Last news in Fakti

4 Август, 2023 10:48 1 230 2

В Мексико правят чанти и дрехи от кактуси (ВИДЕО)

  • еко кожа-
  • кактус-
  • мода-
  • чанти-
  • мексико

Това е органична, изцяло естествена кожа без жестокост към животни

В Мексико правят чанти и дрехи от кактуси (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Има толкова много модни марки на пазара, които произвеждат прекрасни вегански кожени изделия, които не са от животински произход - но повечето от тези марки използват материали, получени от пластмаса, за да постигнат външния си вид.

Въпреки това, нова марка от Мексико, наречена Desserto, разтърсва нещата, като превръща листата на нопаловия кактус в органична, изцяло естествена кожа, без жестокост към животни. Desserto е първата кожа на базата на кактус на пазара и материалът има потенциала да направи веганската кожена индустрия много по-устойчива, пише NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7372726633

    1 0 Отговор
    Че това жителите на Мексико го правят от векове ,журналиската май не знае ,запознала се днеска.

    Коментиран от #2

  • 2 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "7372726633":

    Има и от мебели от бананово дърво , много устойчиви и лесни за поддръжка.Само с гъба и малко ленено масло всяка година е достатъчно, за да възвърне целия му блясък за ратановите мебели на открито.Има и за вътрешно обзавеждане ,разни лампи и декорация от бананови листа, в
    стил тропически бохем ,бунгало вила до океана.