Last news in Fakti

30 Май, 2023 13:28 6 508 17

Йосиф Сърчаджиев чака покана от дъщеря си Алекс

  • алекс сърчаджиева-
  • йосиф сърчаджиев-
  • актьор-
  • актриса-
  • баща-
  • дъщеря-
  • моноспектакъл

Актьорът още не е гледал моноспектакъла на дъщеря си, но ако получи покана би отишъл

Йосиф Сърчаджиев чака покана от дъщеря си Алекс - 1
Снимка: БГНЕС

Актьорът Йосиф Сърчаджиев е готов да отиде и да гледа моноспектакъла "На живо" на дъщеря си Александра Сърчаджиева, пише "България Днес". "Може и да отида, ако ме поканят“, каза 78-годишният актьор и режисьор. Той уточни, че е запознат с част от съдържанието на моноспектакъла, който дъщеря му от покойната Пепа Николова прави, включително с това и че в него той е една от основните фигури.

"Чувах, че играе живота си, но аз напоследък много не гледам театър. Правя своите неща, дори и политиката спря да ме интересува“, споделя още актьорът.

Преди това дъщеря му Алекс изрече силни думи за баща си, без упрек към него, че е израснала сама без бащина ласка и само с грижите от майка си. Йосиф напуска Пепа, когато Алекс била на година. За липсата на всякакви отношения с биологичния си баща младата актриса разказва в своя моноспектакъл "На живо“, който стана хит още миналата година и продължава да се радва на жив интерес.

"Баща ми е жив човек, който върви по своя път. Нещата, които разказвам за него, са разказани по възможно най-деликатния начин. Аз не го обиждам. Всеки има своя история, всеки решава как да изживее живота си. Простила съм всичко на баща ми. Знам, че това е неговият избор и нямам право да му се сърдя. Неговите очи няма да ги видя в публиката, нека бъдем реалисти, да не хвърчим в облаците. Разбира се, че съм сигурна в това, аз съм здраво стъпил човек на земята. Но ако дойде да ме гледа, бих се радвала. Може да разбере много неща за мен“, сподели преди време в интервю актрисата.


Година преди да разкаже какво чувства към родителя си, изданието се свърза със Сърчаджиева да го пита дали се чуват с Алекс и виждал ли е внучката си София.

"Не, не се чуваме. Тежи ми, че не си говорим с дъщеря ми Александра. Не съм я гледал и по телевизията, защото следя само новините, нищо друго“, тогава каза Сърчаджиев. Той уточни и че през годините не се е чувствал като добър родител и за другите си две деца от Райна, с която живее и до днес.

"Добре, че всички те израснаха добри хора, защото от работа нямах много време да им обръщам внимание. Но продължавам и днес да се боря с демоните си“, сподели Йоско.

От своя страна Алекс приема нещата философски и неведнъж е казвала, че всяко зло в живота ѝ е за добро.

"Може би заради това станах толкова самостоятелна и дисциплинирана от малка. Никога не съм разчитала на някой да ме бута. Най-лесно е мама и тати да са ти "път в живота“, но те са до време. И когато те си отидат, а си свикнал да получаваш всичко наготово, просто ставаш негоден за живота“, разсъждава красивата Алекс.

Днес тя учи на същото и дъщеря си София. Опитва се да ѝ обяснява, че никога не може да получи всичко, което поиска. Не е от родителите, които се оставят да бъдат командвани. "След като Иван си замина, аз станах и баща, и майка. Човек трябва да направи, да даде нещо, за да получи. Наясно съм, че София сега не разбира много от нещата, които ѝ говоря, но като порасне по-голяма, те със сигурност ще останат някъде в главата ѝ. И тогава ще разбере. Така съм била и аз – много пъти не съм разбирала какво ми казва, но тя все ми викаше: "Един ден, като имаш дете, ще разбереш!“, и сега е точно така“, казва още Алекс.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяя

    36 4 Отговор
    Ами той може да си чака, но достатъчно е направил, че тя да не иска. Може да е велик актьор, но никакъв баща! А когато остарееш ти се иска да имаш деца до себе си! Кой каквото е надробил, това си сърба!
  • 2 Мнение

    18 19 Отговор
    Александра Сърчеджиева трябва да изпрати покана на Йосиф Сърчеджиев и те трябва да си просхят и да се сдобрят! Човекът си признава, че е правил грешки и това да не говори с дъщеря си е грешка!
  • 3 Гочо

    21 4 Отговор
    Я всеки да се обърне назад в житейският си път и да види колко глупости...колко неправилни неща е правил..На старини призмата е друга...Както е казано...има грешка...има прошка...
  • 4 абе,

    21 4 Отговор
    Предвкваната житейска история на тези артисти досади на аудиторията.Всеки човек си има своите изпитания през живота,но не ги тиражира непрекъснато и не ги навира на другите хора постоянно.
  • 5 Този

    10 13 Отговор
    винаги е бил измислен артист.
  • 6 Бибитко

    23 4 Отговор
    Сама без мама и тати?! В тези думи - изблик на самочувствие, но и на комплекс за малоценност, няма и доза истина. Александра, ако не бе дете на Пепа Николова, която използваше всички свои връзки, за да я урежда и лансира, никога нямаше да помирише ВИТИЗ или изяви по телевизията. Тя все критикува баща си, но това не й попречи да се окичи с фамилията му и от нея също да печели дивиденти. Биологичният й баща ги бил напуснал, когато тя била на една годинка. И това не е вярно, защото Йосиф Сърчаджиев - въпреки връзката си с Пепа Николова, никога не изоставя съпругата си Райна и децата от нея. Така че този "моноспектакъл" е по-скоро театър на лицемерието. Няма друга фигура, която така прагматично да използва личния си живот и да го излага на обществено обсъждане, както прави Александра.

    Коментиран от #9

  • 7 Роза

    17 2 Отговор
    В едно по-старо интервю Сърчаджиев казва,че сърцето му е принадлежало винаги на съпругата му Райна и на двете деца от брака им.Казва още,че връзката му с Пепа е била само временно "изглупяване" ,че тогава е бил млад и е разсъждавал по друг начин.Така е,грешките на младостта се връщат на стари години!
  • 8 дедя

    3 6 Отговор
    Пак създал наследници,а има дърти кухи лейки учителки нищо не създали и сега кой ще ги гледа след смяна на става но като плащаха момински данък не се вразумиха,а само се чакълиха

    Коментиран от #14

  • 9 абе,

    20 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бибитко":

    А сега Александра прави същото,пробутва своята дъщеря.Обременява я със своята житейска история както майка и е правила с нея и за съжаление детето ще я потрети.Не му прави услуга като го набутва в артистичните среди.Ако и желае доброто ще я държи далече от тях и ще я насочи да се занимава с нещо съвсем различно.
  • 10 Кани се на

    10 1 Отговор
    Сватба,рожден ден и т.н. ,но на концерт,кино и театър се купува билет.Покани се дават на началници за подмазване.
  • 11 мишо

    7 6 Отговор
    Такъв баща е срам. По-добре да не го споменават. Папърдакът щом досега не е признал дъщеря си за кога на тез години.

    Коментиран от #13

  • 12 Борис

    9 0 Отговор
    Спомням си през 90-те години като разказваше,че най-обича да седят двамата с Иван Костов пред камината на вилата край морето.
  • 13 ха ха

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "мишо":

    Ако не я признал тя нямаше да носи неговата фамилия Сърчаджиев/която сега осребрява/а щеше да се казва Александра Николова по фамилията на майка си.
  • 14 случаи всякакви

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "дедя":

    Има и такива, които са в патологична отношения с родителите си. Станали на 40г., а ги наричат "детето" ...
  • 15 Пепа

    9 2 Отговор
    я харесвах - искрена, естествена. Александра ми е противна с нейните лигавщини. Йосиф е талант, но особен човек.
  • 16 Киноман

    12 1 Отговор
    Ако толкова е против баща си защо му е взела фамилията? Иначе не била с връзки, да-да. С фамилията напред лесно става… и нейната дъщеря набута по този начин. Как да върви киното в България. Не от всяко дърво става свирка.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.