Last news in Fakti

4 Май, 2023 16:32 644 0

Продадоха бейзболна топка с подписа на Кенеди за шестцифрена сума

  • джон кенеди-
  • джон ф. кенеди-
  • топка-
  • бейзбол-
  • търг-
  • колекционер

Топката е била подписана от Кенеди през зимата на 1961 г.

Продадоха бейзболна топка с подписа на Кенеди за шестцифрена сума - 1
Снимка: Shutterstock

Бейзболна топка, подписана от бившият американски президент Джон Фицджералд Кенеди е била продадена на търг преди няколко дни за рекордните 166 000 долара. Така това става най-скъпата топка в историята, подписана от президент, пише novini.bg, цитирайки TMZ.

Въпросната топка е била от колекцията на Професионалната асоциация по бейзбол на Венецуела и е принадлежала на местния репортер Хулио Месути, който е присъствал на срещата между държавния глава на САЩ и президента на Венецуела Ромуло Бетанкур в Каракас през декември 1961 г.

Визитата на 35-ия президент на САЩ е била част от проекта Alliance for Progress, който имал за цел да подпомогне укрепването на икономическите връзки между Съединените щати и Латинска Америка.

Автентичността на бейзболната топка е потвърдена благодарение на някои снимки, публикувани във венецуелски вестник "El Universal" в момента, в който Кенеди слага своя подпис на топката.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА