Last news in Fakti

30 Октомври, 2013 10:00 1 989 0

Наоми Кембъл: Виктория Бекъм е расистка

  • кембъл-
  • бекъм-
  • расизъм-
  • модели

Съпругата на Дейвид Бекъм не използвала чернокожи модели

Наоми Кембъл заяви, че се е обадила лично на Виктория Бекъм, за да я разпита как прави своя подбор на модели за ревютата си и защо не използва чернокожи манекенки, предаде tialoto.bg.
 
Британският супермодел започна миналия месец мащабна антирасистка кампания в коалиция със съпругата на Дейвид Боуи – Иман. Двете шоколадови красавици са разпространили писмо до шефовете в модната индустрия, в което акцентират, че има дизайнери като Бекъм, Calvin Klein, Donna Karan и Marc Jacobs и някои други модни къщи, които никога не избират чернокожи модели за шоутата си.
 
Кембъл каза пред британския таблоид The Mirror следното: „Аз не разбирам Виктория. Не искам да соча с пръст никого. Това не е игра на обвинения. Ние допускаме, че всеки дизайнер, споменат в това писмо, може да го е направил напълно непреднамерено.“

Според слуховете Виктория е била доста разстроена, че е посочена в списъка, но е факт, че тя не е канила чернокожи модели за своите модни ревюта, нещо, което със сигурност ще промени за в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА