Last news in Fakti

20 Юли, 2023 11:15 8 217 123

Шеф Петров за скандала със скъпите пържоли във Варна: Толкова е тъжно да живееш между глупаци

  • шеф петров-
  • пържоли-
  • варна-
  • ресторант-
  • скандал

Ето какво написа известният готвач в мрежата

Популярният шеф Борис Петров излезе с позиция, след като мрежата лудна по информация за това как семейство е платило 650 лева за 3 пържоли в кръчма на Черноморието. Топ готвачът, който преди обра точките и с участието си в Биг Брадър, написа следното (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Толкова е тъжно да живееш между глупаци"

Грях ли е да работиш с качествени продукти на място пълно с глупаци?

Тъй като от известно време се върти един клип с едно ромско семейство, което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и Родно, качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант.

Мили господа Папуаси, за които и пържолите в Лидъл по 25лв са скъпи уточнявам. На клипа се чува ясно, че ядат селектиран Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA. Цената на това месо е 200лв за килограм в магазина, както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи).

Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо.

Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там ядете Скариди-Лайнарки по 5лв и викате евтино. (Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв. не 600лв)

Престанете вече да се правите на Неандерталци, че ме става толкова срам.

Качвам ви и още по скъпо месо което в магазина е 440лв. за килограм.

В МАГАЗИНА, НЕ В РЕСТОРАНТА!

Страшно е да живееш между глупаци, самотно е и много тъжно.....

Не искам да съм адвокат на измамите по черноморието, но случая не е такъв, той просто показва, колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки...

Нищо чудно утре завършилите Харвард на Хот Дог и академиците на Русенско варено да назначат проверки в "Горкият" ресторант, защото да работиш с качествени продукти в тази страна е Грях!".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    73 14 Отговор
    В махалата не са виждали истински ресторант.Колят крадени прасета на улицата.

    Коментиран от #12

  • 2 Ах каква защита

    149 24 Отговор
    Аз да те питам, как така го имат налично, като е толкова скъпо? А? Някой може ли да си позволи да държи на заготовка такова месо? Аз ще ти отговоря - никой. Дори и ти не би предложил такова нещо. Явно не са яли описаното от теб, а просто приготвено по този начин друго месо. Айде сега проверка да уточни кога е купено и на каква цена? А? Не им стиска нали? Така надценката няма да е 75 от твоите фалшиви процента, а ще стане 5000.

    Коментиран от #22, #90

  • 3 Шеф Петров

    148 12 Отговор
    А ОБЯВЕНАТА ЦЕНА ЗАЩО Е ЗА 100гр.?А НЕ Е ЗА ПОРЦИЯ?ДА НЕ СА АПТЕКАРИ КЛИЕНТИТЕ?

    Коментиран от #17, #60

  • 4 Това

    127 16 Отговор
    отвратително човече на какъв баровец ми се прави?! Неприятен!

    Коментиран от #110

  • 5 флипп

    57 4 Отговор
    На кратко - като няма хляб, яжте пасти
  • 6 Гост

    62 65 Отговор
    Този не го харесвам, но в случая е прав. Гастарбайтерите дошли на нашето море, решили да се правят на "висша класа", като поръчат най-скъпото и като дошла сметката започнали да рИват. А га ядохапържолите не Риваха.....

    Коментиран от #62

  • 7 Гого

    141 6 Отговор
    Може ли някой да ми обясни, защо ДДС на кръчмите е 9%? Нещо жизнено необходимо ли са? За кого?

    Коментиран от #19, #33, #51, #100, #106

  • 8 Рмт

    63 5 Отговор
    Земи това месо знаеш каде да си гоооо
  • 9 Гост

    53 2 Отговор
    Очевидно, да се държиш възпитано и да пишеш грамотно също е грях
  • 10 Гуньо Простиа

    101 7 Отговор
    Никой не твърди, че въпросните пържоли не си заслужават цената. Вероятно има и по- качествени и по- скъпи. Въпросът е да е написано ясно и точно в менюто. И да не се въвежда клиента в заблуждение.

    Коментиран от #21, #83

  • 11 плюс минус

    47 3 Отговор
    А дали е имало меню с грамаж и цени?
  • 12 Гоуст

    40 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Е как да са виждали истински ресторант, като твоят бардак е единственият в махалата?
  • 13 изглежда

    40 6 Отговор
    Този папуас не е българин.
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 11 Отговор
    "Кьорав карти не играе Кой!"
    Кой кого е измамил ❗
    Имаше един виц , за оня дето първо казвал "Аааа" и после пиел чашка уиски 😉
    Ако пише
    "Уиски специална селекция"
    50гр .... 50лв

    И Бай Хасан си поръча бутилка , както мастиката в Максуда -
    после може и БаБаСи да извика ❗
  • 15 Хм хм хм

    69 13 Отговор
    На гол тумбак, чифте пищови. На този посредствения готвач, който е известен само на майка му, било му срамно да работи с качествени продукти между глупаци. Извинявай примадоно, защо не направиш супер скъп ресторант във Филиповци или Факултето и да им обясняваш на хората колко са ти скъпи и качествени продуктите? Аз ще ти отговоря защо, защото ще ядеш БОЙ. На всяко хранене, било то основно или междинно!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Прав си, но не съвсем

    57 8 Отговор

    До коментар #3 от "Шеф Петров":

    Може и да е правилно да се обяви цената, но би трябвало да е на килограм. Но така ще огромно числото и ще стряска, затова шикалкавят и го обявават на 100 грама. Как ли пък някой не се е сетил да го обяви 3.50 за 10 грама? По-притеснителнен е другия въпрос. 100 грама от кое? От суровината или от готовия продукт. И как ги хващат тези 100 грама и как ги закръгляват при над половин килограм чиния? 315 грама - айде 400.

    Коментиран от #23, #35

  • 18 Хмм

    12 34 Отговор
    Кой ви кара да ядете скъпото, яжте евтиното макар да е много вредно но, после да не боледувате. И не си правете илюзий, никой няма да ви обърне внимание понеже, проблемите са само и единствено от посредствено наследство

    Коментиран от #27

  • 19 Баш химик

    46 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Определено са жизнено важни, за Винету, или както му беше името на този АлиБегов - ревльото!
  • 20 Шеф Манчев

    41 6 Отговор
    Колега, излагаш се като кифладжия с кифли ментета.
  • 21 Ти си

    23 19 Отговор

    До коментар #10 от "Гуньо Простиа":

    Колега , в изискани клуб ресторанти цени в менюто няма . Предварително си знаеш че е скъпо и ако не си сигурен че ще можеш да си позволиш вечеря там просто не влизаш .......
  • 22 Запознат

    23 25 Отговор

    До коментар #2 от "Ах каква защита":

    Защо да го нямат налично? Това е топ курорт за България, там ходят всякакви тузари.

    Или мислиш, че тоя с Майбаха или Бентлито го интересува сметка от 600 лева?

    Това, че за теб е невъобразимо да си представиш някой да купува месо на такава цена не го прави невъобразимо да го има. Аз ЛИЧНО познавам поне 10тина човека, които си пазаруват такова месо ЗА В КЪЩИ. Само че на тях заплатите им са от 8 хиляди нагоре.

    Коментиран от #24, #30

  • 23 Запознат

    27 9 Отговор

    До коментар #17 от "Прав си, но не съвсем":

    "100 грама от кое? От суровината или от готовия продукт. "

    Това дори не е интересен въпрос - цената ВИНАГИ е за суровината. Мери се на грамаж и след това се сготвя. Така е навсякъде по белия свят.

    Коментиран от #34, #53

  • 24 Сам се оплиташ

    19 15 Отговор

    До коментар #22 от "Запознат":

    Защо си го купуват "за вкъщи"? Що не го хапнат на ресторанта? Май, май?

    Коментиран от #36, #41

  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 14 Отговор
    Не ми е кеф, че всеки черпак с ТОХ се пише ШЕФ ....❗
    Но в случая съм съгласен с него 👍

    Имаше един ГАСТАРБАЙТЕР дето чете "Комисионна 3%" и пита жената зад бюрото:
    " Е добре де , на 100 лв колко ще ми вземете още ?"

    Коментиран от #101

  • 26 Забелязал

    19 8 Отговор
    Който ходи по такива ресторанти ,го знае това ,аз скоро бях и също го имаше в цена за сто грама ,както и калкана За да няма изненади се поръчва това което може да си позволиш .И друго колкото е по скъп ресторанта толкова повече хора ходят ,но и никой не ви кара на сила
  • 27 Баш химик

    40 10 Отговор

    До коментар #18 от "Хмм":

    Това, че тези краварски боклуци са скъпи, далече не ги прави полезни и здравословни! Скъпи са, защото има снобари, които трябва да чешат егото си и както е казал народа, докато има балъци, ще има и тарикати! Яжте си "скъпите" (само на цена) боклуци, сигурен съм, че и този готвач (мале, всички готвачи в БГ станаха ШЕФ) така ще ги сготви, че няма да има дъвкане :)))

    Коментиран от #29

  • 28 000013

    26 9 Отговор
    Дайте да се разберем , ако аз имам ресторант в който сервирам кебапчета за по 120 лева бройката си е моя работа а ако бякой е готов да ги даде си е негова работа но да не ми реве после че било скъпо . Свободен пазар търсене и предлагане

    Коментиран от #32

  • 29 Запознат

    23 19 Отговор

    До коментар #27 от "Баш химик":

    Скъпи са, защото са отлично качество и са вкусни.

    А ти се успокоявай, че били "б-ци". Най-смешното е, е пак намеси "лошите американци". Толкова сте издухали гарнитурите, че навсякъде само те ви се привиждат.
  • 30 Баш химик

    26 6 Отговор

    До коментар #22 от "Запознат":

    Смешен си! Що са на заплати, дори и 18 000 лв да бяха, не ми ги хвали за тузари! Явно познаваш само тузари заплатаджии :))), хахахаха

    Коментиран от #43

  • 31 йхнкхйких

    6 13 Отговор
    Прав е !
  • 32 Така е

    13 4 Отговор

    До коментар #28 от "000013":

    Но не може в менюто да ги пишеш 12 стотинки.

    Коментиран от #45

  • 33 Вълк единак

    42 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    И защо детските храни и лекарствата са със 20% ДДС?!!!
  • 34 Баш майстора

    9 26 Отговор

    До коментар #23 от "Запознат":

    А бе какво си тръгнал да обясняваш на андрешковци от Габрово за калкулации в кулинарията - на него все ще му е малко и все ще му е скъпо.
  • 35 Последния Софиянец

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Прав си, но не съвсем":

    Една пържола е 220 грама сурова.

    Коментиран от #49

  • 36 Запознат

    17 14 Отговор

    До коментар #24 от "Сам се оплиташ":

    Защото тия хора имат и семейства, с които не искат непременно да висят по ресторантите. Имат и домове, които са реално луксозни, и предлагат 10 пъти повече лукс от един ресторант. НЯкои от тях са и хоби готвачи, които искат сами да си сготвят нещо.

    Самия аз съм такъв и само преди няколко месеца бях на гости на такъв човек. Месото беше от подобен тип (малко по евтино) и си правихме рецепта, която сме яли в ресторант извън България.

    Като не можете да си представите, че може да има такива хора, е по-добре да питате, вместо предварително да го обявявате за невярно.
  • 37 Гост

    46 8 Отговор
    Шеф Петров да беше погледнал гарнитурата към ‘изтънчените’ пържоли! Картофи, печена мушка и лук!!??!! И тогава да обяснява кой и папуас, кой е гурме специалист! Аман от надувковци!

    Коментиран от #57

  • 38 евтини, скъпи

    15 1 Отговор
    Всичкото на едно място отива.
  • 39 РЕАЛИСТ

    32 3 Отговор
    Не е лоялно спрямо клиента в ресторант да ти продават на 100 грама. Там се продава на порция, която се уточнява колко грама е. Това не е "Българска кухня" и подобните, където се продава на грамаж. Щом това специално месо идва отвъд океана, тогава е било замразено и цените на замразено месо не могат да са толкова високи. Друг е въпросът, дали въобще е било такова.

    Коментиран от #46, #63

  • 40 Реалист

    19 1 Отговор
    Яз пържолата си я ям у дома, навън само биричка:) за бога братя не купувайте:)
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Гого

    41 1 Отговор
    При 300лв мръвката и 26лв цацата, българските морски мутри вече ще гледат клиентите само на снимка.
  • 43 Запознат

    7 16 Отговор

    До коментар #30 от "Баш химик":

    Що, вече ви стана под достойнството и заплата от 8 хилки нагоре ли? Голяма част от тия хора са програмисти и мениджъри. Има и собственици на фирми, които, да, плащат си сами заплата.

    Смешно е да се напъвате така.
  • 44 Българин

    5 26 Отговор
    Ган ювците минималнозаплатници обичат да ядст само от най евтиното, затова и всичките са раково болни и са най бързо измиращите в света 😉

    Коментиран от #58

  • 45 000013

    1 14 Отговор

    До коментар #32 от "Така е":

    Аз цени няма да слагам , този който ще дойде при мен ще си знае и нито ще пита за цените нито ще го интересува крайната сметка

    Коментиран от #50

  • 46 Мишел

    30 4 Отговор

    До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":

    Въпросното месо се произвежда от българска фирма в Делиормана, която снабдява Лидъл и други, само цената е американска.

    Коментиран от #55, #85

  • 47 Соваж бейби

    24 4 Отговор
    Аман от такива прехвалени ресторанти от разни платени блогери по мрежите!В ресторант гаранция нямаш какво ядеш ,освен ако не е ферма примерно за стриди сядаш и ти носи прясно или донесено с хеликоптер преди малко убито!Има един смешник в Дубай който за парче месо ти иска от 600€ нагоре,кухи с пари бол!Има къде по евтини ресторанти с хубава храна то се усеща на вкус бифтека 17 евра в един ресторант тука е доста по вкусен от тези скъпите ресторанти ,че и вода с златни парченца съм виждала може ли такъв снобизъм и ментални отклонения.Започвайте грандоманите да ядете диаманти ,скъпи камъни сребро и злато направо от мините що чакате,салата с нарязани долари и евра ама на дали ще ви се получи.

    Коментиран от #64

  • 48 Готвачо

    25 2 Отговор
    Лошо е да живееш в България и такива като теб да ни правят на глупаци!
  • 49 Баш майстора

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Последния Софиянец":

    Уточни че посочения грамаж според калкулациите от учебника от ТОХ е с кост и е за свинско. Иначе ти бон стейк говеждо е с тегло 600 грама суров.
  • 50 така ли?

    16 0 Отговор

    До коментар #45 от "000013":

    Коя е тази законна кръчма, която цени не слага?

    Коментиран от #71

  • 51 Може

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Обърнете се към Борисов. Той разхождаше Алибега с джипката.
  • 52 Гого

    20 3 Отговор
    Трагичното е, че има такива "българи" като папуаса на снимката.
  • 53 Хахаха

    15 3 Отговор

    До коментар #23 от "Запознат":

    Пълни глупости си написал, май мама и тати пазаруват вкъщи:)))))))) Я иди до кой и да е магазин където продават готова храна да видим как ще ти я изтеглят, преди малко например си купих печен фъстък, но на кантара не сложиха суров:) За вечеря пък ще купувам кебапчета на скара, като ти прочетох коментара се притесних да не сложат един свински бут на кантара:) Пък за вчера трябва да питам жената са и теглили панирания кашкавал и пържените картофи:)

    Коментиран от #87

  • 54 За протокола

    26 2 Отговор
    Аман от измислени шеф-готвачи с каруцарски език и примитивна култура, аман от измислени "топ-ресторанти" с измислени "специалитети", изсмукани от пръстите цени и аматьорско обслужване. Келнерите на Балкантурист от соц-време бяха класи над сегашните сервитьорчета.
    Само за протокола, по плажовете на Флорида, Ribeye Steak може да се яде за около $30. Като качеството му, както и обслужването при всички случаи ще е по-добро от това по нашите ресторанти на кафявоморието.
    И ще си сигурен, че си получил това, което си поръчал.
  • 55 РЕАЛИСТ

    17 2 Отговор

    До коментар #46 от "Мишел":

    Ами като е произведено в България, кво му е толкова специалното на това говедо. Трудът в България е най-нисък, пък цената висока. Лидъл е budget супермаркет в Европа за бедните хора. Купувал съм от това месо в Англия на много по ниска. Нищо особено. Мръвка.
  • 56 Ох, велики ми готвачо

    29 1 Отговор
    Тъп си, като перпак... Стига си комлексирал хората с ВЕЛИКИТЕ СИ ПОЗНАНИЯ... Тези цени са за ресторанти с квалифициран персонал! Не за крайбрежна закусвалня с ученически персонал! Никой няма да повярва че това е Онова скъпо то теле...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Реалност

    11 2 Отговор

    До коментар #44 от "Българин":

    Като ти гледам правописа май обираш най-скъпото...в кофите за смет в Столипиново. Да не говорим, че американското месо е ГМО и безвкусно.
  • 59 дарко

    14 0 Отговор
    ри бай стек в метро е 84 лв килограм внос канада вакумирани разфасовки различен грамаж ,
  • 60 Ти да видиш

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Шеф Петров":

    И аз съм попадал на обявена цена за 100 гр. Не виждам какъв е проблема? А другите цени са с и направо нормални, особено като гледам глезотийките, които са си поръчвали.
  • 61 тц тц

    15 1 Отговор

    До коментар #57 от "Ти си":

    Абе тя и пържолата в Nusr-Et Дубай струва 5 000 лева, но я предлагат с кралски скариди със сметана, а не с чушка:)

    Коментиран от #67, #69

  • 62 Ти да видиш

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Точно така.
    А едва ли се оплакват. Приготвил парите за да си плати и прави сеир.
  • 63 Баш майстора

    6 9 Отговор

    До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":

    Само да те светна че говедото месо което идва отвъд океана не е задължително да е замразено . Зреенето на говеждото месо трае до 90 дни контролирана среда .

    Коментиран от #74

  • 64 Ти си

    6 9 Отговор

    До коментар #47 от "Соваж бейби":

    Ако имаш пари няма да пишеш такива постове .. ...

    Коментиран от #79

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 УЙКО- КАЛЕКО

    11 4 Отговор
    За първи път чувам да има толкова скъпи месни продукти.Тези хора ,които са консумирали скъпите пържоли са си те самите виновни,след като не са погледнали цените преди да поръчат.Сигурно за друг път ще знаят какво да правят когато отидат на ресторант..ИМА ЕДИН ЛАФ ,,БИТИЯТ БИТ .,,ПРОДЪЛЖЕНИТО ГО ЗНАЕТЕ
  • 67 Ти си

    4 2 Отговор

    До коментар #61 от "тц тц":

    Така се поднася "сърф енд търф" - така е по рецепта и там нама място за зарзават... ..
  • 68 Интересно

    21 3 Отговор
    Сега проверих, че РИБАЙ СТЕК Certified Black Angus Meat от Небраска можеш да си го поръчаш и онлайн при цена 35 лв / 350 гр или 100 лв/кг, което ще рече, че по големите вериги ще е поне с 20% по евтино. Щях да казвам тогава тоя готвач какво се е разпенил, но видях, че се е придобил своята 10 минутна слава в Биг Брадър и ми стана ясно що за идиот е.

    Коментиран от #93

  • 69 Хахаха

    6 4 Отговор

    До коментар #61 от "тц тц":

    Е именно де, затова тук е 200 лв., а там 5 000 лв.
  • 70 Гост

    21 5 Отговор

    До коментар #57 от "Ти си":

    Колега / колежке, аз не съм прасе, и не ям фураж! Ама за изтънчени специалисти, все си мисля че гарнитурата можеше да е ‘по така’, защото показаната пасваше идеално на тройка кебапчета, а не на пържола за 150 лева бройката, нали! И колкото да говорите, папуасите са такива като тебе и измисления шеф! Нито покривката, нито приборите, нито поведението на сервитьорката са като за 150 лева пържола! Ама това не виждате, гледате ‘простите’ хорица и се радвате на неграмотността! Е, заради това ресторантския бизнес е такова реноме, приравнено на място където по скоро ще те измамят, отколкото да ти предоставят услуга срещу определена сума!
  • 71 000013

    3 11 Отговор

    До коментар #50 от "така ли?":

    Като няма цена написана на менюто то незначи че всичко е незаконно и че няма фиксирана цена . За теб хората са го измислили - слагат менюто с цените пред заведението , гледаш четеш звериш се и решаваш дали да влезеш или не.
  • 72 Славай Орком

    7 8 Отговор
    Като ви чета коментарите чак се плаша. От години из цяла България се предлагат подобни снекове, цените са подобни , но разликата е че грамотен човек с възможности знае какво исща да консумира и поръчва,знае и цената и си е направил сметката.
  • 73 За протокола

    12 2 Отговор
    Като има парвенюта и сноби, ще има и такива измислени "клуб-ресторанти". Но не е луд който яде баницаата. а който я дава (плаща).
    Който не иска да среща мечка, да не ходи в гората.
  • 74 РЕАЛИСТ

    12 3 Отговор

    До коментар #63 от "Баш майстора":

    Понеже съм Тома Неверни, взех че се разрових. Няма такова месо, което охладено да издържа 90 дни. Говеждото зрее няколко дни при температура 0-4 градуса. Труповете могат да се пръскат с химикали за намаляване действието на микроорганизми и така се увеличава с дни зреенето, но не повече от месец. Такова месо отива само за преработка, а не за продажба в сурово състояние. Контролирана среда за месо е среда с контролирана температура.

    Коментиран от #88

  • 75 Данчо

    9 1 Отговор
    От кога чорбарите станаха толкова известни. Стига с глупостите на разни пияници.
  • 76 В селската кръчма

    12 1 Отговор
    Пържоли по 500лв. Поне да бяха написали колко струва цяла порция. Ма не им останало за мастило, след доставка на пържолите.
  • 77 Тоя

    11 1 Отговор
    На снимката яко мези кебапчета с лютеница.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Соваж бейби

    22 2 Отговор

    До коментар #64 от "Ти си":

    За сега не се оплаквам,хипер богата не искам да ставам.Многото пари убива човешкото в човека и красотата в малките неща!Опитахме два три пъти различни ресторанти скъпи от гастраномичния излязох още по гладна там ти се предлага скъпа порция грамаж за джюджета с пяна и желе а мерси!И от другите не съм очарована.Глупаци с пари с багер да ги ринеш не с лопата.Всичко е реклама и фалш,предпочитам по евтино с добри кръчмари и човешка атмосфера между хора не в басейн с човекопирани мъртви души и палячовци които ги обслужват.Кой ме разбрал,разбрал
  • 80 Въх въх

    1 3 Отговор
    Прост народ- калпава държава.
  • 81 Един не трол

    1 11 Отговор
    Общо взето 70% от коментарите са тип гроздето е кисело. Има такива меса и са сертифицирани особенно ако е премиум юс бийф(Това означава, че е гледано без ГМО и други простотии) Отделно зреенето се прави във вакумна среда при определена температура и може да е над 30 дена. И накрая при положение, че ти е написана цена за 100гр., а ти си малоумник, който се учудвам, че може да чете си виновен ти че не си учил и не можеш да мислиш.

    Коментиран от #82, #92

  • 82 Соваж бейби

    10 1 Отговор

    До коментар #81 от "Един не трол":

    Ти расов бик за корида ли продаваш или расов кон на барон или арабски принц ?Или се яде парче месо от описаното ,като му направиш калкулация колко идва и колко е седяло във фризер докато се изяде?!Влез в ресторант при баските и виж колко е цената на порция от такива расови бикове примерно.Стига се прехласва по глупостите този или онзи,на село също можеш да си изхраниш животно поне знаеш какво си му давал или купиш от авторитента ферма познаваш хората че не са измамници.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Казуар

    9 0 Отговор
    Има изпитани начини как да се вземат парите на хора, които се чудят какво да ги правят, в случая пържоли от златни телета.
  • 85 Мишенце бе,

    0 11 Отговор

    До коментар #46 от "Мишел":

    Да не допускаш, че елитните ресторанти се зареждат от Лидъл?
  • 86 Алабама

    0 9 Отговор
    Стек от 24 унции под 55 долара няма. Това е 680 грама. Евтиното месо не е вкусно.
  • 87 Запознат

    3 10 Отговор

    До коментар #53 от "Хахаха":

    Съжалявам, че не правиш разлика между магазин и ресторант.

    Примерите ти са от магазин, не от ресторант.

    Впрочем, "съмнението" ти показва, че ти в хубав ресторант не си стъпвал. Както вече казах, навсякъде по света такива "кът-ове" (луксозни меса от различни части) се мерят сурови и след това се сготвят. Даже някои ресторанти ти дават сам да си ги сготвиш на масата. Това не ти е селската кебапчийница, където ти казват, че кебапчето ти е "80 грама" (не, че си го мерил някога).

    Коментиран от #107

  • 88 Запознат

    1 6 Отговор

    До коментар #74 от "РЕАЛИСТ":

    "Няма такова месо, което охладено да издържа 90 дни. Говеждото зрее няколко дни при температура 0-4 градуса"

    Ако осъзнаваше какво пишеш, щеше да знаеш, че "охладено" и "0-4 градуса" се припокриват.

    Температури от 0-4 градуса СЪС СИГУРНОСТ не се водят "замразено", тъй че не само, че "има такова месо", ами и това е СТАНДАРТНАТА практика за отлежаване.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Кулинар

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ах каква защита":

    Може.Такова месо се съхранява в камера за зреене на определена температура.Колкото повече зрее,толкова по вкусно става…

    Коментиран от #103

  • 91 Развеселен

    0 4 Отговор
    Прав е!
    Първо се пита и след това се плюска!
  • 92 Гост

    11 0 Отговор

    До коментар #81 от "Един не трол":

    Значи като ми е написана цена за 100 грама, какво ще стане ако поръчам 100 грама стек? Тогава как аджеба ще ме обслужат, ще резнат ли малко? И като ми откажат, какво става, а?
  • 93 ТОООООЧНО В ГОЛЕМИТЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #68 от "Интересно":

    ВЕРИГИ ХОДЯТ ПРОШЛЯЦИТЕ ЗА ПРОМОЦИИ И ДА ИМА ТАКОВА МЕСО ТО ЩЕ Е ПРЕКАЛЕНО ОТЛЕЖАЛО И С ПОНЕ ДЕСЕТ СМЕНЕНИ ЕТИКЕТА. ЗА ТЯХ СЕ ВИДЯ ЧЕ ГИ ЛЕПЯТ ЕДИ ВЪРХУ ДРУГ И ТО НЕ САМО ТУКА А И В МОДЕРНА ЕВРОПА КАТО СХЕМИТЕ СЕ ОКАЗАХА ТОЧНО В ХИПЕРВЕРИГИТЕ....
  • 94 За протокола

    12 0 Отговор
    Даване на цена за 100г е аналогично със ситния шрифт при договори и оферти и бързото неразбираемо говорене при реклами по радиото и телевизията, което си е чисто НЕЛОЯЛНА практика. Ако не желаят да измъкват пари от небрежни, недогледали и невнимателни клиенти, а смятат, че вършат нещо което е гордост и връх на кулинарията у нас, в Европа и в света, те трябва ясно и гордо да обозначат цените. Другото е ловене на риба в мътна вода, което си е шмекерия.
  • 95 Нашийник

    3 0 Отговор
    За тоя шебек бих пуснал едни рекламни практики, които показват какво точно върши с тези си писания. Ами не, не е грях да се работи с качествени продукти. Само че при тия готвачи, наречени с евфемизма "шефове" е малко като във вица:
    "Дядо попе, грешно ли е да се спи с чужди жени?
    - Не е грешно, чадо, ама вие не спите..."
    Коментар 94 много точно е напипал нишката.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Минаващ

    8 0 Отговор
    Шеф Петров транскрибира rib eye steak като Ри Бай! Разбирач, значи...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Камен с ТИРА

    5 0 Отговор
    От утре да ми викате ,, Шеф,, Тираджия .
    Да ви за.ба у шефовете .
    И да знаете че , вече не вземаме на километър
    по - лев а по- лев на сантиметър .
  • 103 Кондьо

    0 0 Отговор

    До коментар #90 от "Кулинар":

    И по солено и по скъпо .
  • 104 Пешо

    8 0 Отговор
    А коя е кръчмата със суперпържолките? Би трябвало да има и задължителен дрескод при консумацията на такива специални мръвки
  • 105 Гост

    2 1 Отговор
    Ало, рибайчо, от кога месото ри бай е българско и родно?
  • 106 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гого":

    Колкото и да толерират кръчмите от правителството, клиентът вече се отврати от номерата им и ще им тегли чертата. Сега просто доограбват, когото могат, преди да фалират.
  • 107 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #87 от "Запознат":

    Дефинирай понятието "хубав ресторант". Хубав е онзи ресторант, от който си тръгваш здрав, сит и доволен. Лош е онзи, в който се чувстваш тънко минат или с разтройство.
  • 108 Анонимен

    10 0 Отговор
    Само Вие готвачите, извинете "шефовете" сте умни!
  • 109 Радостин

    9 0 Отговор
    Хахаха, какъв шеф е тоя пияница? Един обикновен кръчмарски готвач
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ганю

    7 0 Отговор
    проблема е този 240 говеда избиха и унищожиха
    11млн. глави добитък от 90г досега или простичко казано
    мляко няма кашкавал 30лв,мръвките вносни и скъпи
    никой не пасе крави и не копа затуй е така
  • 112 ха сега де!

    7 1 Отговор
    Още по страшно е да ти натрапват мнения на глупаци по всички медии и на всичко отгоре да не си дават сметка, че обиждат читателите си, като ги наричат глупаци. Този от съседното село по далеч не е стигал, че го е страх да не обърка пътя на връщане, а иначе се прави на голям отворко. Никой не отрича съществуването на скъпи заведения по света, но те не се намират на плажната алея за разходки, а в райони където даже не всеки посещава. Това са или емблематични нощни заведения, или посетителите са само членове притежаващи специални карти. Крайно време е и медиите да се замислят какво публикуват, защото читателите не са говеда.

    Коментиран от #114

  • 113 ганев

    2 0 Отговор
    ТАЗ ТЛЪСТА ПАЧА И ТОЙ ЗАЩИТАВА ...КРАДЦИТЕ И КОЖОДЕРИТЕ ..ЗАЩОТО СА ВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА
  • 114 ганев

    5 0 Отговор

    До коментар #112 от "ха сега де!":

    СЕГА АКО ИСКАШ ДА ПРОУМЕЕШ ИСТИНАТА ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО КОМЕНТАР 111 ...И ОТ МЕН ЖИВЕЯ ВЪВ ВАРНА И ГИ ПОЗНАВАМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТЕБ ДЪНЯТ ЗДРАВО ОТ НАРКОТИЦИ И ДАЛАВЕРИ И ДР. КУПУВАТ СКУМРИЯ ОТ РИБАРИТЕ ДИРЕКТНО И Я ПРОДАВАТ ЗА ФИЛЕ ОТ БЯЛА АКУЛА ОТ ЩАТИТЕ ДАЛАВЕРАТА Е 1400 ПЪТИ НЕ ПРОЦЕНТА...И ГЪРБЯТ ЗДРАВО ТЕЛЕТАТА КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА БАРОВЦИ .....НОМЕРА НА МАЙБАХА НА СОБСТВЕНИКА Е С 9696
  • 115 Сечко

    7 0 Отговор
    За съжаление тук ми трият поста като прикача снимки но съм бил лично в ресторант Gallaghers Steakhouse в Ню Йорк където е до Бродуей и Таймс Скуеър на 52 улица. Влезте в Trip Advisor и разгледайте снимки от фоайето. Като се влиза на входа е остъклената витрина на хладилната им стая където пред погледа зрее месото. Всяко парче месо е номерирано и с етикет. Цените на менюто е в Гугъл. Дали е най-добрия? Е Гугъл пак казва че има и други но всеки си избира.
    А за съжаление пак тук не мога да закача снимка от кулинарното ми преживяване на 22 Април в ресторант Рафи на ул. Шипка в София, който е собственост на г-н Алибегов. Порцията от свински карета беше като подметка, а в гарнитурата от варен ориз имаше парче стъкло колкото двулевка. Не можах да го видя и ги схрусках. Добре че не го глътнах. Г-н Алибегов има моята снимка на телефона си. Говорихме на 25. Ако кажете как да я прикача тук без да я изтрият -с удоволствие ще я покажа. Виното на чаша-то даже не може да се каже че беше остатъка от измиването на бъчвите. Приятелите с които бях ме предупредиха да не си поръчвам на чаша от това, ама не послушах.
    БНТ е отсреща и хората ми казваха да отида и да им покажа снимките от порцията ама аз реших че никой няма да ми обърне внимание.
  • 116 Искащ

    8 1 Отговор
    Където живея, за 75% надценка се влиза в затвора. За останалото, надрисkано от това парвеню, няма дори да коментирам!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ако съм на мястото на клиента

    4 0 Отговор
    Ще повикам представители на Комисията за защита на клиентите и в тяхно присъствие ще поискам сертификат и документи за произход на това месо, включително и как е доставено до тях.Готов съм да се обзаложа, че НЯМАТ такива документи!
  • 121 този човек, Боже,

    9 0 Отговор
    Той ли е критерият за успял ресторантьор ? Какъв е този псевдо ориентир на нормалността ? Как си позволява да назидава хората, да ги обижда, да коментира възможностите им и начина им на хранене ? И за какъв се има ? Много хора знаят, коя е скъпата и по-качествена храна, но не всеки може да си позволи такава. Това не значи, че са глупаци. И какво като си купуват месо от някоя верига магазини, или от българска транжорна? Този човек би трябвало да се извини и никога повече да не се появява по медиите, защото да си сноб, да си мислиш, че си от някаква висша класа, а всъщност да си едно елементарно същество, е много грозно и смешно.
  • 122 КЪФ ШЕФ Е ТОЯ ПРЪДЛЬО БЕ

    4 0 Отговор
    Я ДА ОДИ ДА СЕ БРИЧИ !
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.