Last news in Fakti

31 Юли, 2023 12:58 3 120 10

На сбогуване с bTV Сашо Кадиев сподели лични спомени за баща си (ВИДЕО)

  • сашо кадиев-
  • водещ-
  • актьор-
  • георги кадиев-
  • баща

Сашо Кадиев сподели, че е взел много хубави неща от баща си, но не и достатъчно

6000 интервюта, над 2500 предавания на живо и 12 години в ефира на bTV. Това показва равносметката на едно от най-разпознаваемите лица от малкия екран у нас.

Александър Кадиев е роден в София през 1983-та в семейството на Георги Кадиев и актрисата Катерина Евро. От малък експериментира с импровизирани спектакли и представления.

Започва да учи маркетинг и мениджмънт, но не може да избяга от гените и съдбата си - актьорската професия, сцената и екрана. Пламъкът на театъра в сърцето му се разгаря в Саранда, Албания, по време на театрален фестивал. Тогава близнаците Дарин и Деян Ангелови - ученици на Стефан Данаилов го вдъхновяват да кандидатства в НАТФИЗ. Година по-късно е приет в класа на прочутия актьор. Печели приза за "най-добър актьор на випуска", има много номинации за "Аскеер". Грабва "Икар" през 2014 година за ролята му на Клеант в постановката “Скъперникът". Играе основно на сцената на МГТ "Зад канала“.

От 2012-та, заедно с Деси Стоянова, е водещ на предаването "Преди обед“. Преди дни, в края на 12-тия сезон на шоуто, Сашо емоционално съобщи, че напуска предаването.


"Крайностите в живота ми се случиха в bTV. Роди ми се дъщерята, загубих баща си. Намерих мястото, намерих гласа си“, каза Сашо Кадиев в ефира на bTV. Именно и през последните 12 години се раздели с бившата си жена Таня и намери любовта отново в лицето на модела Ивелина Чоева.

"Това, което ме изненада, е реакцията на публиката, след като обявих, че напускам. Не съм очаквал, че така са ме заобичали. Изказваха съжаление, че ще им липсвам“, сподели Кадиев. "Дадох си сметка, че не е било напразно“, добави той.

По думите му има голяма разлика между театъра и телевизията.

"Татко беше много любопитен човек. Четеше безброй много книги. Става въпрос за човек, който е прочел няколко хиляди книги. Обожаваше музиката. Той ме научи на хубава музика. Аз продължавам да слушам от неговото време изпълнители. Никога не е работил за някой друг. Създавал е свои неща. Когато е бил тийнейджър е отглеждал гъби в мазето на блока и ги е продавал“, разказа Кадиев за баща си.

"Той беше много широко скроен човек. За съжаление взех много малко от него. Това, което съм взел от него е любопитството. Много съм любопитен. Взел съм хубавите неща, хубавата музика. Липсва ми всеки Божи ден“, каза Сашо Кадиев.


Той разказа как по време на посещението му в Милано с годеницата му са седнали на ресторант срещу катедралата в града и си поръчал нещо сладко, защото баща му много обичал сладки неща. При първата хапка обаче усетил ,че духа на баща му се вселил в него и не можел да мърда около 20 минути.

Любимата му българска дума е милосърдие. "Милосърдието е висша ценност, която трябва да практикуваме по-често“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    23 1 Отговор
    Пидилас!
  • 2 Лакомо магаре

    33 3 Отговор
    Много противно човече...тоя лигльо бил на 40 години.Заради този никога не съм заглеждал предаването повече от 5 минути.Човека с шарените чорапки.
  • 3 Лелеее

    23 2 Отговор
    Тоя и баща ли има?
  • 4 Монк

    26 3 Отговор
    Айде къш Сашко, няма да ни липсваш.
  • 5 Софиянски

    23 4 Отговор
    Половин София ти е татко саше
  • 6 Виденов

    22 3 Отговор
    Много е неприятен, грозен, с чело един пръст, отвръщаващ направо, отделно, че е нагъл и бездарен, както и майка му.
  • 7 ИВАН ХАДЖИЕВ

    18 3 Отговор
    САШО КАДИЕВ Е ПО- НЕПРИЯТЕН ДОРИ ОТ МАЙКА СИ, БЕЗДАРНАТА МАНЕКЕНКА КАТЕРИНА ЕВРО. ЯСНО КАК Е СТАНАЛА АКТРИСА. НАГЪЛ, С ОГРОМНО САМОЧУВСТВИЕ, БЕЗ НИКАКЪВ ТАЛАНТ, ДОРИ ПРОТИВЕН И ДОСТА ГРОЗЕН. КАК МОЖЕШЕ ДА ГО НАЕМАТ И ТОЛКОВА ГОДИНИ ДА ГРОЗИ ЕКРАНА?
  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 2 Отговор
    Я тоя имал баща аз мислих ,че правен в лаборатория . Тирантите със шарени чорапки. Най после изчезва и няма да тормози малкото зрители на бТВ.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.