Last news in Fakti

13 Юни, 2023 11:15 5 119 12

Тина Търнър лично планирала погребението си, искайки да засенчи това на Арета Франклин

  • тина търнър-
  • арета франклин-
  • погребение-
  • вражда

Непоносимостта между певиците води началото си от 1987 година

Тина Търнър лично планирала погребението си, искайки да засенчи това на Арета Франклин - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Легендарната Тина Търнър, издъхнала на 24 май тази година, приживе лично е планирала погребението си, след като е разбрала, че има здравословни проблеми. Задокеанската преса предава, че причината прочутата певица да се заеме с плановете за изпращането по своя последен земен път е, че тя е искала то да бъде по-голямо от това на колежката ѝ Арета Франклин, с която в продължение на десетилетия не бяха в добри отношения.

Американските медии припомнят, че след като изпълнителката на "Respect", носителка на общо двадесет престижни награди "Грами", почина през 2018 година, близък до нейната конкурентка разкри, че между тях е имало "разгорещено съперничество в музикално отношение", посочвайки, че Тина не мисли да позволи на Арета да я задмине дори в смъртта, предава dir.bg. По онова време тя вече се бореше с известни усложнения, започнали след трансплантацията на бъбрек, дарен ѝ от нейния съпруг Ервин Бах.

"Не се страхувам от мисълта, че ще умра", казва преди това в свое интервю родената в Тенеси звезда, чиято кариера, подплатена с общо седем статуетки от Националната академия за звукозапис на САЩ, води началото си от нощните заведения на Сент Луис.

След думите ѝ източник на едно от изданията в страната посочи, че "тя иска нейното опело да засенчи това на Франклин". Враждата между тях избухна, след като Бионсе определи Търнар като кралица в рамките на церемонията по връчване на отличията "Грами" през 2008 г., което не се прие добре от Арена, изказала се впоследствие публично за ситуацията, описвайки я като "проява на безвкусица".

"Егото ѝ трябва да е наистина голямо, за да си мисли, че е единствена", отговори Търнър, след като научи за въпросното изявление.

"Тина избра дизайнерски дрехи, които да носи във вечния си покой, освен това се спря на персонализирана катафалка, която да пренесе ковчега ѝ до възхитителното място, където се намира запазения от нея гроб. Церемонията определено ще хвърли сянка върху тази на Арета", каза тогава източникът. "Това ще бъде нейното последно и най-голямо шоу."

Непоносимостта между певиците води началото си от 1987 година, малко преди развода на Тина и Айк, когато се заговори, че Арета е имала тайна връзка с партньора на колежката си.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Западналият Запад

    3 3 Отговор
    Също доста старателно планира Кончината Си
  • 2 КОТарАК

    0 2 Отговор
    и тогава по Земята вървяха титани

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ще ми сизтощиш тестисите

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Знам
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КОТарАК

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    АРЕ се поразбУХТИМ МАЛКО
  • 9 госпъла

    9 1 Отговор
    Никакво сравнение не може да има между двете.Арета беше отлична певица на госпъл,докато не стана наркоманка.Следваха години на безвремие и без ярки хитове.Докато живота по сцените на Търнър беше изригване,вулкан.Обичана без задръжки от всички любители на музиката по цял свят.Всички днес знаят коя е Тина,но коя беше Арета-малко.

    Коментиран от #11

  • 10 Не, как

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Възрастта била само цифра, кг също! Само пенсията не е.
  • 11 Бацо Гацов

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "госпъла":

    Е,не е баш така де. И двете бяха великолепни изпълнителки, оставили следа след себе си в музиката, но..всичко има своя край. Не мисля, че е нужно да им тропаме кокалите ..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.