Last news in Fakti

26 Май, 2023 11:56 1 809 7

Принц Хари загуби дело и сам ще плаща за охраната си във Великобритания

  • принц хари-
  • дело-
  • охрана-
  • полиция-
  • великобритания-
  • полицейска охрана

Съдът не позволи на херцога да използва платена полицейска охрана, докато е на Острова

Принц Хари загуби дело и сам ще плаща за охраната си във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Принц Хари загуби обжалването на правителственото решение да не може да плаща сам за охрана от полицията във Великобритания, съобщи Ройтерс.

По-младият син на крал Чарлз Трети беше лишен от полицейска охрана, която се полага на членовете на кралското семейство, след като той и съпругата му Меган се оттеглиха от официалните си задължения през 2020 г. и се преместиха в САЩ.

Висшият съд в Лондон, който през миналата година се съгласи да разгледа решението за снемане на охраната, постанови, че няма юридически основания принцът да плаща на полицейските служители за охрана, предаде БТА.

Решението за снемане на охрана, плащана с обществени средства беше взето от изпълнителния комитет за охрана на членовете на кралското семейство и публичните личности, който дава одобрение за охрана на лица като министър-председателя.

Съдия Мартин Чембърлейн каза, че според правилата на комитета за охрана допускането на плащане е против обществения интерес. Според представители на лондонската полиция и на правителството не би трябвало богати хора да наемат полицейски служители като лични охранители и да поставят живота им под риск риск, съобщи Би Би Си.

Решението идва по-малко от седмица, след като принцът, съпругата му Меган и майка ѝ бяха застрашени от пътен инцидент заради преследване от папараци в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хари и Меган да копат

    18 1 Отговор
    Във фермите за ягоди търсят служители!
  • 2 надарена кака

    7 1 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 3 Възмутен

    17 2 Отговор
    Този лигльо докога ще се изживява като нещо повече от другите хора?! Аман от самовлюбени привилегировани лигльовци!
  • 4 Кадир

    11 2 Отговор
    Принц Хари не е много умен. За съжаление се поведе по ума на жена си. Така става като не се спазват ученията на великия пророк и се позволява на жените да ти се качват на главата.
  • 5 Хаха

    14 1 Отговор
    Ами правилно решение! Щом Харито иска нормален живот да го получи нормалния живот да слезе при простолюдието да види какво е! За всичко трябва да си плаща! Не да очаква на готово от данъците на народа!

    Коментиран от #6

  • 6 Хихихихи

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Нищо не си разбрал. Искал е да плаща, след като са го лишили от държавна охрана, но съдът му е отказал с мотивите, че не може да се рискува животът на полицаите. Вярно е, че прочетох три пъти увъртяната и усукана информация, която за авторитет на писачите е написана по възможно най-неразбираем начин.
  • 7 Хайде, бе

    1 3 Отговор
    М6, какво чакате? Пратете го при майка му най-накрая.