Популярният шеф Борис Петров излезе с позиция, след като мрежата лудна по информация за това как семейство е платило 650 лева за 3 пържоли в кръчма на Черноморието. Топ готвачът, който преди обра точките и с участието си в Биг Брадър, написа следното (публикуваме думите му без редакторска намеса):
"Толкова е тъжно да живееш между глупаци"
Грях ли е да работиш с качествени продукти на място пълно с глупаци?
Тъй като от известно време се върти един клип с едно ромско семейство, което яло пържоли за 350 лв. за килограм говеждо и с празните си глави ги правим известни и плюем по всичко мило и Родно, качвам тук две снимки от магазин на месо в София за такива, които са ходили на ресторант само на някоя сватба и други дето наричат и столовата ресторант.
Мили господа Папуаси, за които и пържолите в Лидъл по 25лв са скъпи уточнявам. На клипа се чува ясно, че ядат селектиран Ри Бай вероятно Блек Ангъс Небраска USA. Цената на това месо е 200лв за килограм в магазина, както в България, така и е цяла Европа (Австралийското и Японското са още по-скъпи).
Надценката от 75% която го прави 350лв. е дори ниска ако сложите всички данъци е осигуровки на един ресторант печалбата на тази маса е 70-80лв. И може би това е едно от най-евтините места в Европа за продажба на това месо.
Защо не си го поръчате в Гърция, за да видите колко ще струва там. Само че там ядете Скариди-Лайнарки по 5лв и викате евтино. (Поръчката на клипа в Гърция ще е около 1600лв. не 600лв)
Престанете вече да се правите на Неандерталци, че ме става толкова срам.
Качвам ви и още по скъпо месо което в магазина е 440лв. за килограм.
В МАГАЗИНА, НЕ В РЕСТОРАНТА!
Страшно е да живееш между глупаци, самотно е и много тъжно.....
Не искам да съм адвокат на измамите по черноморието, но случая не е такъв, той просто показва, колко глупави и първосигнално мислещи хора живеят около нас. Те са готови да полеят с катран всеки...
Нищо чудно утре завършилите Харвард на Хот Дог и академиците на Русенско варено да назначат проверки в "Горкият" ресторант, защото да работиш с качествени продукти в тази страна е Грях!".
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Последния Софиянец
Коментиран от #12
11:19 20.07.2023
2 Ах каква защита
Коментиран от #22, #90
11:20 20.07.2023
3 Шеф Петров
Коментиран от #17, #60
11:21 20.07.2023
4 Това
Коментиран от #110
11:21 20.07.2023
5 флипп
11:21 20.07.2023
6 Гост
Коментиран от #62
11:22 20.07.2023
7 Гого
Коментиран от #19, #33, #51, #100, #106
11:22 20.07.2023
8 Рмт
11:23 20.07.2023
9 Гост
11:24 20.07.2023
10 Гуньо Простиа
Коментиран от #21, #83
11:24 20.07.2023
11 плюс минус
11:25 20.07.2023
12 Гоуст
До коментар #1 от "Последния Софиянец":
Е как да са виждали истински ресторант, като твоят бардак е единственият в махалата?11:26 20.07.2023
13 изглежда
11:27 20.07.2023
14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️
Кой кого е измамил ❗
Имаше един виц , за оня дето първо казвал "Аааа" и после пиел чашка уиски 😉
Ако пише
"Уиски специална селекция"
50гр .... 50лв
И Бай Хасан си поръча бутилка , както мастиката в Максуда -
после може и БаБаСи да извика ❗
11:29 20.07.2023
15 Хм хм хм
11:29 20.07.2023
16 Този коментар е премахнат от модератор.
17 Прав си, но не съвсем
До коментар #3 от "Шеф Петров":
Може и да е правилно да се обяви цената, но би трябвало да е на килограм. Но така ще огромно числото и ще стряска, затова шикалкавят и го обявават на 100 грама. Как ли пък някой не се е сетил да го обяви 3.50 за 10 грама? По-притеснителнен е другия въпрос. 100 грама от кое? От суровината или от готовия продукт. И как ги хващат тези 100 грама и как ги закръгляват при над половин килограм чиния? 315 грама - айде 400.Коментиран от #23, #35
11:31 20.07.2023
18 Хмм
Коментиран от #27
11:32 20.07.2023
19 Баш химик
До коментар #7 от "Гого":
Определено са жизнено важни, за Винету, или както му беше името на този АлиБегов - ревльото!11:32 20.07.2023
20 Шеф Манчев
11:32 20.07.2023
21 Ти си
До коментар #10 от "Гуньо Простиа":
Колега , в изискани клуб ресторанти цени в менюто няма . Предварително си знаеш че е скъпо и ако не си сигурен че ще можеш да си позволиш вечеря там просто не влизаш .......11:32 20.07.2023
22 Запознат
До коментар #2 от "Ах каква защита":
Защо да го нямат налично? Това е топ курорт за България, там ходят всякакви тузари.Или мислиш, че тоя с Майбаха или Бентлито го интересува сметка от 600 лева?
Това, че за теб е невъобразимо да си представиш някой да купува месо на такава цена не го прави невъобразимо да го има. Аз ЛИЧНО познавам поне 10тина човека, които си пазаруват такова месо ЗА В КЪЩИ. Само че на тях заплатите им са от 8 хиляди нагоре.
Коментиран от #24, #30
11:33 20.07.2023
23 Запознат
До коментар #17 от "Прав си, но не съвсем":
"100 грама от кое? От суровината или от готовия продукт. "Това дори не е интересен въпрос - цената ВИНАГИ е за суровината. Мери се на грамаж и след това се сготвя. Така е навсякъде по белия свят.
Коментиран от #34, #53
11:35 20.07.2023
24 Сам се оплиташ
До коментар #22 от "Запознат":
Защо си го купуват "за вкъщи"? Що не го хапнат на ресторанта? Май, май?Коментиран от #36, #41
11:37 20.07.2023
25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️
Но в случая съм съгласен с него 👍
Имаше един ГАСТАРБАЙТЕР дето чете "Комисионна 3%" и пита жената зад бюрото:
" Е добре де , на 100 лв колко ще ми вземете още ?"
Коментиран от #101
11:38 20.07.2023
26 Забелязал
11:38 20.07.2023
27 Баш химик
До коментар #18 от "Хмм":
Това, че тези краварски боклуци са скъпи, далече не ги прави полезни и здравословни! Скъпи са, защото има снобари, които трябва да чешат егото си и както е казал народа, докато има балъци, ще има и тарикати! Яжте си "скъпите" (само на цена) боклуци, сигурен съм, че и този готвач (мале, всички готвачи в БГ станаха ШЕФ) така ще ги сготви, че няма да има дъвкане :)))Коментиран от #29
11:39 20.07.2023
28 000013
Коментиран от #32
11:40 20.07.2023
29 Запознат
До коментар #27 от "Баш химик":
Скъпи са, защото са отлично качество и са вкусни.А ти се успокоявай, че били "б-ци". Най-смешното е, е пак намеси "лошите американци". Толкова сте издухали гарнитурите, че навсякъде само те ви се привиждат.
11:41 20.07.2023
30 Баш химик
До коментар #22 от "Запознат":
Смешен си! Що са на заплати, дори и 18 000 лв да бяха, не ми ги хвали за тузари! Явно познаваш само тузари заплатаджии :))), хахахахаКоментиран от #43
11:41 20.07.2023
31 йхнкхйких
11:42 20.07.2023
32 Така е
До коментар #28 от "000013":
Но не може в менюто да ги пишеш 12 стотинки.Коментиран от #45
11:43 20.07.2023
33 Вълк единак
До коментар #7 от "Гого":
И защо детските храни и лекарствата са със 20% ДДС?!!!11:44 20.07.2023
34 Баш майстора
До коментар #23 от "Запознат":
А бе какво си тръгнал да обясняваш на андрешковци от Габрово за калкулации в кулинарията - на него все ще му е малко и все ще му е скъпо.11:45 20.07.2023
35 Последния Софиянец
До коментар #17 от "Прав си, но не съвсем":
Една пържола е 220 грама сурова.Коментиран от #49
11:45 20.07.2023
36 Запознат
До коментар #24 от "Сам се оплиташ":
Защото тия хора имат и семейства, с които не искат непременно да висят по ресторантите. Имат и домове, които са реално луксозни, и предлагат 10 пъти повече лукс от един ресторант. НЯкои от тях са и хоби готвачи, които искат сами да си сготвят нещо.Самия аз съм такъв и само преди няколко месеца бях на гости на такъв човек. Месото беше от подобен тип (малко по евтино) и си правихме рецепта, която сме яли в ресторант извън България.
Като не можете да си представите, че може да има такива хора, е по-добре да питате, вместо предварително да го обявявате за невярно.
11:45 20.07.2023
37 Гост
Коментиран от #57
11:46 20.07.2023
38 евтини, скъпи
11:46 20.07.2023
39 РЕАЛИСТ
Коментиран от #46, #63
11:48 20.07.2023
40 Реалист
11:48 20.07.2023
41 Този коментар е премахнат от модератор.
42 Гого
11:49 20.07.2023
43 Запознат
До коментар #30 от "Баш химик":
Що, вече ви стана под достойнството и заплата от 8 хилки нагоре ли? Голяма част от тия хора са програмисти и мениджъри. Има и собственици на фирми, които, да, плащат си сами заплата.Смешно е да се напъвате така.
11:50 20.07.2023
44 Българин
Коментиран от #58
11:53 20.07.2023
45 000013
До коментар #32 от "Така е":
Аз цени няма да слагам , този който ще дойде при мен ще си знае и нито ще пита за цените нито ще го интересува крайната сметкаКоментиран от #50
11:54 20.07.2023
46 Мишел
До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":
Въпросното месо се произвежда от българска фирма в Делиормана, която снабдява Лидъл и други, само цената е американска.Коментиран от #55, #85
11:55 20.07.2023
47 Соваж бейби
Коментиран от #64
11:58 20.07.2023
48 Готвачо
11:59 20.07.2023
49 Баш майстора
До коментар #35 от "Последния Софиянец":
Уточни че посочения грамаж според калкулациите от учебника от ТОХ е с кост и е за свинско. Иначе ти бон стейк говеждо е с тегло 600 грама суров.12:00 20.07.2023
50 така ли?
До коментар #45 от "000013":
Коя е тази законна кръчма, която цени не слага?Коментиран от #71
12:01 20.07.2023
51 Може
До коментар #7 от "Гого":
Обърнете се към Борисов. Той разхождаше Алибега с джипката.12:01 20.07.2023
52 Гого
12:03 20.07.2023
53 Хахаха
До коментар #23 от "Запознат":
Пълни глупости си написал, май мама и тати пазаруват вкъщи:)))))))) Я иди до кой и да е магазин където продават готова храна да видим как ще ти я изтеглят, преди малко например си купих печен фъстък, но на кантара не сложиха суров:) За вечеря пък ще купувам кебапчета на скара, като ти прочетох коментара се притесних да не сложат един свински бут на кантара:) Пък за вчера трябва да питам жената са и теглили панирания кашкавал и пържените картофи:)Коментиран от #87
12:05 20.07.2023
54 За протокола
Само за протокола, по плажовете на Флорида, Ribeye Steak може да се яде за около $30. Като качеството му, както и обслужването при всички случаи ще е по-добро от това по нашите ресторанти на кафявоморието.
И ще си сигурен, че си получил това, което си поръчал.
12:05 20.07.2023
55 РЕАЛИСТ
До коментар #46 от "Мишел":
Ами като е произведено в България, кво му е толкова специалното на това говедо. Трудът в България е най-нисък, пък цената висока. Лидъл е budget супермаркет в Европа за бедните хора. Купувал съм от това месо в Англия на много по ниска. Нищо особено. Мръвка.12:05 20.07.2023
56 Ох, велики ми готвачо
12:05 20.07.2023
57 Този коментар е премахнат от модератор.
58 Реалност
До коментар #44 от "Българин":
Като ти гледам правописа май обираш най-скъпото...в кофите за смет в Столипиново. Да не говорим, че американското месо е ГМО и безвкусно.12:09 20.07.2023
59 дарко
12:10 20.07.2023
60 Ти да видиш
До коментар #3 от "Шеф Петров":
И аз съм попадал на обявена цена за 100 гр. Не виждам какъв е проблема? А другите цени са с и направо нормални, особено като гледам глезотийките, които са си поръчвали.12:13 20.07.2023
61 тц тц
До коментар #57 от "Ти си":
Абе тя и пържолата в Nusr-Et Дубай струва 5 000 лева, но я предлагат с кралски скариди със сметана, а не с чушка:)Коментиран от #67, #69
12:14 20.07.2023
62 Ти да видиш
До коментар #6 от "Гост":
Точно така.А едва ли се оплакват. Приготвил парите за да си плати и прави сеир.
12:14 20.07.2023
63 Баш майстора
До коментар #39 от "РЕАЛИСТ":
Само да те светна че говедото месо което идва отвъд океана не е задължително да е замразено . Зреенето на говеждото месо трае до 90 дни контролирана среда .Коментиран от #74
12:16 20.07.2023
64 Ти си
До коментар #47 от "Соваж бейби":
Ако имаш пари няма да пишеш такива постове .. ...Коментиран от #79
12:19 20.07.2023
65 Този коментар е премахнат от модератор.
66 УЙКО- КАЛЕКО
12:21 20.07.2023
67 Ти си
До коментар #61 от "тц тц":
Така се поднася "сърф енд търф" - така е по рецепта и там нама място за зарзават... ..12:23 20.07.2023
68 Интересно
Коментиран от #93
12:23 20.07.2023
69 Хахаха
До коментар #61 от "тц тц":
Е именно де, затова тук е 200 лв., а там 5 000 лв.12:23 20.07.2023
70 Гост
До коментар #57 от "Ти си":
Колега / колежке, аз не съм прасе, и не ям фураж! Ама за изтънчени специалисти, все си мисля че гарнитурата можеше да е ‘по така’, защото показаната пасваше идеално на тройка кебапчета, а не на пържола за 150 лева бройката, нали! И колкото да говорите, папуасите са такива като тебе и измисления шеф! Нито покривката, нито приборите, нито поведението на сервитьорката са като за 150 лева пържола! Ама това не виждате, гледате ‘простите’ хорица и се радвате на неграмотността! Е, заради това ресторантския бизнес е такова реноме, приравнено на място където по скоро ще те измамят, отколкото да ти предоставят услуга срещу определена сума!12:26 20.07.2023
71 000013
До коментар #50 от "така ли?":
Като няма цена написана на менюто то незначи че всичко е незаконно и че няма фиксирана цена . За теб хората са го измислили - слагат менюто с цените пред заведението , гледаш четеш звериш се и решаваш дали да влезеш или не.12:35 20.07.2023
72 Славай Орком
12:35 20.07.2023
73 За протокола
Който не иска да среща мечка, да не ходи в гората.
12:38 20.07.2023
74 РЕАЛИСТ
До коментар #63 от "Баш майстора":
Понеже съм Тома Неверни, взех че се разрових. Няма такова месо, което охладено да издържа 90 дни. Говеждото зрее няколко дни при температура 0-4 градуса. Труповете могат да се пръскат с химикали за намаляване действието на микроорганизми и така се увеличава с дни зреенето, но не повече от месец. Такова месо отива само за преработка, а не за продажба в сурово състояние. Контролирана среда за месо е среда с контролирана температура.Коментиран от #88
12:41 20.07.2023
75 Данчо
12:44 20.07.2023
76 В селската кръчма
12:45 20.07.2023
77 Тоя
12:46 20.07.2023
78 Този коментар е премахнат от модератор.
79 Соваж бейби
До коментар #64 от "Ти си":
За сега не се оплаквам,хипер богата не искам да ставам.Многото пари убива човешкото в човека и красотата в малките неща!Опитахме два три пъти различни ресторанти скъпи от гастраномичния излязох още по гладна там ти се предлага скъпа порция грамаж за джюджета с пяна и желе а мерси!И от другите не съм очарована.Глупаци с пари с багер да ги ринеш не с лопата.Всичко е реклама и фалш,предпочитам по евтино с добри кръчмари и човешка атмосфера между хора не в басейн с човекопирани мъртви души и палячовци които ги обслужват.Кой ме разбрал,разбрал12:50 20.07.2023
80 Въх въх
12:52 20.07.2023
81 Един не трол
Коментиран от #82, #92
12:57 20.07.2023
82 Соваж бейби
До коментар #81 от "Един не трол":
Ти расов бик за корида ли продаваш или расов кон на барон или арабски принц ?Или се яде парче месо от описаното ,като му направиш калкулация колко идва и колко е седяло във фризер докато се изяде?!Влез в ресторант при баските и виж колко е цената на порция от такива расови бикове примерно.Стига се прехласва по глупостите този или онзи,на село също можеш да си изхраниш животно поне знаеш какво си му давал или купиш от авторитента ферма познаваш хората че не са измамници.13:04 20.07.2023
83 Този коментар е премахнат от модератор.
84 Казуар
13:12 20.07.2023
85 Мишенце бе,
До коментар #46 от "Мишел":
Да не допускаш, че елитните ресторанти се зареждат от Лидъл?13:13 20.07.2023
86 Алабама
13:18 20.07.2023
87 Запознат
До коментар #53 от "Хахаха":
Съжалявам, че не правиш разлика между магазин и ресторант.Примерите ти са от магазин, не от ресторант.
Впрочем, "съмнението" ти показва, че ти в хубав ресторант не си стъпвал. Както вече казах, навсякъде по света такива "кът-ове" (луксозни меса от различни части) се мерят сурови и след това се сготвят. Даже някои ресторанти ти дават сам да си ги сготвиш на масата. Това не ти е селската кебапчийница, където ти казват, че кебапчето ти е "80 грама" (не, че си го мерил някога).
Коментиран от #107
13:28 20.07.2023
88 Запознат
До коментар #74 от "РЕАЛИСТ":
"Няма такова месо, което охладено да издържа 90 дни. Говеждото зрее няколко дни при температура 0-4 градуса"Ако осъзнаваше какво пишеш, щеше да знаеш, че "охладено" и "0-4 градуса" се припокриват.
Температури от 0-4 градуса СЪС СИГУРНОСТ не се водят "замразено", тъй че не само, че "има такова месо", ами и това е СТАНДАРТНАТА практика за отлежаване.
13:34 20.07.2023
89 Този коментар е премахнат от модератор.
90 Кулинар
До коментар #2 от "Ах каква защита":
Може.Такова месо се съхранява в камера за зреене на определена температура.Колкото повече зрее,толкова по вкусно става…Коментиран от #103
13:56 20.07.2023
91 Развеселен
Първо се пита и след това се плюска!
15:09 20.07.2023
92 Гост
До коментар #81 от "Един не трол":
Значи като ми е написана цена за 100 грама, какво ще стане ако поръчам 100 грама стек? Тогава как аджеба ще ме обслужат, ще резнат ли малко? И като ми откажат, какво става, а?15:19 20.07.2023
93 ТОООООЧНО В ГОЛЕМИТЕ
До коментар #68 от "Интересно":
ВЕРИГИ ХОДЯТ ПРОШЛЯЦИТЕ ЗА ПРОМОЦИИ И ДА ИМА ТАКОВА МЕСО ТО ЩЕ Е ПРЕКАЛЕНО ОТЛЕЖАЛО И С ПОНЕ ДЕСЕТ СМЕНЕНИ ЕТИКЕТА. ЗА ТЯХ СЕ ВИДЯ ЧЕ ГИ ЛЕПЯТ ЕДИ ВЪРХУ ДРУГ И ТО НЕ САМО ТУКА А И В МОДЕРНА ЕВРОПА КАТО СХЕМИТЕ СЕ ОКАЗАХА ТОЧНО В ХИПЕРВЕРИГИТЕ....18:34 20.07.2023
94 За протокола
19:14 20.07.2023
95 Нашийник
"Дядо попе, грешно ли е да се спи с чужди жени?
- Не е грешно, чадо, ама вие не спите..."
Коментар 94 много точно е напипал нишката.
04:33 21.07.2023
96 Този коментар е премахнат от модератор.
97 Този коментар е премахнат от модератор.
98 Минаващ
10:58 21.07.2023
99 Този коментар е премахнат от модератор.
100 Този коментар е премахнат от модератор.
101 Този коментар е премахнат от модератор.
102 Камен с ТИРА
Да ви за.ба у шефовете .
И да знаете че , вече не вземаме на километър
по - лев а по- лев на сантиметър .
17:00 21.07.2023
103 Кондьо
До коментар #90 от "Кулинар":
И по солено и по скъпо .17:03 21.07.2023
104 Пешо
17:15 21.07.2023
105 Гост
20:06 21.07.2023
106 Гост
До коментар #7 от "Гого":
Колкото и да толерират кръчмите от правителството, клиентът вече се отврати от номерата им и ще им тегли чертата. Сега просто доограбват, когото могат, преди да фалират.20:09 21.07.2023
107 Гост
До коментар #87 от "Запознат":
Дефинирай понятието "хубав ресторант". Хубав е онзи ресторант, от който си тръгваш здрав, сит и доволен. Лош е онзи, в който се чувстваш тънко минат или с разтройство.20:14 21.07.2023
108 Анонимен
21:40 21.07.2023
109 Радостин
02:14 22.07.2023
110 Този коментар е премахнат от модератор.
111 ганю
11млн. глави добитък от 90г досега или простичко казано
мляко няма кашкавал 30лв,мръвките вносни и скъпи
никой не пасе крави и не копа затуй е така
08:24 23.07.2023
112 ха сега де!
Коментиран от #114
09:39 23.07.2023
113 ганев
11:13 23.07.2023
114 ганев
До коментар #112 от "ха сега де!":
СЕГА АКО ИСКАШ ДА ПРОУМЕЕШ ИСТИНАТА ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО КОМЕНТАР 111 ...И ОТ МЕН ЖИВЕЯ ВЪВ ВАРНА И ГИ ПОЗНАВАМЕ ПО ДОБРЕ ОТ ТЕБ ДЪНЯТ ЗДРАВО ОТ НАРКОТИЦИ И ДАЛАВЕРИ И ДР. КУПУВАТ СКУМРИЯ ОТ РИБАРИТЕ ДИРЕКТНО И Я ПРОДАВАТ ЗА ФИЛЕ ОТ БЯЛА АКУЛА ОТ ЩАТИТЕ ДАЛАВЕРАТА Е 1400 ПЪТИ НЕ ПРОЦЕНТА...И ГЪРБЯТ ЗДРАВО ТЕЛЕТАТА КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА БАРОВЦИ .....НОМЕРА НА МАЙБАХА НА СОБСТВЕНИКА Е С 969611:24 23.07.2023
115 Сечко
А за съжаление пак тук не мога да закача снимка от кулинарното ми преживяване на 22 Април в ресторант Рафи на ул. Шипка в София, който е собственост на г-н Алибегов. Порцията от свински карета беше като подметка, а в гарнитурата от варен ориз имаше парче стъкло колкото двулевка. Не можах да го видя и ги схрусках. Добре че не го глътнах. Г-н Алибегов има моята снимка на телефона си. Говорихме на 25. Ако кажете как да я прикача тук без да я изтрият -с удоволствие ще я покажа. Виното на чаша-то даже не може да се каже че беше остатъка от измиването на бъчвите. Приятелите с които бях ме предупредиха да не си поръчвам на чаша от това, ама не послушах.
БНТ е отсреща и хората ми казваха да отида и да им покажа снимките от порцията ама аз реших че никой няма да ми обърне внимание.
13:59 23.07.2023
116 Искащ
17:57 23.07.2023
117 Този коментар е премахнат от модератор.
118 Този коментар е премахнат от модератор.
119 Този коментар е премахнат от модератор.
120 Ако съм на мястото на клиента
09:31 24.07.2023
121 този човек, Боже,
10:11 24.07.2023
122 КЪФ ШЕФ Е ТОЯ ПРЪДЛЬО БЕ
13:11 24.07.2023
123 Този коментар е премахнат от модератор.