Last news in Fakti

30 Май, 2023 09:39 3 529 7

6 натурални средства при раздразнен стомах, които са наистина ефективни

  • раздразнен стомах-
  • болки-
  • корем-
  • средства

Джинджифилът е известен с болкоуспокояващите и противовъзпалителните си свойства

6 натурални средства при раздразнен стомах, които са наистина ефективни - 1
Снимкa: Shutterstock

Раздразнен и болезнен стомах е нещо, с което никой не иска да се сблъсква. Болката в стомаха може да наруши ритъма ви, да помрачи всяко ежедневно действие и да се превърне в непоносима пречка за нормалния живот.

Болките в стомаха могат да се появят по различни причини. Те могат да доведат до киселини, спазми, парене, подуване, гадене и да причинят сериозен дискомфорт. Можете да ги успокоите с някои натурални средства при раздразнен стомах, които са наистина ефективни.

Кои са домашните хитрини при раздразнен стомах, с които да успокоите дискомфорта и болките в корема?

Джинджифил

Джинджифилът е известен с болкоуспокояващите и противовъзпалителните си свойства. Той е чудесно средство за успокояване на раздразнен стомах, болки, парене и киселини. Сварете си чай от пресен корен джинджифил или го настържете, смесете го с малко пресен лимонов сок, мед и зехтин и приемайте по една супена лъжица 3 пъти на ден на гладно.

Банани

Бананите са щадяща храна при раздразнен стомах. Те помагат за облекчаването на болката и киселините. Благодарение на калия в състава си те намаляват усещането за подуване и раздразнение. Месестата им структура не дразни стомаха и помага за намаляване на болката.

Ябълки без кора

Обелените ябълки са добро средство против раздразнен стомах. Те съдържат голямо количество пектин, който намалява раздразнението, усещането за подуване и болка. В допълнение пектинът е полезен за намаляване на холестерола.

Ориз

Оризът не дразни стомаха и по тази причина е подходящ за консумация при раздразнен корем. Той се усвоява лесно и не предизвиква допълнителен дискомфорт. Нишестето в ориза помага за намаляване на раздразнението и възпалението по лигавицата на стомаха.

Кисело мляко

Киселото мляко съдържа полезни пробиотични бактерии, които облекчават раздразненията в стомаха и червата. Това допринася за нормализиране на храносмилането и успокояване на болката в корема.

Чай от мента

Ментата има свойството да намалява болките и спазмите. Чаят от мента е много подходящ при раздразнен стомах, болки, киселини, подуване, газове, пише az-jenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 МНЕНИЕ

    0 0 Отговор
    Четете публикациите от 00.30 часа, там има насоки за ляк
  • 3 Доктора

    1 0 Отговор
    Освен чая,всичко останало ще ви доведе диария !
  • 4 Пич

    2 1 Отговор
    Ударете на екс , една чаша , равни части мента и мастика ! Не ви поднасям , помага доста добре ! И е био !!!
  • 5 Друг знахар

    0 0 Отговор
    Обикновена, твърда бисквитка, намазана с масло-хапнете я,ще почувствате облекчение веднага.
  • 6 Идън

    3 0 Отговор
    Чай от джоджан.Широколистният джоджан /наричан още свещен босилек или тулси/-вълшебен. Ароматът му е много приятен и го обожавам. Вирее и в саксия.
  • 7 Стига

    1 0 Отговор
    с тоя джинджифил, бе. За някои хора е противопоказен. Имаме си достатъчно български билки за всяка болежка. И стига с шашави те чия, киноа, авокадо... Отврат.