Last news in Fakti

3 Май, 2023 16:45 2 883 8

Шеф Манчев призна кой е менторът му

  • шеф манчев-
  • ментор-
  • черешката на тортата-
  • кошмари в кухнята

Топ готвачът разкри и подробности около кулинарните си предавания

Шеф Иван Манчев беше специален гост на Деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии в Пловдив в петък. Кулинарният спец участва в награждаването на победителите от националния конкурс "Млади изследователи 2023" за ученици от 10 до 12 клас.

"Изключително интересно мероприятие, за да видим университетът къде е, защо е, къде са тенденциите, какво иска да направи. Изключително съм горд, че г-н Моллов ме покани в този прекрасен университет" - каза в интервю за "Фокус" шеф Манчев.

Кулинарната култура в България е на добро ниво, но има и какво да се желае. "Всички продукти, които познаваме, трябва да ги развиваме и да даваме най-доброто от себе си. България като цяло е много благодатна на климат, на производство на продукти, на зеленчуци и какво ли още не. Въпросът е да ги развиваме максимално и да сме най-добрата градина в Европа. Аз вярвам в това. Защото сме били такива преди 1944 година" - смята той.

Шеф Манчев сподели, че ще има нов сезон на "Кошмари в кухнята", а в момента се заснема новият сезон на "Черешката на тортата", който ще се излъчва по Нова телевизия. "Страхотни участници ще има, много предизвикателства и много интересни теми се развиват. "Черешката на тортата" е изключително хубаво предаване и позитивно" - разкри в интервюто.

Топ готвачът призна, че душата му се пълни, когато участниците в кулинарните предавания правят нещата със сърце и душа. Не пожела обаче да сподели какво го изнервя.

Приема за свой ментор Анди Цал от Швейцария, който има звезда "Мишлен", но се учи и взема идеи и от други хора.

Когато разберем, че сме зеленчувата градина на Европа, когато продуктът, който произвеждаме, е издигнат в култ, тогава бихме имали "Мишлен" ресторант. Ще се превърнем в най-добрата кулинарна дестинация, когато и индустрията разбере това, смята шеф Манчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    8 3 Отговор
    В нормална българска кръчма , един от тези , няма да остане ненабит !

    Коментиран от #5

  • 2 И АЗ СЪЩО.

    7 4 Отговор
    Шеф Манчев призна кой е менторът му МНОГО ХОРА РЕСТОРАНТЬОРИ СПОДЕЛЯТ МНЕНИЕТО НА КЛИЕНТИТЕ СИ ЧЕ НА МАНЧЕВ НЕ ХАРЕСВАТ ПОМИИТЕ МУ! вКУСЪТ Е ИНДИВИДУАЛЕН , А НА МАНЧЕВ СИ Е НЕГОВ ЛИЧЕН. ДА НЕ СЕ ПРАВИ ЗА ЕТАЛОН.
  • 3 Поне

    4 2 Отговор
    1% да беше взел от ментора си ?
  • 4 Той

    5 2 Отговор
    нямаше да го вземе и картофи да му бели в кухнята , лукавия селяк , омайва балъци с голи приказки ! Селски хитрец и нищо друго !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    3 1 Отговор
    Ла ла ла,лю лю лю .... Телевезионни готвачи нямат шанс ,така че не се напъвайте.С менютата които работите в заведенията си ,даже няма да ви забележат,камо ли да дойдат да ви оценяват.Факт.
  • 7 АМИ ДОБРЕ

    0 0 Отговор
    Да му дадт и професорска титла, нали сега е модерно да си такъв.
    Баба все казваше, ястието, манджата демек, не е да изцапаш чинията, не е за гледане а за да се наядеш
  • 8 МНЕНИЕ

    3 0 Отговор
    Когато кухнята ми работи с качествени продулти, не ми трябват манчевите съвети. Вкусът на всеки в различен, за това на всяка маса има сол, оцет, пипер,зехтин/олио/.
    А какъв е персонажът в предаванията му, кифли които за пръв път се опитват да готвят