Last news in Fakti

31 Юли, 2023 09:31 1 602 4

Огромна пясъчна картина на плажа в Дуранкулак (СНИМКА)

  • дуранкулак-
  • картина-
  • vivia niki

Художественото произведение е изрисувано на 510 квадратни метра и е направено изцяло с естествените природни материали

Гигантската рисунка в стил лендарт се появи в Шабленското село Дуранкулак малко преди бурята да го отмие. Село Дуранкулак се намира в най-северната част на Българското черноморие и е защитена зона. Автор на творбата е художничка и архитект Vivia Niki.

Художественото произведение е изрисувано на 510 квадратни метра и е направено изцяло с естествените природни материали от околната среда като пясък, водорасли и фин контур от тебешир, пише dariknews.bg

Авторката изпраща послание за любовта, в която интегрира каузата за опазването на околната среда и защитата на животните. Това е и Христовия завет.

Vivia Niki e архитект и режисьор по образование, дълги години се занимава с изобразително изкуство и участва активно във много екологични каузи. Тя самата е веган, а проектът на картината е започнат още през 2021 година. Целта му е да изрази любовта към животните. “Млад вегетарианец ми позира за да изразя точната си идея чрез езика на изкуството” казва авторката.

На картината е изобразено момче, прегърнало агне. “Агнето беше откупено и спасено около великденските празници”, добавя авторката.

Огромна пясъчна картина на плажа в Дуранкулак (СНИМКА)
Снимка: Vivia Niki



Това е най-голямата пясъчна картина правена досега в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахаха

    6 0 Отговор
    Момче и спасено агне от гергьовден

    Топ
  • 2 ИВАН

    3 3 Отговор
    Браво, хубаво, ама с тая енергия е можело да направи и нещо по трайно - както Леонардо да Винчи например ... явно сега модата е на нетрайните неща, то и хората станахме еднодневки - като мухите - без идея, без мисъл за бъдещето, живот ден за ден - тревопасни
  • 3 123456

    1 2 Отговор
    Защо токлова голям плаж е празен ?

    Коментиран от #4

  • 4 Асс

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "123456":

    Защото е Дуранкулак