Last news in Fakti

30 Май, 2023 15:58 3 993 7

Стотици искат да видят непокътнатото тяло на монахиня, умряла преди 4 години (СНИМКИ)

  • монахиня-
  • католици-
  • погребение-
  • смърт-
  • тяло-
  • мумифицирано-
  • балсамация

Монахинята е била погребана без балсамиране с обикновен дървен ковчег, но по тялото ѝ няма следа от разложение

Стотици искат да видят непокътнатото тяло на монахиня, умряла преди 4 години (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Стотици се стичат в американския щат в Мисури тази седмица, за да видят учудващо запазеното тяло на чернокожа монахиня, починала през 2019 г., съобщи АП.

Сестра Уилхелмина Ланкастър беше ексхумирана през април, съобщи бенедиктинският орден на монахините „Бенедиктините на Мария, кралица на апостолите“ в Гауър, Мисури. Тялото беше извадено като част от подготовката за представянето на новия храм на Свети Йосиф – проект, който включва „повторното погребване на останките на нашата скъпа основателка, сестра Вилхелмина“, казаха още от манастира, цитирани от БТА.

Членовете на религиозния орден са очаквали да видят само кости, тъй като Ланкастър е била погребана без балсамиране в обикновен дървен ковчег преди четири години. Вместо това обаче тялото ѝ се е оказало непокътнато.

Според някои вярващи католици това е знак за святост. Други обаче казват, че липсата на разлагане не е толкова рядко срещана, колкото изглежда. По думите на Ребека Джордж, преподавател по антропология в Западнокаролинския университет в Северна Каролина, „мумифицирането“ на небалсамирани тела е често срещано в рамките на практическата дейност на университета – телата могат да останат запазени в продължение на много години, като ковчезите и дрехите също играят роля в това.

Доброволци и местни органи на реда се включиха в овладяването на тълпата от около 1800 души, които дойдоха от различни места от цялата страна, за да видят и докоснат тялото на Ланкастър.

Манастирът каза, че тялото ще бъде поставено в стъклен олтар в църквата на бенедиктинския орден. Посетителите все още ще могат да видят покойната монахиня, както и да вземат пръст от гроба ѝ, но им е позволено да докосват тялото ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монахиня,сър..

    18 7 Отговор
    Ами кво стаа с Европейското по секс - ше го даат ли по Евровизия?
  • 2 Тираджия

    15 4 Отговор
    Ами да, хланите които ядем ни консервират !
  • 3 Болни хора

    7 1 Отговор
    Тълпят се да видят и докоснат тялото на мъртвец. Нямам думи.
  • 4 Айде бе

    7 2 Отговор
    Това са нови дрехи и грим. Лъжат. А будалите на талази да видят....
  • 5 Не вярвам

    10 3 Отговор
    Навремето с такива трикове, църквата е канонизирала мъртъвци и колонизирала блажено вярващите. Нищо ново под слънцето.
  • 6 Соваж бейби

    3 2 Отговор
    Ужас колкото зловещо за гледане някой си покойник още повече е църква който влиза ,се молиш ли ?!някой влизат да останат сами със себе си и Бог или погребение в гробищата ???Посещенията в църквите и религиозно вярващите в фантазми са на изчезване и се чудят какво да измилят хахааа.Иначе наподобява историята на Снежанка,спящата красавица тялото ще бъде поставено в стъклен олтар ??остава само да изплюе отровната ябълка и да се събуди е няма край фантазията на църквите .Липсват специалисти на паранормални явления и ловци на духове да я посетят и да вземат интервю от онзи свят с монахинята с помоща на спирит бокс и камера лидар за визоализация...

    Коментиран от #7

  • 7 ами,

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Аз съм вярващ човек,но в църква не стъпвам.Във всеки човек има божия частица която го свързва директно със създателя.Не е нужен посредник.За всяка религия важи това.