Необходими продукти:
- - тесто за пица - пакетирано (500 г);
- - кренвирши - 5 - 6 бр.;
- - топено сирене - 200 г.
Начин на приготвяне:
Препоръчително е тестото за пица да е охладено. По-лесно е за разстилане и нарязване. След като сме разстлали тестото за пица, нарязваме го на малки правоъгълници, които намазваме с топеното сирене.
Един кренвирш режем на четири части (трябва да пасва по височина с правоъгълниците от тесто). След това го завиваме с тестото. Слагаме в тавичка с хартия за печене. Печем кренвиршките за 20 минути или докато тестото хване лек загар, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Студопор
Коментиран от #3
10:46 18.07.2023
3 Аз ям кренвирши
До коментар #2 от "Студопор":
Изяждам 5-6 кренвирша месечно. Купувам си кренвирши по стандарта Стара планина. Не ям топеното сирене, защото е най-големият млечен продукт, който се среща на пазара.Тази рецепта става много по-лесно с бутер тесто. Разточва се между два целофана да стане по-тънко, маже се с яйце, ръси се с нарязани кренвирши и кашкавал, може и кисела краставичка на кубчета, завива се в произволна форма и се пече.
12:43 18.07.2023