1 Октомври, 2013 12:07 28 216 14

10 съвета как да преодолеете бившата си половинка

  • съвети-
  • раздяла-
  • бивша половинка

Да преодолееш бившата си половинка е много трудно начинание и дори може да се превърне в една от най-ужасяващите дилеми в живота ви. Това не се отнася само за мъжете или само за жените. Все пак всички сме хора и сме емоционални, а една връзка несъмнено води до емоции, които трябва да преодолеем, в момента когато тя бъде прекратена.

По принцип раздялата е бърз и лесен процес, който обаче често се усложнява от всички общи неща, които двамата имате и които с времето стават все повече и повече като например: приятели, домашни любимци, вещи и дори жилище. Може би най-разочароващото нещо в целия процес е, че макар и да знаете, че слагането на край на връзката ви е правилното нещо – ви е трудно да пренебрегнете  всички онези спомени и да продължите напред с живота си.  Важно е да осъзнаете, че не можете да залепите счупеното... не се получава.

На помощ идват 10 проверени съвета, които ще ви помогнат да станете от дивана, да избършете сополите и да се върнете обратно в играта. Следвайки ги от началото до края ще се върнете към старата си самостоятелно за нула време.

1. Свалете бившата/бившия от пиедестала, на който сте го поставили

Първото и най-важното нещо: спрете да се държите така сякаш бившата ви половинка е божи дар. Тя/той не е бил съвършен. Ако трябва да сме честни, тя/той вероятно дори не е близо до съвършенството. Направете списък на всички досадни, дразнещи, неприятни черти, които притежава. Нека приятелите ви я/го критикуват. Направи каквото трябва да се направи – просто, за да свалиш бившата/бившия от пиедестала, на който между другото вие сте го/я качили.

2. Насладете се на вашата новооткрита свобода

Връзките са свързани с компромиси. Да бъдеш сам би трябвало да е свързано с това да правиш каквото си искаш. Все пак най-сетне сте свалили оковите и сте свободни! Стойте навън до 4:00 – 5:00 сутринта, забавлявайте се, разходете се до някоя далечна точка на картата или започнете отново да практикувате любимия си спорт.

Да се насладите на всички онези неща, които не сте можели да правите, защото имате връзка е чудесен начин да преодолеете бившата си половинка.

3. Спомнете си лошите моменти

Често срещано явление, както при жените така и при мъжете, е да идеализират бившата си половинка след раздялата. Вършите си работата и изведнъж се сещате за някоя ваша си шега или прекрасна среща, която сте имали и не след дълго, започвате да фантазирате за това колко прекрасен е бил сексуалния ви живот.

Излезе от това състояние. Един от най-важните съвети тук е да си спомняте само лошите моменти. Съсредоточете се върху скандалите и проблемите. Спомнете си лошите навици на бившата половинка и потайно поведение. Това ще ви подейства като студен душ.

4. Излизайте с приятели

Едно от нещата, които е трябвало да жертвате, когато сте започнали сериозната си връзка е било времето с приятелите си. Гаджетата са известни крадци на време, винаги алчни за още от вашето внимание. Но сега вие сте свободни и можете отново да се свържете със старите приятели, които сте оставили назад.

Не само ще бъде забавно, но също така ще бъде и терапевтично, защото да излизате с приятелите си е един от най-възнаграждаване съвети за повода.

5. Изхвърлете всичко, което ви напомня за нея/него

Страховито изглеждащо плюшено мече, което тя/той ти е подарил за рождения ден, сълзливо писмо, очарователни снимки на вас двамата – разкарайте ги. Хвърлете всичко далеч. Колкото по-скоро се отървете от тези боклуци толкова по-скоро ще преодолеете разрушителните мисли, които напират в главата ви.

И преди да питате, да, може да запазите нещата, които не предизвикват никакви емоционални връзки. Ако сте купили копие на Call of Duty 2, задръжте го. Но дрехи, бижута, спомени и други подобни трябва да бъдат захвърлени.

6. Не се опитвайте да си вземете нещата обратно

По същата причина не искате да си вземете нещата обратно. Няма как да забравите бившата/бившият ако продължавате да си намирате поводи да се виждате. Забравете за всички онези неща. Които сте оставили при нея/него. Считайте ги за изчезнали. Парите, които ще похарчите, за да замените няколко CD или DVD  диска например, са нищожна цена за плащане, за да избегнете бившата си половинка, която може да бъде или отчаяно нуждаеща се или нерационално ядосана от постъпката ви.

7. Избягвайте приятелите и местата, с които и където той/тя посещава

Ако искате да избегнете изкушенията, които идват когато се блъскате с бившия/бившата, може да се наложи да направите някои жертви. Може да се наложи да намалите контактите с някои от вашите общи приятели. Може да се наложи да  избягвате някои от любимите ви места (защото те са любими и на бившата ви половинка). Доверете се, че това е малка цена, която да платите, за да постигнете спокойствие на ума.

8. Намерете си спортно хоби, тренирайте

Без някой до вас, който да поглъща часове от всеки ваш ден, изведнъж може да се окаже, че се чудите какво да правите. Сега, когато сте сами може да започнете да спортувате, да бягате в парка или да се запишете на танци, фитнес или бокс дори. Това е здравословен начин да отпратите всички признаци на неудовлетвореност и разрушителни мисли от рода на: „Какво ще правя сега?“. Да влезете във форма също е добър начин да повишите самочувствието си. И не забравяйте: Фитнес залата, спортният салон или джогинг алеята в парка са страхотни място да срещнете някой нов.

9. Не се опитвайте да се свържете и комуникирате

Това може би е най-важният от тези 10 съвета за преодоляване на бившия/бившата. След като все се разделили не се опитвайте да се свържете с нея/него. Останете студени и равнодушни. Сериозно. Може би сте казали някоя глупост от рода на: „искам да си останем приятели“, може би сте направили някакво идиотско обещание да "винаги ще съм на разположение за теб", но ги забравете. Като поддържате връзка със стари пламъци, започвате да се питате с месеца (ако не и с години) дали случайно няма да се съберете. Така че, изтрийте телефонния й/му номер, спрете да  пишете съобщения и я изтрийте и от Facebook или каквато и друга социална мрежа да ползвате – изобщо, освободете се от всякакви начини за комуникация с нея/него. Представете си как ще откачите първия път, когато видите някакъв странен тип (някоя нагримирана фръцла) заедно с бившото ви гадже на снимка във Facebook профила му/й, и ще разберете защо чистата и бърза раздяла е от съществено значение.

10. Спете с друг/друга

Най-безопасният и сигурен метод да преодолеете бившия/бившата е да спите с друго момиче/момче. Може да звучи малко грубо, но това е най-бързият и най-ефективен начин да извадите бившата си половинка извън система.

Една от причините да протакаме нещата и да се държим здраво за една умираща връзка е защото - няма значение колко сме уверени - се притесняваме, че няма да  намерим някой нов/нова. Това е нещото, което ни кара да пълзим обратно към познатото, удобно, неадекватно минало отново и отново. Намирането на нов любовен интерес, дори и за една нощ, е най-добрият метод да противодействате на всички тези самоунищожителни мисли, които ви дърпат назад.

 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Lisa Barry

    0 0 Отговор
    Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Bora

    0 0 Отговор
    Казвам се госпожица Бора, бях женен 5 години със съпруг, живяхме щастливо тази година, а не когато той отиде в Австралия в командировка, където се запозна с това момиче и оттогава той ме мрази, децата и обича само нея. И така, когато съпругът ми се върна от пътуването, той каза, че вече не иска да вижда отново мен и децата ми, затова ни изгони от къщата и сега отива в Австралия, за да види другата жена. Така че аз и децата ми бяхме толкова разочаровани и аз бях само с майка си, не се държах добре, защото майката се омъжи за друг мъж след смъртта на баща ми, така че мъжът, за когото се омъжи, не се отнасяше добре с нея, т.е. и децата ми бяха толкова объркани и аз търсех начин да върна съпруга си у дома, защото го обичам и ценя толкова много, че един ден, докато разглеждах компютъра си, видях свидетелство за това заклинателно колело Dr.Pellar, свидетелства. сподели онлайн дама и това ме впечатли много, аз също мисля да опитам. Отначало се уплаших, но когато се замисля през какво преминават децата ми и децата ми, аз се свързах с него и той ми каза да работя тихо само за 24 часа, за да може съпругът ми да се върне при мен и за моя изненада Обадих се от съпруга ми на втория ден с молба за деца и се обадих на д-р Пелар и той каза, че проблемите ви са решени за детето ми. Така че аз така върнах семейството си след дълъг период на стрес, спрян от зла ​​дама, така че с цялата помощ на Dr.Pellar искам всички да се присъедините към мен в този форум, за да кажете огро
  • 7 Era

    0 0 Отговор
    Как успях да уредя сметките си със съпруга си с помощта на писателя Dr.Sango, аз съм на 47 години с три деца, една сутрин преди около 8 месеца съпругът ми току-що се събуди от леглото, а другият каза, че трябва да разделим това той вече не се интересува от нашия брак, тези думи ме балансираха и аз почти припаднах, излъгах го и попитах какво се случи, но той отказа да каже нищо, същия месец той си отиде от дома и ме остави сам с децата и да бъди искрен, не ми беше лесно, дори каза на сестрите си да ми помолят да ме моля да простя, ако несъзнателно греша и всички удоволствия попадат в глухото. Търсих помощ от друга платформа, но всичко се провали, докато прочетох статия за духовен човек - писател на име Д-р Санго, обясних му проблема му и той ми каза да ми даде част от информацията, която му дадох, той ми каза, че мъжът не е имал правилното съзнание, че е манипулиран от друга жена, така че той иска развод, но той ми каза да не се притеснявам, че след три дни всичките ми притеснения ще приключат и ще бъда най-изненадан от правопис, изречен от великия д-р Санго, съпругът ми го извика вкъщи и дори ме попита колко време е бил далеч от вкъщи, бях наистина щастлива, че бракът ми беше спасен от велик писател на име д-р Санго, разводът никога не се случва, аз получих повишение на работното място, всичко в живота ми се превръща в добър и велик писател д-р Санго трябва да е благодарен за всичко това. Ако сте изправени пред проблеми с брака, ако търсите маточни плодове
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Marry

    0 0 Отговор
    РЕЗУЛТАТИ Традиционно местно чудо, вашата надежда да запазите силната любов заклинател. В живота има само щастие, любов и любов. Ние сме герой на всички традиционни и духовни лечители, разбойници, билкари, магьосници, астролози и много други. Това, което носите тук, за да коригирате техния провал, Те бяха най-мощните терапевти с най-много резултати в същия ден, след като ни хвърлиха или ни казаха за вашите здравословни проблеми. Днес какво страдание!!! Защо някои хора трябва да се радват на живота, но вие сте изправени пред някои от здравословните проблеми и болести. Донесохме усмивки, радост и щастие на лицата на хората, сърцата и семействата по целия свят и все още работим. Вярваме, че любовта е единственото нещо, което прави живота перфектен и си струва да се живее. Може да четете това с разбито сърце, сълзи на лицето си и съжаление за малката си грешка, като в същото време си задавате въпроси като: защо аз? Как се случи това? Какво беше над мен? Истинско ли е? Защо хората идват в живота ми и ме напускат? Дъщеря ми или синът ми престанете да задавате подобни въпроси в живота ви, нека Главният подарък носи кръста ви за възкресението на връзката ви и това означава, че четенето на това е много важно и днес е вашият ден. Dr.Sango е там, за да ви помогне 24 часа в денонощието, само за да му изпратите имейл по всяко време:
    (1) Искате ли партньорът ви да ви предложи брак и да се ожени за вас?
    (2) Свършва ли любовта ви? !!!!! Изневерява ти,
    (3) Блокирани ли
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.