Last news in Fakti

26 Април, 2023 16:33 3 038 5

Ето как да разберете, че хотелската ви стая не е чистена

  • хотел-
  • хотелска стая-
  • почистване-
  • чистота-
  • хигиена

Шест неща издават немарливост в хотела

Ето как да разберете, че хотелската ви стая не е чистена - 1
Снимка: Shutterstock

Капчица подозрителност понякога е необходима дори и на опитните туристи. Важното е да знаем точно кога да я активираме.

Когато се настаните в непознат хотел например, е време да бъдете по-внимателни от обикновено и да не се доверявате на сляпо, че всичко е излъскано в стаята си.

Изглежда, че стаята е доста чиста? Не бързайте с изводите и използвайте контролния списък с „тънкостите“.

Шест признака издават, че стаята е почистена отгоре-отгоре или изобщо не е била чистена, пише pochivka.blitz.bg.

1. Забравени малки предмети в чекмеджетата

Опаковки за бонбони, памучни тампони, визитки от салони и нехотелска храна - всички тези малки неща, намерени в чекмеджетата на нощните шкафчета или маси, сигнализират, че стаята не е почистена добре. Ако камериерката е била мързелива да погледне в тях, то качеството на другите ѝ действия също е под въпрос.

2. Коса или петна върху спално бельо

Един от основните показатели за чистота в една стая е идеалното легло. Но понякога можете да намерите косми, петна или трохи в него. В този случай трябва да слезете при рецепция и да поискате отново да бъде почистена стаята. Може би дори и във ваше присъствие.

3. Зацапани стъкла

Добрите камериерки не оставят следи върху съдовете, огледалата и другите лъскави повърхности. Следователно, ако върху тях са били намерени „пръсти“, това е ясен знак, че почистването е извършено некачествено.

4. "Започната" ролка тоалетна хартия

Идеалната ролка тоалетна хартия в килера на стая е нова ролка, с ъгли, огънати навътре и залепени върху първото парче хартия. Ако изглежда различно, трябва да внимавате. Възможно е цялостното почистване на банята да е било пренебрегнато.

5. Мръсотия на труднодостъпни места

Погледнете под леглото, прокарайте салфетка по перваза, перваза на прозореца или рамката за картини. Мръсно ли е? Трябва да е чисто. Да, дори там.

6. Отзиви на бивши гости

И понякога дори не е нужно да играете на детектив. Достатъчно е да прочетете отзивите, за да разберете какво системно се случва в хотела. Ако масово намирате лоши отзиви, не се самозаблуждавайте, че сте изключение и че вашата стая е чиста.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 смях

    13 0 Отговор
    Ама много голяма тайна разкрихте , и сложихте инспектор Поаро в джоба си !!!
  • 3 Работих

    15 0 Отговор
    Няколко дни, не къде да е! Работих в Шератон хотел на летище Схипхол или Шипхол, Амстердам...стаите са 80- 100 кв.метра и представете си, мили домакини - трябва дабъдат почистени за 15-20 минути...
    Всяка домакиня знае от опит - ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО! И цената на нощувка е 250 евро ...естествено се отвратих, като видях нашите тъмни българки да плюят върху чашите за да ги полират...напуснах! Та приятно пребиваване даже и в Шератон!!
  • 4 Уса

    7 0 Отговор
    Една от най-неблагодарните работи на тоя свят е да си камериерка и готвач в хотел.Гледал съм го отстрани още в България а в чужбина съжалявах българите новопристигнали без език и направо на пангара.После си сменяха работата,но вече увредени,разочаровани и унизени
  • 5 Една камериерка

    8 0 Отговор
    Всичко зависи от човека не всички работят немърливо! Трябва да си съвместен и отговорен към работата си! Най - лошото е, че вече трудно се намират хора за тази работа! Идват всякакви и щеш не щеш ги взимаш колкото да оправят макар и не толкова добре стаята! Работата е ниско платена и в пъти повече отколкото трябва! Една камериерка работи поне за още една!