Last news in Fakti

9 Август, 2023 15:45 1 742 12

Защо мъжете предпочитат да са обвързани?

  • мъже-
  • връзки-
  • обвързване-
  • самочувствие-
  • сигурност-
  • подкрепа

Връзките повишават мъжкото самочувствие

Защо мъжете предпочитат да са обвързани? - 1
Снимка: Shutterstock

Колкото и странно да звучи – мъжете предпочитат да са обвързани. Жените са свикнали да смятат, че повечето мъже обичат свободата си и се чувстват най-добре, като сменят половинките си често. Това всъщност не е така и е по-скоро изключение, отколкото правило.

Мъжете предпочитат сигурността на връзките и усещането за топлота в дома, където да се прибират и да се чувстват приети и обичани.

Защо мъжете всъщност предпочитат да са обвързани?

Домашен уют

Нищо не може да замени домашния уют, който една жена осигурява. Повечето мъже предпочитат обвързания живот, защото се чувстват пълноценни и завършени, когато имат до себе си жена, която да създава усещане за топлота и комфорт в дома.

Връзките повишават мъжкото самочувствие

Когато един мъж е обвързан и знае, че до себе си има половинка, която го обича и уважава, това въздейства положително върху мъжкото самочувствие.

Необвързаните мъже по-често страдат от ниско самочувствие и безпокойство, защото не усещат онова женско възхищение и одобрение, на което обвързаните мъже се радват.

Винаги има с кого да правят секс

Сексът е важен за мъжете. Когато са обвързани, те са далеч по-спокойни, че винаги има с кого да правят секс. Необвързаните мъже изпитват тревожност и често имат повишени нива на стрес в организма поради липсата на секс. Това се отразява и във всеки друг аспект от ежедневието и работата им. Напрежението оказва своето влияние.

Връзките дават възможности за експерименти и приключения

Много мъже предпочитат да са обвързани дълготрайно, отколкото да са ергени, защото връзките им дават възможности за приключения и експерименти с половинката. Всяка връзка има своите интересни моменти, възходи и спадове, създава предпоставки за експерименти и повишаване на близостта между партньорите. Това е и причина обвързаността да е предпочитана от мъжете.

Мъжете се нуждаят от жена до себе си, която да ги насърчава

Мъжкото самочувствие се нуждае от постоянно валидиране. Когато един мъж е необвързан, самочувствието му се понижава, защото няма жена до себе си, която да го кара да се чувства горд, пише az-jenata.bg. Мъжете се сравняват помежду си и заради това им е важно да имат половинка до себе си, която да ги насърчава, да им показва уважението и възхищението си, да ги хвали, когато пожънат успехи.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кабел

    3 8 Отговор
    Защото иначе са сами. А сам да е един мъж,не е за препоръчване.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Йергенът 3

    6 1 Отговор
    Ми не, не обичат.
  • 5 12345

    10 3 Отговор
    Щото повечето са като малки деца.
  • 6 123456

    3 1 Отговор
    за мусакатааааа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Соваж бейби

    4 2 Отговор
    Не е вярно,любовниците са по скъпи а трябва да си намери и чистачка ако майка му не е на близо или стара и болна.Храната в ресторант също омръзва.За това се депресира мъжа няма кой да му изглади дрехите,наготви ...
  • 9 Това

    10 5 Отговор
    Културно казано , е женска фантазия ! Никой мъж не иска да е обвързан. Дори е противоприродно , и противоестествено , един мъж да иска такова нещо. Просто винаги се намира някоя мързелива , и неможеща нищо жена , която да му се увисне на врата , правейки се на човек отначало. И ако уцели добър човек , който да не я превъзпита набързо , цял живот се мисли за някоя.

    Коментиран от #10

  • 10 пфф

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Това":

    Първо теб някой трябва да превъзпита!
  • 11 КАШКАВАЛА ША ГО ЗЕМЕШ ЛИ КАШКАВАЛА

    1 0 Отговор
    ми щото са мазохисти.....
  • 12 Ши го

    0 0 Отговор
    Трябва да не проявяваш Себеуважение,за да си постоянно с някоя