Last news in Fakti

5 Юли, 2023 15:18 916 2

Писателят Марио Варгас Льоса отново е в болница с коронавирус

  • марио варгас льоса-
  • писател-
  • нобелист-
  • в болница-
  • коронавирус

За пръв път той бе хоспитализиран с КОВИД-19 през април 2022 г. в испанската столица

Писателят Марио Варгас Льоса отново е в болница с коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Писателят Марио Варгас Льоса, лауреат на Нобелова награда за литература за 2010 г. и член на Френската академия, е бил хоспитализиран в събота заради усложнения, свързани с КОВИД-19, за втори път в рамките на 15 месеца, съобщи АФП, като се позова на децата на писателя, предава

"Заради медийния интерес към здравословното състояние на баща ни съобщаваме, че той е в болница от събота, след като бе диагностициран с КОВИД-19, се посочва в изявление на децата на писателя Алваро, Гонсало и Моргана. За него се грижат отлични професионалисти и е обкръжен от семейството", се посочва в комюникето, което отправя молба към медиите да спазват правото на личен живот на писателя и семейството му.

В изявлението не се посочва в коя болница и в кой град е хоспитализиран перуанският автор, натурализиран в Испания от 1993 г., където живее основно в Мадрид. За пръв път той бе хоспитализиран с КОВИД-19 през април 2022 г. в испанската столица. Марио Варгас Льоса е роден на 28 март 1936 г. в Арекипа, Перу.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    3 0 Отговор
    Коронавирусът хваща само веднъж и после минимум 25г имунитет като след отравяне с Антракс. Влязал е заради ваксината да го попромият малко с Хепарин.
  • 2 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    0 1 Отговор
    КОРОНАТА 19 Е В НАС И
    НИЕ СМЕ В КОРОНАТА 19.....