Last news in Fakti

17 Юни, 2023 12:57 6 309 68

Рапърът Енчев загуби баща си и обвини лекарите в "Пирогов"

  • георги енчев-
  • румънеца и енчев-
  • гняв-
  • лекари-
  • пирогов-
  • спешна помощ-
  • баща-
  • загуба

Георги Енчев изрази във Фейсбук мъката и гнева си към институциите и хората, които са изоставили баща му в най-тежките моменти

Рапърът Георги Енчев, познат от рап дуото от близкото минало Румънеца и Енчев, загуби баща си и хвърли обвинения към лекарите от "Пирогов", които са го игнорирали, когато е имал нужда от спешна помощ. Изпълнителят, който сега върти семеен бизнес, изля мъката и гнева си срещу всички, които през последните месеци са "допринесли" за кончината на баща му.

Георги разказа за случилото се в подробен пост в социалната мрежа. Стотици хора, познаващи или него, или баща му Енчо Енчев, изразиха своите съболезнования и съчувствие под публикацията. Ето какво пише той без редакторска намеса:

"Татко си отиде, без да мога да прегърна най-добрия и мил човек, който съм срещал, без да можем да се сбогуваме! От месеци все се канех да излезем някъде само двамата, по мъжки, да му кажа колко го обичам и да му благодаря за всичко, че ме отгледа и възпита, че продължава да ми помага и да се грижи за внуците! И сега държа един лист хартия с печата на общината! Не бъдете такива глупаци като мен, ако обичате някой му го кажете веднага, и всеки ден , направете нещо мило за него, докато можете! После е само една неописуема болка", пише Енчев в мрежата.

Часове по-късно обаче той разказа цялата история около последните моменти от живота на баща му. "Сърцето ми е пълно с болка и гняв, като много искам да “благодаря” на една група субекти, които имаха решаващ принос татко да се разболее и да го няма! Искам да “благодаря” на шефа на Сердика Добрич, който преди доста години спря без причина да плаща млякото на татко, който имаше ферма, като по този начин кредитът му стана изискуем и в последствие му взеха всичко. Същия този мега бос сигурно мутрее с черната си “Г” класа, а татко се разболя и го няма! Благодаря ти, мутро! Благодаря на Насърчителна банка, сега ББР - Българска банка за развитие, която му отпусна 150к кредит с 30к рушвет за банкерчето. Татко не си купи скъпи коли, а 60 крави от Австрия, бях дете и му превеждах от немски! Когато мутрата от Сердика спря да му плаща млякото, същата НАСЪРЧИТЕЛНА банка вместо да помогне на един честен български земеделец, го доубива като завежда дело за целия кредит да се върне до 2 месеца.

Банката в последствие подкупва добричкия адвокат на татко, който не обжалва изфабрикувана втора оценка на имуществото му и така за кредит 150к минус 30к подкуп банката прибра 20дка стопанство в Добрич с 3 сгради вътре, трактор, комбайна, два апартамента и вероятно и всичко в стопанството! Взеха му и колата и остана да дължи 50000лв. Вие преценете! Бг правосъдие, бг действителност! Аз бях 18 г нищо не можех да направя. ББР- банката, която подкрепяла българския бизнес. Да, татко се разболя от диабет, човек възпитан в миналия морал, не можа да преживее всичките мръсотии на прехода! Приятелите му ще потвърдят, а той имаше повече приятели отколкото номера аз имам в телефона си! Всички го обичаха!

“Благодаря” на псевдо лекарите в Пирогов спешната болница, когато миналия декември го заведох в безпомощно състояние, 20 мин. стояхме на входа, без никой да ни обърне внимание, след като започнах да викам за лекар, излезе една мърша с очила и взе да ме пита какво му било кръвното, а той се изкривил, не може да говори, трепери, на умирачка, една друга в друг кабинет вика: Кво ми го водите той се изпуснал! И това се нарича спешна помощ?! Това са лекари, нищо хуманно, нищо спешно! Тате, прости ми за думите, но тази държава, която толкова обичаше , не се погрижи за теб с 395 лв пенсия щото били загубени документите от комунизма доказващи правото ти на нормална пенсия! След 2 седмици лечение в Пирогов се оказва, че никой не си е направил труда да направи скенер и да се види, че татко е претърпял лек инсулт, което в последствие води до втори смъртоносен, защото така наречените лекари не ги е*е! За тях е поредния дъртак, който му е време да разчисти терена! Водиш човек в безпомощно състояние и Пирогов за 2 седмици не откриват инсулт и не се вземат никакви мерки! Всички вие, боклуци, убихте моя баща, той се казва Енчо Енчев и е велик, защото беше честен, работлив и голяма душа дори с непознатите, не като вас измекяри! Господ вижда", пише Енчев в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хейт

    109 12 Отговор
    Поредната жертва на системата за унищожение на българския народ. Цялото "здравеопазване" в момента активно действа, за да ни намали като бройка. Опазил Бог да им попаднеш в ръцете. Само ако си платиш от джоба може евентуално да се понапънат да не те доубият.

    Коментиран от #47, #62

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 зелен петел

    101 8 Отговор
    Прав си човече,така е! Всичко,което си написал за здраве-опазването в България е точно такова. Лека му пръст на баща ти!
  • 5 НЯКОЙ

    92 3 Отговор
    Съчувствие за безвъзвратната загуба ! Има много несправедливост, но болшинството от хората я подминават и не правят нищо, за съжаление ! А тези, които се опитват да променят нещата към по-добро, са осмивани и тормозени ! Жалка и срамна действителност !
  • 6 Адмирации за точния анализ

    84 9 Отговор
    На Енчев, за съжаление е много прав , докторите станаха бизнесмени и гледат на човешкото здраве като бизнес. А, отделно банката го ограбват, мутрата спира да плаща с G класа комплекса.р . Това е проклетата демокрация, съболезнования на семейството.

    Коментиран от #39

  • 7 Един друг

    25 56 Отговор
    Бе, всичко хубаво, ама как така хем много честен, хем от 150 хилки кредит, 30 върнал рушвет на банкерчето?! Рушветът за морален и честен способ ли минава вече? Да не говорим, че това и за рушвет е страшно много като относителна стойност, та яко балъшка история. Доколкото съм запознат, 30 хилки се връщат при кредит над 500 000 и то когато работата не читава, примерно с размера на оценката на актива, т.е. тоя в банката да си затвори очите, че е яко завишена.

    Тоя рапър не го знам, но явно не е много умен, щом не се усеща как изглежда написаното.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тежко ни с тези политици

    57 7 Отговор
    Лека му пръст на поредния Български мъченик на търговските лекарски дружества,за жалост от години е така и скоро нищо няма да се промени,а в здравната каса наближава да си сменят смужебните автомобили.
  • 11 бай Иван

    63 1 Отговор
    И сега държа един лист хартия с печата на общината! Не бъдете такива глупаци като мен, ако обичате някой му го кажете веднага, и всеки ден , направете нещо мило за него, докато можете! После е само една неописуема болка",
    Точно така е . И да ти кажа болката просто се притъпява , но не изчезва.И си мисля,че много бих дал за само поне един ден сега прекаран с родителите ми. Но не става за съжаление. Така разбираме колко ни липсват близките хора, едва когато ги загубим. Приемали сме ги за даденост, а в един момент тях вече просто ги няма.

    Коментиран от #52

  • 12 Дяволът на докторите

    11 38 Отговор
    И Енчев е попаднал в клопката наречена "ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ" в България и няма излизане. Защо не е плащал, за да има поне малко баща му шанс, а сега реве? Ръцете ли го сърбят или е еврейче?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Румен

    32 7 Отговор
    Пирогов е мафиотска болница. Пари, пари и пак пари. Дано се задавят. Да се закрие тази погребална болница.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Доктор ОХ, БОЛИ

    34 3 Отговор
    В сферата на ЗДРАВЕопазването ни пазят да си губим здравето, че да им кихаме все повече и повече! Докато са търговски дружества, ние сме клиенти, а не пациенти! Бъдете живи и Здрави!
  • 18 доктора

    15 26 Отговор
    Съболезнования, но тези оценки са прекалени. Вероятно има много детайли, които не се споменават. И не бива на кривата ракета космоса да и пречи.

    Коментиран от #20, #35

  • 19 Ммм...да

    21 9 Отговор
    Един от многото,поредният.Това е България при хубавата демокрация ! Господ да прости човека .

    Коментиран от #27

  • 20 Последния Софиянец

    31 4 Отговор

    До коментар #18 от "доктора":

    Моли се да не опреш до доктори

    Коментиран от #48

  • 21 Стивън Спилбърг

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Механик":

    БРАВО, МЕХАНИК - ПО-ДОБЪР СИ ОТ ДЖЕЙСЪН СТЕЙТМЪНТ!
  • 22 нека ви кажа

    15 28 Отговор
    Тук са изказани много неистини, свързани с премеждието в Пирогов. Първо никой пациент не виси пред входа на болницата, а от регистратура го насочват веднага пред правилните кабинети за състоянието му. Второ за "лекия инсулт", пациент не се вкарва в противошокова зала, а се паркира пред неврологичния кабинет. Трето и много важно - неврологичната пътека изисква скенер и се прави на всички приети пациенти. Вие преценете думите на Енчев колко са истински. Това че бащаму с диабет се е влошил с придружаващите заболявания, не прави винаги лекарите виновни.

    Коментиран от #55

  • 23 В цяла България е същото

    25 6 Отговор
    Лекарите не лекуват, а са нагли!
  • 24 ГЕРБ=БСП=ДПС

    26 2 Отговор
    Тези, които са получили инсулт и за тях и за близките им е по-добре да си отидат и да не се мъчат и да не мъчат близките си. След инсулт дядо ми изкара още половин година парализиран на легло. Не може да говори, не може да пише, само бучи и тропа с едната ръка по таблата на леглото като иска нещо.

    Тези, които дават рушвети за каквото и да е, не са невинни.

    И преди ПРЕХОД и по време на прехода управляваха и управляват все комунисти като Борисов. Научени на "морал" и на всичко друго, като например как да крадат, как да взимат власта по времето преди прехода. Кск да лъжат и манипулират.
  • 25 А50

    24 13 Отговор
    Това ни чака, а може и по-зле. През лошия комунизъм всяко село си имаше лекар здравна служба. Тук е раят на мутрите и кирчовците шмекери

    Коментиран от #33

  • 26 А50

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Наркос":

    На такива като теб им доставят удоволствие такива новини от България за да се чувствате по-малко преее.бавани в чужбина. И там не е за нас но се тръгва от безнадежност. Все още има дебили дето не искаме да напускаме територията, държавата вече я няма
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гоуст

    27 1 Отговор
    Много моля, но здравеопазването и всичко останало е следствието, а причината са мутрите и мафията, които корумпираха, съсипаха и изкрадоха всичко.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ГЕРБ=БСП=ДПС

    21 3 Отговор
    Нито комунизма ни беше социализъм,
    нито 33 годишното ни задкулидието е демокрация.
  • 31 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 0 Отговор
    Съболезования господин Енчев
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ГЕРБ=БСП=ДПС

    13 12 Отговор

    До коментар #25 от "А50":

    При комунизма България фалира. При комунизма парите свършиха след 45 години некадърност и московски слугинаж.

    Мутрите през 1990-те са продукт на комунизма, както и всички останали в следващите 33 години далавери, кражби, манипулации, лъжи, тормоз на народа ...

    Докато на народа не му дойде акъла и не проумее, че от него зависи какви хора ще го управляват все ще е така. Двете се променя с бясна скорост, за съжаление не вината към добро. Онези времена отпреди 1989 г. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ, както и времената отпреди 1944 г. И преди в България е имало мутри/разбойници/. Цар Борис е бил пленен от РАЗБОЙНИЦИ, но Цар Борис не е помилвал разбойника, който го е пленил.

    Коментиран от #58

  • 34 Джоко

    2 2 Отговор
    Много скоро няма да могат да ни "спират служебно". Те и сега не смеят да излезнат от колите си "случайно" някъде из България или "крайните квартали". То, тоя "Рай" ще свърши и като в песента знаем на къде води...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Когато се разболеем...

    8 2 Отговор
    Разбираме че сме живели грешно.

    Гласували сме грешно



    Мечтали сме грешно


    И накрая все някой ни е виновен
  • 37 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    господине Пази Боже да не се разболеете нямате ли пари попаднете ли налош Екип Доктори Края Често е летален
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Никой

    21 1 Отговор
    Моите съболезнавания. Но мисля ,че грешиш, Господ не вижда, прибира само добрите хора а оставя лошите да доубиват добрите на земята. Да скръбта е голяма когато загубиш близък човек,дори животните плачат,няма щастливи. В България трябва да си роден сголям късмет да си отидеш тихо и спокойно. Всички виждаме прогнилата и обхваната от гной и мръсотия,без грам чувство на емпатия здравна система. Тези които са прескочили " трапа " е благодарение на техния невероятен късмет днес и с малката мед . помощ оказана по протокол ,но утре,кой знае. Това не е първия ,няма да е последния случай.И най страшното на обществото ,че скръбта не е наша,не ни засяга до, момента в който ни сполети същото. И пак само гневни, но първо гневни трябва да бъдем на себе си,че допуснахме това.

    Коментиран от #49, #63

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хейт":

    Факт и Друго МалкосаИстинските Доктори
  • 48 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    От Разболяване Никой Нее Застрахован
  • 49 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #43 от "Никой":

    Точно Искрено Благодаря
  • 50 един

    15 0 Отговор
    Искрено съчуствам!Бог да го прости човека!
  • 51 Васил

    18 1 Отговор
    Това е истинското лице на нашите касапи в бели престилки дето все не им стигат парите.
  • 52 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "бай Иван":

    Вие Сте Мъдър Човек БАЙ Иван
  • 53 Левски

    14 2 Отговор
    Бог да го прости човека,но бог няма да прости на тези издания в пирогов.Аз също загубих баща си след лечение при,,великия,,професор Никола Григоров. Той казваше че всичко е наред,но когато разбрах че не е,вече беше късно.Да са живи и здрави да живеят с толкова хора на съвестта си,горе дядо господ ще ги оправи.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Аматьори

    15 2 Отговор

    До коментар #22 от "нека ви кажа":

    Нека да ти кажа, че не може една секретарка на регистратурата да насочва кой къде ще ходи, както е в момента в прехвалената и за съжаление единствена най-добра болница. Енчев да не е невролог, че да знае къде да отиде и какво е инсулт. Обясни ми как секретарката на регистратура ще извърши триаж? Къде е изобщо триажа? Как е възможно да нямате триаж, а сте пльоснали една гола регистратура отпред...като в казино. Организацията на потока пациенти е дебилно ганьовска и сте оставили колегите да мизерстват и правят чудеса без консумативи, поддръжка и нередовно заплащане. Вън партииците от здравеопазването!

    Коментиран от #65

  • 56 Друго

    13 0 Отговор
    Класическа схема за кражба на бизнес и окрупняване на мутрите. Има ли още чудещи се що тук няма развит бизнес, а сме още банана рама...

    Коментиран от #57

  • 57 Друго 2

    8 0 Отговор

    До коментар #56 от "Друго":

    И най-вероятно са играли в комбина и по списък от ББР кой има успешен бизнес кой не. Така де, щом са корумпирани на входа, що да не и на изхода...Като си нямаме нормални правоохранителни структури. Инвеститорите затова предпочитат да ходят в зимбабве пред нас...
  • 58 Читател

    0 4 Отговор

    До коментар #33 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    Кой трябва да ни управлява според теб? Аз например искам да се върнат цветните бюлетини.
  • 59 румънец

    6 1 Отговор
    съчувствам ти.такива са бълкарите.затова до казана им няма пазач
  • 60 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    Бог да го Прости Баща Ви господинЕнчев и аз съм с инсулт Факт е Всичко Описано от Вас
  • 61 безкрайният преход

    8 0 Отговор
    Всъщност един тоталитаризъм, заменихме с друг. Мечтаната демокрация се превърна в анархия. Хиляди честни хора си отидоха ограбени и съсипани, защото проумяха, че са били само пешките в голямата игра. Същото като през 1944/45 г. Вечно, наглите се възползват, крадат като за световно и сега са светлинни години напред. След себе си оставят само мъртви души - ограбени, неосигурявани, с огромни заеми и без капка радост от живота. За мен обаче, най-нипоносимото е, че нямаме адекватни лекари, няма здравеопазване, няма човечност. За днешните нахалници в разни болници и кабинети, човекът има значение само, докато плаща. Мога да опиша стотици случаи на пълно лекарско безхаберие, на лечение след като прочетат в Интернет за подобни симптоми , за изнудване на близки, за укриване на епикпризи, докато не получат някой лев под масата. Отвратителна здравна система, която се е превърнала във спонсор на погребалните агенции.
  • 62 Крум

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хейт":

    Най добре лекарите ги управят тъмнолилавите римляни.
  • 63 Господ не вижда?

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Никой":

    1 Тимотей 4:1 А Духът изрично казва, че в послешните времена някои ще отстъпят от вярата, и ще слушат измамителни духове и бесовски учения...
  • 64 СС-Панцеркорпс

    2 0 Отговор
    Много честен и почтен, но бута подкупи за да получи кредит, което също е наказуемо. Не му е потръгнал бизнесът, затова се мисли преди да се започне.

    За докторите сигурно има право. Там е страшно положението.
  • 65 нека ви кажа

    3 6 Отговор

    До коментар #55 от "Аматьори":

    Има триаж разбира се, така е в цял цивилизован свят и не са прости секретарки, а обучен персонал за разпределение на пациентите по правилните кабинети за преглед. Като не ви харесва ходете в чужбина в джон хопкинс или шарите, но не можете да си го позволите, бедни и нахални с 6лв здравна осигуровка, ама ако може да ви посрещне шефа на отделението на входа още, само претенции на несретници.

    Коментиран от #66

  • 66 Явно само на хартия

    4 0 Отговор

    До коментар #65 от "нека ви кажа":

    Оплачи се на шефа и да те прати на симпозиум в Хопкинс и Шарите та да видиш как са се организирали съвременните колеги. Като не ни харесва на НАС ще си ходиш ТИ, защото ти си здравен служител в ООД, ЕООД, ЕАД и подписал да ни обслужваш по БДС стандарт, а ние сме клиенти/пациенти. Друго, понеже си тарикат да те осведомя - всички работещи плащаме СТОТИН лева ПЕТОРНИ здравни осигуровки на месец и накрая отново си плащаме кеш защото потъват. Всяка година си плащаме до стотинка еквивалент на американските здравни застраховки, но не получаваме Хопкинс, а Зимбабве - тия с 6те лв ги търси някъде в българска индия. Ако е необходимо ще ни посреща не шефа на отделението, а изпълнителния директор на ЕАДто, защото ВСЕКИ живот е безценен и е видно, че нисшата неморална цинична работническа полу-обучена каста не се справя с минимума на дневните си задължения.
  • 67 Хм, на влизане в Пирогов,

    2 0 Отговор
    доктор или сестра ще пита "какво му е кръвното"??? Че съпровождащите пациента да не би да имат заложбите на баба Ванга!?!?!? Демек медикът пита немедик що му има на пациента!? За съжаление с "пътеките", рушветите това стана. Докторите имат една единствена грижа: да уточнят ЗА СЕБЕ СИ в КОЯ пътека да шмугнат болния за да е по-голяма далаверата!!! Прав беше преди няколко години министърът на здравеопазването д-р Москов, когато настояваше да се слага пръстов отпечатък от пациента в отделенията!!! Само така може реално да се приеме за факт, че въпросният пациент действително е лежал в дадено отделение!!! Всичко друго води до безброй НЕреални лечения в стационар. И съответно източване на огромни суми пари!!! Но тогава съобразителни доктори и невежи пациенти скочиха срещу реформата и заверата на едро продължи с пълна сила!!! Научихме докторите на огромни заплати БЕЗ много, много усилия и ето какъв е резултатът: сестра да пита близките на пациент във видимо лошо здравословно състояние: "Какво му е кръвното?" Утре могат да предложат на пациент и сам да си поставя инжекции.
  • 68 До Енчев

    1 0 Отговор
    Не скърби приятелю може би баща ти е на по доброто място и дано е така няма как да знаем, но ще живеем с тази надежда. Бог да прости. С болка и тъга прочетох това което си написал трябва да споделяме тези неща защото,, българските политици,, пишат,, справедливи закони,, крадливи те чужди банки, лъжливи инвеститори, НПО и най вече нашия,, търпелив,, народ позволяват,, държавата,, мащеха в лицето на шепа измет да ни избиват един по един и семейство след семейство в името на заветната цел Алчност. Мутрата, аи другите мутри с белите якички,, банкерите,, ще си платят мръсотия та. Прегръщам те, изправи се, баща ти е с теб, бъди Българин напук на цялата тази сган изплувала утайка. Твой почитател