови корички и после маята.Започваш да слагаш и брашно пресято още 2лв за козунаци и с другото става.Бъркаш с дървена лъжица и слагаш по малко,после месиш и удряш със сила тестото.Месенето е доста дълъг и прецизен момент.Трябва да стане леко и много гъвкаво и да не лепне тестото!Оставяш го за 3часа да бухне завито с кърпа.Ако не бухне достатъчно го слагаш във фурна на 30-50градуса.Като се надигне ,стаята ти вече трябва да е топла...Вадиш тестото ,месиш го пак като сл
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 4 Отговор
    Вадиш тестото ,месиш го пак като слагаш по малко олио ..Още 0,5лв... разпределяш го и разточваш! слагаш плънката Стафиди ,натрошен черен шоколад за торти орехи. в различни комбинации.После затваряш плънката и правиш фитили,които навиваш за да стане козунака на конци.Тук в зависимост от фитилите го завиваш.Ако са 2 се увиват лесно,но ако са 4 спазваш правилото напред по часовниковата и обратно по часовниковата.пак като се навият ги слагаш във фурна топла до 50градуса да втасват..Като се надуят до пръсване ги вадиш стаята е топла.мажеш ги с жълтъка от 4 яйце и бодеш бадемите които си извадил от водата или млякото.Ръсиш със захар .Вкарваш във фурната и печеш около 33-35м на 180градуса.На 15минута от печеното слагаш алуминиево фолио за да не изгорят отгоре.това е процедурата.Сметнете колко струва ,като материал и колко време му трябва...Това според мен е фантастичен козунак,вероятно малко над килограм и материалът му не е повече от 15лв.Ако продуктите са намерят на по тънка цена е още по добре.Времето е много ,но ако се използват и бъркалки.направих 4 супер козунаци.Раздадох 2 и два ще има да ядем.......за не повече от 25лв имам над 2,3кг козунак по този начин овкусен и направен.Явно си ценят прекалено труда,за да продават на 50лв?Убеден съм,че те не го правят ръчно ,а с подходящи уреди. ЧЕТИРИТЕ Супер козунаци ,които направих ми излязоха като материал по 6-7 лева всеки.Ако се продаваха би трябвало да бъдат по 10лв и да има този ,който ги прави прилична д
  • 21 да попитам

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Идън":

    да държиш чужд фалос с ръцете си означава чистота?Особено когато е бил в тялото ти през изхода на организма?
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 4 Отговор
    Ако се продаваха би трябвало да бъдат по 10лв и да има този ,който ги прави прилична да не кажа висока печалба!Не е коректно на Вложен материал от 6-7 лв да искаш по голяма печалба от Дубъл!В случая тези козунаци ,които сътворих са Супер богато направени.И те излизат толкова.Убеден съм,че в козунак от 50лв няма и 1/10 от това,което има в козунаците,които ви описах.Прекалено си величаят труда ,който дори не влагат,както аз.
  • 23 факт

    11 3 Отговор

    До коментар #18 от "не мога":

    Куркински никога не е заявявал, че е хомосексуализмът е нещо нормално и никога не е агитирал за джендъридеологията. Той просто се е родил такъв, не е продукт на трансхуманистите. При това той носи болката в себе си и това стана ясно от едно откровено интервю на покаяние, което даде преди няколко години. Има хора, които имат различна мисия от това да оставят след себе си деца - едни опазват живота и здравето на чуждите деца, други ги образоват, трети ги отглеждат... Всекиму е дадена различна роля в големия пъзел на Господ, но и различен е начинът, по който всеки я възприема и реализира.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ХАХАХА

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "мдаа":

    Не знам дали е божия частица това в хората ,аз знам ,че има нещо което се нарича съвест ,а безсъвестни дал Господ за съжаление. Аз имам предвид точно тези ,които не са гладни за хляб ,а за изброените от тебе придобивки ,но когато нямаш хляб или се бориш за оцеляването си не ти е много до възвишени мисли. Погледни на тези хора колко се интересуват от духовното,когато оцеляват ден за ден.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Не са му ревнали децата от глад

    8 2 Отговор
    Ще го питам тогава.

    Коментиран от #28

  • 28 Полигон

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Не са му ревнали децата от глад":

    Вода бе пл.
  • 29 Хахаха

    5 1 Отговор
    Дай да се разменим, на теб 150 евро, а на нас твоят хонорар, за колко ще хванеш кръста на дядо поп, не повече от един месец. Да идва путин да ви конфискува на вас богатите всичко и ви остави от мен да мине с 500 лева. Става, ли хлебарков. Мниго с кащества от над 100 г все са набутани в ъгъла. Бъди здрав и живей си живота, не се бутай между шамарите,че ви работя безплатно, а безплатен обяд няма, но нейсе, работим за бог да прости

    Коментиран от #32

  • 30 112

    3 0 Отговор
    Много самотни хора, страдащи, болни, искат автеназия, да се отърват от живота си.
  • 31 сведетел

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "дженди от отвъдното":

    прав сте ! този не яде хляб, а си пада по обелени банани.
  • 32 ШЕФЕ,

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хахаха":

    МНОГО СИ ГНЕВЕН,(.....)
    А ЩОМ НАМЕСВАШ И...ПУ.ИН..
    ЯСНА Е „РАБОТАТА”...☝ апропо
    ИСКАШ НЕГОВИЯ ХОНОРАР....!!!??О.К. ...
    АМА МОЖЕШ ЛИ ДА ИЗРЕЦИТИРАШ
    ЦЯЛОТО СТИХОТВОРЕНИЕ
    ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА,...А(....)!🤔...
  • 33 Човек от народа

    3 1 Отговор
    Аз бих казал фашисткия преврат се предава през поколение, но кой съм аз да го каже и да го разпространят "медиите" даже не съм и от лгбт общността...
  • 34 Д-р Хаус

    3 1 Отговор
    На хомодружинката най много комунизма и пречи
  • 35 Анонимен

    1 0 Отговор
    Без хляб не може