Last news in Fakti

21 Май, 2023 20:03 3 379 20

3 прекрасни неща, които се случват на жените след развода

  • брак-
  • развод-
  • семейство-
  • страхове

Ето кои са те

3 прекрасни неща, които се случват на жените след развода - 1
Снимка: Shutterstock

Ако за мъжа най-страшната дума е "брак", то за жената е "развод". Какво да се прави, неслучайно казват, че мъжете са от Марс, а жените от Венера. Истината е, че разводът нанася огромни емоционални щети на жените, независимо дали имат, или не чувства към бившия си съпруг.

Краят на брака отключва кутията на Пандора у всяка жена и започват да излизат кошмарни въпроси - ще се справя ли сама? Ще бъда ли пълноценен родител? Способна ли съм да имам и да създам нова връзка?

Днес решихме да развенчаем всички фалшиви страхове, с които измъчвате съзнанието, като ви представим 3 прекрасни неща, които ще получите с бракоразводното си свидетелство:

1. Ставате най-силна, когато смятате, че сте най-слаба

Сигурно чувате от приятелите си: "Това, което не те убива, те прави по-силен" и си мислите - просто давай и ме убий. И макар да сте в пижами през целия уикенд с клинична депресия и да гледате "Дневникът на Бриджит Джоунс" за 30-ти път, то трябва да сте наясно, че това е една кратка емоционална почивка за вас, която скоро ще приключи. Когато изядете всички възможни пуканки и шоколади, просто една сутрин ще ви писне, ще се хванете за косата и ще се издърпате сама от това състояние. Вече няма да сте същото момиче, защото ще сте силна жена, която знае какво иска и какво търси.

2. Една майка никога не може да е самотна

Не позволявайте на никой да ви нарича "самотна майка", независимо дали влага в това най-добрите си чувства. Вие може да сте самотна в брак, в приятелство, където липсва взаимност, но никога не можете да сте самотна в най-несамотната връзка - тази между майката и детето. А сега след като сте се разделили с човека, който години наред ви е носил напрежение, имате възможност да сте супер балансиран и хармоничен родител. Никога не забравяйте, че зад всяко щастливо дете седи една спокойна майка.

3. Животът ви дава втори шанс

Защо задължително трябва да се гледа на развода като на някакво страшно нещастие. Радвайте се, че живеете във времена, когато жената има правото да си тръгне от една връзка, когато не се чувства добре. Някога браковете са били привидно здрави само защото жената не е имала избора да излезе през вратата и да потърси истинското щастие.. Когато ви извадят трън от пръста, страдате ли, защото макар да ви е носел неприятно усещане с дни, някак сте се привързала към него?

Днес, когато животът ни дава пълна свобода, най-големият ни страх е да търсим щастието си. Крием се в болезнени рутини, които ни носят измамна сигурност. Страх ви е какво ще си помисли обществото за една разведена жена? Днес трябва да направите един голям избор - да живеете за илюзорното одобрение на обществото или да живеете за себе си


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 РЕАЛИСТ

    32 9 Отговор
    Едно време на разведена жена викаха паряс ница. Не беше положително, затова нищо хубаво няма да се случи с такава жена.
  • 3 Божидара, мила

    24 3 Отговор
    След като се запознах с епопеята, която роди твоята гениалност, мисля.., че или пистолета ти е засякъл, или си прекалила с медикаменти!
  • 4 Ице

    23 4 Отговор
    Очакват я:
    1) на съседа
    2) на колегата
    3) на водопроводчика
  • 5 Пол N-1

    4 6 Отговор
    Разводът те прави свободен.На Ботевото знаме е пишело "Свобода или Смърт" а не"Булката или Смърт"!
  • 6 Помак

    2 4 Отговор
    ...афторе не си пъни моьайа с три , пет , седем ...ншта ...думата е Свобода !
  • 7 СМЕШНооо

    11 6 Отговор
    Най-накрая ще може да прави това което й се иска, без да дава обяснения
  • 8 МАЙТАПИИИ

    21 6 Отговор
    Ама часовника тиктака. Весело е когато е млада, прави се на независима,... но, до тук.Всеки се пребира в къщи при семейството си а разведената е сама и чака позвъняване

    Коментиран от #16

  • 9 Механик

    25 4 Отговор
    Бъдете нащрек! Облъчват ви със "щастливо разведни", "изобщо неженени, ама щастливи", "хептен безплодни, но весели" и пр. Искат да ви правят безполови и най-вече НЕРАЗМНОЖЕЩИ се.
    Глобалистите няма да се откажат лесно. Много пари са наляли в това начинание. По-лошото е, че всички пари са у тях и могат да наливат до безкрай.
    Бъдете бдителни и не се подхлъзвайте по "политкоректното"!

    Коментиран от #15

  • 10 Айде, пак

    4 11 Отговор
    коментари на комплексирани мъже. Еми, какво да се прави - лош материал наистина.
  • 11 шопендар

    19 6 Отговор
    знае ли пишещата защо след 40 ,щастливо разведените не играят на жмичка-защото никой не ги търси

    Коментиран от #12

  • 12 Пак

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "шопендар":

    глупости. Има 25 годишни сбръчкани отпадъци. Възрастта не е фактор, ама кой да те научи, щом сам не си успял...
  • 13 факт

    15 8 Отговор
    Разведената жена е като лютата чушка - отхапано от нея и захвърлена. Това е стара народна мъдрост.

    Коментиран от #20

  • 14 Възмутен

    14 2 Отговор
    А бе ай де стига давайте акъл на жените бре, още семейства ли да се разбият. Ще ли да са по силни и свободни. Хубава статия браво.
  • 15 лоша

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Не искам да ви стряскам, но глобалистите ще се провалят. Какво ще правят тогава малките фукльовци-кариеристи? 😄💔😉😘
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Апостоличка

    4 3 Отговор
    От цялата статия се оказа, че да си разведена т.е. участник в разбиването на най-малката социална единица семейство е едва ли не геройство? Това е гнусна пропаганда.

    Коментиран от #19

  • 18 Очакват я:

    2 1 Отговор
    1. Много котки;
    2. Евтино вино;
    3. Антидепресанти
  • 19 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Апостоличка":

    Семейство и брак са две различни неща.Разводите са доказателство,че сключването на брак не означава семейство.
  • 20 Идън

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "факт":

    Глупости!Има любители и на много люти чушки... Има много очарование в една разлютена жена. В отношенията според мен трябва да има и сладко- и люто- и горчиво- и киселоллл Ако всичко върви по мед и масло е скучно и именно тогава се разделят.