Last news in Fakti

1 Август, 2023 09:41 2 830 27

Мариана Попова рекламира гръцкото море

  • мариана попова-
  • гърция-
  • море

Думите на певицата предизвикаха, очаквано, лавина от коментари

Мариана Попова не издържа и направи на пух и прах тези, които предпочитат родното Черноморие за сметка на гръцките плажове, например. Двамата с Веселин Плачков отмарят това лято именно в южната ни съседка.

"Ще ви кажа случващото се с българите в Гърция, пазете се", така започва гневния си пост певицата в профила си в социалните мрежи.

Въпреки призивите на много българи да се прояви патриотизъм и да се избере именно родното Черноморие, Мариана Попова и Веселин Плачков решиха да направят нещо различно - реклама на гръцкото море.

"Няколко думи за Гърция. Топло, чисто, вкусно, уютно, гостоприемно, няма вирус, няма повръщане, прекрасна храна, прясна риба, месото им е изключително добро.

Вече се наблюдава българския синдром на хитри наемодатели, които отдават не до там добри имоти на висока ставка без да са се постарали.

Има много камъни и таралежи. Скъпо е, казвам го съвсем отговорно, сметката е по 2 и винаги е било така, но пак бих избрала това, за да ми е здраво детето. Желая Ви прекрасна ваканция и се пазете по улиците.

Единствените, които не спазват правилата за движение дори и в Гърция, са българите, добре признавам и малко румънци!", пише още певицата.

Думите на Мариана Попова предизвикаха, очаквано, лавина от коментари, особено там, където говори за родния тарикатлък и "умението" на българите все да минат метър, да прецакат закона, да се направят на по-важни от другите, да вземат, каквото могат без да плащат, да не уважават труда на другите, пише show.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    15 17 Отговор
    Ох само тази липсваше там, ама па вече е опитала гърците "месото им е изключително добро"
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 почиващ

    36 2 Отговор
    Колкото и да не ми се иска -това е самата истина !!!
  • 4 Коя

    13 17 Отговор
    е тая мургавелка ? Врачка на плажа ?!
  • 5 Облива ме студена пот

    16 10 Отговор
    като видя това грозилище!
  • 6 Никой

    12 13 Отговор
    Далеч съм от мисълта да защитавам родното лайноморие без пречиствателни станции,но искам да попитам в малките населени места ,пък и по големи, имат ли пречиствателни станции по гръцкото "черноморие " ? Не съм ходил щот чакъл и тук си имаме предостатъчно по пътищата,пък и тез морски таралежи. Ама въпросът ми е за пречествателните станции ?

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Последния Софиянец

    24 2 Отговор
    Еми море може да се рекламира на бетона какво да му рекламираш. Заповядайте десет хотела на 50 метра плажна ивица.
  • 8 Обективен

    28 2 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Гърците ползват септични ями,и не заустват нищо в морето.Хората си пазят природата.Освен това много рядко ще видиш сграда по-висока от три етажа/изклювам по-големите градове/

    Коментиран от #17

  • 9 Доротея

    8 5 Отговор
    Рекламира себе си, а не толкова море! Но, не е улучила десятката с тези консумативи - ,,"Няколко думи за Гърция. Топло, чисто, вкусно, уютно, гостоприемно, няма вирус, няма повръщане, прекрасна храна, прясна риба, месото им е изключително добро." Една не толкова известна провинциална българска госпожа се изрази така, че в България нищо материално не и липсва, но там се чувства сред такива като нея!
  • 10 нещата при нас не са наред

    23 1 Отговор
    Хора, аз цял живот се боря за всичко българско - храна, дрехи,
    техники, почивни бази и хотели, но.......бяхме на хотел някъде си /няма да съсипвам бизнеса им/, в банята пълно с косми, по скъсаните чаршафи също, никакво усещане за чистота. Възглавниците - охххх, гадост. Бяхме в студио.....дивана почти изтърбушен, счупен пластмасов стол и още......казват евтино е 150 лв. Добре🤔. Храната - 😡, обслужването - с досада. Много са нещата, които отблъскват.
    Напуснахме и отидохме на друго място - в нещо като бунгала. Тръгнахме си на втория ден.
    Основното е - не уважение към клиента. Бързо разбираш, че изобщо не се стараят да ти е добре. Чувстваш се адски прецакан. Пътувам често служебно и ползвам хотели. Общо - взето , картинката е плачевна. Човек иска да е чисто, да не спи на изтърбушени матраци, да не ползва замърсени и скъсани чаршафи, завивки и кърпи, да има поне 1-2 удобни стола или фотьойла и т.н.
    Могат да се направят анкети. И да не казват, че точно сега кабелната има проблем по трасето. С една дума, тръгнали " с трици маймуни за ловят".
  • 11 Магелан

    3 7 Отговор
    Шок и ужас.Чета и не мога да повярвам на очите си?Най добре е за да няма коментари кое море е по чисто Черно ,Егейско или Средиземно май добре е да се прекара един канал покрай Магистрала Тракия от Черно море до София.И всичко ще си дойде на мястото.София ще си има море както канала ще го наречем Българския Соецки канал.И софиянци няма да пътуват до Гърция и да чакат по Границата 10чс.И няма да попадат в задръствания на магистрала Тракия.
  • 12 Ся да ти кажа

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Никой":

    Точно въпросите което питаш и мнение на някои никога не ходил на почивка в Гърция изрази моя позната миналата година.
    Ето ти и моето мнение на почиващ в момента там.
    Цените са с 0 /нула/ до 15 % средно по-високи в сравнение с миналата година. Пясъчни плажове колкото щеш с чадъри и шезлонги. Има и достатъчно места по плажа за такива които не желаят подобни екстри.
    Морски таралежи на пясъчните плажове НЯМА. Те са по камъните и скалите. Някои малки селища са без пречиствателни станции, но канализацията за мръсната вода се изпраща с помпи километри навътре в морето а не на плажа. Солеността на Средиземно море е в пъти по-висока от това на Черно море и това обуславя в голяма степен чистотата му. Аналогично е положението и в Италия и Испания за малките селища, но бройката им постоянно намаля. Строят се пречиствателни станции по Европейски програми.
    Аз лично не познавам някои които да се е оплакал от качеството на водата на плажове в Средиземно море.
    Другото е описано в статията.
  • 13 Кмитева

    8 9 Отговор
    Всеки им право на мнение. Ако е конструктивна критика към нашия бранш, може и да мине като позиция. Но да ми възхваляваш чакъл ЕСТ бряг, морски таралежи и 40-градисови температури, мерсииии.
  • 14 Чума

    7 5 Отговор
    Както преди 200 години, най прогресивните българи се гърчеят и има защо! А кариеристите са до един туркофили! Също има защо! Простолюдието чака дядо Иван! Хъшовете напуснаха!
  • 15 АРЕС

    11 3 Отговор
    Аман от тая смрад Мари.... Бе,тая вечно е недоволна,все и се случва нещо,блокирайте я навсякъде че вече ни се повръща от това недоразумение на природата.
  • 16 Кои бях аз...

    4 4 Отговор
    Ей тая обича да яде мноо чесън...дано в гръчко да са имали в наличност.
  • 17 Септични ями има само в стари имоти

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Обективен":

    т.н. заварено положение.
    От поне 15г. септични ями не се разрешават. Използват се контейнери под земята които периодично се изпомпват и проверяват за херметичност.
  • 18 По две ли ми е сметката?

    2 1 Отговор
    Правилният въпрос включва и спрямо какво. В градската квартална кръчма е два пъти по-евтино от гръцката кръчма. Кръчмата на морето е с гръцките цени. Това е приликата. Другото са само разлики.

    Коментиран от #20

  • 19 Бг Турист

    8 2 Отговор
    Значи..днес със фамилията обядвахме в една таверна, Зорбас май се казваше... та, поръчах едно пиато гаридомайкаронада...страхотна вкусотия, питах готвача как я приготвя.., тримата, аз , жената и малкия..ами 1.3 ни остана, не можахме да се справим. Освен това- каничка бяло, изстудено вино за мен, един Митос за жената и една фанта лимон за малкия..десерт- половин диня/подарък от заведението/ синоло/ както пише на бележката/- 28,50 евра...не знам дали е добре или зле, скъпо или евтино..останахме безкрайно доволниот отношението и прекрасната храна..тЕ за това идвам у гръчко всяко лято последните 20 години..а след няколко дена се качвам и в Албанско..там пък е ..рай направо, дето се вика..почиваш и ти плащат за това..колкото до черноморието/ не казвам нито мутроморие, нито ла..номорие/ ..просто не ме вълнува..каквито и номера да прилагат, на български хотелиер вяра нямам..айде, чао !!!

    Коментиран от #23

  • 20 Някой си

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "По две ли ми е сметката?":

    Абе прав си, ама на морето за една и съща цена нанашето море набиваш таратор и пиуе със зейе..а на гръчкото - пресен лаврак, със салата хориатики и каничка прекрасно , изстудено бяло вино от Пелопонес...така че см преценявай- кой пичели и кой губи...за салтанатите в гръчката таверна и псувните, които ще отнесеш в нашаия ресторант няма да слагам на кантар..
  • 21 пфууууу

    4 0 Отговор
    Спрете да ни занимавате с тая проста циган-ка.
  • 22 нашенец

    4 2 Отговор
    Поне е честна и си признава, че цените са по две на тези в България, а не като баш гъркофилите, дето ни разправят приказки от 1001 нощ, че видиш ли в Гърция било по-евтино от тук !

    Коментиран от #24

  • 23 Чума

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бг Турист":

    Синоло - обща сума! Скариди ли ви гостиха с тази ронада?

    Коментиран от #25

  • 24 Бг Турист

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "нашенец":

    Ами ко да тикажа..има цени и по две..но качеството е по 4..също така отношението и обслужването. АА има и цени по и под нашите..също с качество по 2 и по 4 ..така че прави сам сметката..едно е да закусваш с прекрасни, пресни кроасани и тиропитакя по 1.5 евро..друго е да набиваш баничка с праз , жилава като гумата на БЕЛАЗ и на цена 5 лева..кой сега е №1..а? Между другото..купих си пет килограма страхотен елов мед..40 евро..такова нещо не си опитвал през живота си, еликсир..сигурен съм. Изобщо комшиите имат прекрасни неща, и си ги произвеждат сами, в семейните магазинчета, пекарни и занаятчийски ателиета..а при нас такова нещо няма да видиш..мутри, тарикати и мошенни ци и всеки иска да те прекара и да забогатее за три дена..сори, ама сме пак на грешната пътека. за това сме и на такъв хал..
  • 25 Бг Турист

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Чума":

    Да, прекрасни пресни тигрови скариди- гарида на гръчки...има и астакомакаронади, върха, висш пилотаж в средиземноморската кухня..но нямаше астако (омар, лобстер) ..65 евра е килото ..и е достатъчен пет човека да се нахранят като попски прасета на задушница..По подобен начин се приготвя като гаридо0макаронадата но е по-вкусна и по-лека..в същото време -много питателна..хапвам една и после два дена мога да съм само на мускул..така засища..
  • 26 ха ха Хо

    5 1 Отговор
    Я,Плачкови събрали малко пари да отидат поне до Гърция,че ореваха всички телевизии колко са безпарични и неоценени.Всеки вече е свободен да почива където пожелае.Обаче простият човек навсякъде си остава такъв,та и Плачковица така.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.