Last news in Fakti

30 Юли, 2023 15:45 1 796 19

Арнолд Шварценегер ще получи награда „За храброст“ от Музея на Холокоста

  • арнолд шварценегер-
  • награда-
  • музея на холокоста-
  • антисемитизъм-
  • фашизъм

От музея аргументират отличието за актьора с дългогодишното му застъпничество срещу антисемитизма и фанатизма

Арнолд Шварценегер ще получи награда „За храброст“ от Музея на Холокоста - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Холивудският актьор Арнолд Шварценегер ще получи наградата „За храброст“ от Музея на Холокоста в Лос Анджелис, съобщи Hollywood Reporter. Шварценегер, който е син на нацистки офицер и неведнъж е разказвал за неговите жестокости, в социалните мрежи многократно е осъждал антисемитизма. „Първата награда „За храброст“ въплъщава всички уроци от Холокоста и осъзнаването на човечеството да се бори с омразата във всичките ѝ форми. Изказвайки се публично, Арнолд олицетвори същността на нашия музей – да вдъхновява човечеството с истината“, заяви главният изпълнителен директор на институцията Бет Кийн. Церемонията по награждаването ще се състои на 6 ноември в хотел „Бевърли Хилс“ в Лос Анджелис.

От музея аргументират отличието за актьора с дългогодишното му застъпничество срещу антисемитизма и фанатизма, с откритото му говорене срещу омразата, предава "Сега". Шварценегер е активен и извън Мрежата. Чрез своя USC Schwarzenegger Institute бившият губернатор на Калифорния неотдавна събра няколко институции – Института за визуална история и образование на фондация „Шоа“, Училището за обществена политика „Сол Прайс“, Училището по комуникация и журналистика „Аненберг“ и други партньори за специално събитие: „Прекратяване на омразата: Прекъсване на цикъла на екстремизма“. Миналата година той посети концлагера Аушвиц и по-късно сподели впечатленията си, разказвайки ужасяващи подробности за Холокоста, като същевременно насърчаваше мира и толерантността на фона на нарастващия антисемитизъм.

През юни 75-годишният Шварценегер говори за трудното си детство с баща офицер от Вермахта. След края на Втората световна война Густав Шварценегер се жени за майката на бъдещата звезда. Двойката има двама синове. По думите на актьора, бащата подлагал близките си на насилие и не позволявал на децата да се хранят, ако не изпълняват домашните си задължения. Арнолд заминал и успял да се еманципира от токсичното семейство, развивайки успешна международна кариера, но брат му Майнхард останал и дълго бил жертва на депресия и други психични проблеми, предизвикани от отношенията в детството. По-късно той се алкохолизира и загива, катастрофирайки пиян с колата си.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ээээ

    20 1 Отговор
    синът на един нацист ще получи награда?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 дънди прешъс

    10 1 Отговор
    ше му подарим кюлче, щом обича сраелците
  • 10 А на Стьопката

    15 0 Отговор
    Бандера посмъртно - кога?!?
  • 11 Уса

    13 0 Отговор
    В последно време само се излага стероидите са му смалили мозъка и нацисткия ген се е събудил да му прави мръсни номера на дърти години
  • 12 Пандова

    7 0 Отговор
    Ужас.
  • 13 Спатията

    15 0 Отговор
    Стар австрийски лицемер.Йезуит 100%Забрави ли как преди мноооого години в свои интервюта казваше как се събуждал от мириса на прясно изпечени кифлички и колко задружно било семейството му.Тоя неандерталец ,който се прави на света вода не напита лъжеше и мамеше собствената си жена.Терминатора много добре знае ,че евреите управляват филмовата индустрия.Ето затова уважавам Мел Гипсън.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Заслужава ли

    12 0 Отговор
    Да признаеш съпричастността на семейството си към фашизма и да получиш награда от музея на холокоста е типично по еврейски.
  • 16 Ама

    10 0 Отговор
    Каква храброст бе, и той си продаде душата на пее расите !
  • 17 Перо

    5 2 Отговор
    Даже в БГ имаме поговорка “Който не работи, не трябва да яде”! От кога офицерите от Вермахта станаха нацисти? Това си е редовна армия и няма никакви обвинения и забрани от международен съд! Дори в Бундесвера, след войната, болшинството офицери от Вермахта, официално са продължили службата си в Бундесвера. Просто тоя туфлек знае кой контролира Холивуд и от кого е зависим, от къде може да дойде някоя пречка в киното и е готов да се продаде и застрахова, според ситуацията и събитията за разлика от Мел Гибсън! Пълни, нагаждачески измишльотини!

    Коментиран от #18

  • 18 пиПеро

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Перо":

    Кайш, никой офицер от Вермахта никога не е членува в Националсоциалистическата германска работническа партия 🤔?
    ПП. За който е позабравил : наци(оналсоциали)ст = нацист.
  • 19 Вергина

    2 3 Отговор
    ЧРД на Арни, да иляди! Терминаторите са ми любими. Всеки има право да живее живота си както иска, в автобиографичния сериал е доста сдържан по адрес на родителите си, има намеци, че не е било леко в семейството, но казва, че вместо да тъгува заради недостатъците на средата, да се отдели от нея е един от движещите мотиви в кариерата му. Изключително прагматичен човек, много трезвомислещ и позитивен. Този сериал може да даде идеи и хъс на хора, които са в някаква дупка от негативни преживявания освен че е интересен като историята за живота му. Родителите му са живели с натоварванията на тяхната си епоха - кой е излязъл без някакви поражения поне върху психиката си след ВСВ? Само тези, дето не са били потърпевши от нея.