Last news in Fakti

12 Август, 2023 10:18 1 116 1

Световноизвестният български DJ Kink подгрява публиката на The Chemical Brothers

  • dj kink-
  • български диджей-
  • the chemical brothers-
  • концерт

Концертът на The Chemical Brothers е в зала „Арена София“ на 31 август

Световноизвестният български DJ Kink подгрява публиката на The Chemical Brothers - 1
Снимка: Instagram

Kink подгрява публиката на The Chemical Brothers в София. Най-успешният български диджей и продуцент ще подгрее меломаните със специален лайв сет, коментират организаторите на концерта.

"Откакто работата на Kink привлича международно внимание около 2008 г., той е неизменна част от клубния и фестивален живот по света, както и от класацията на престижната платформа Resident Advisor. В нея, не друг, а феновете отсяват най-добрите 40 електронни музиканти, отличаващи се със запомнящи се партита и авторска електронна музика на живо. След като се изкачва все по-нагоре, през 2015 г. той е и абсолютният фаворит на меломаните. Преди броени дни Kink отново покори Ибиса, а преди да го чуем в София, го очакват още участие на небезизвестната поредица партита Elrow – в Малага, както и гостувания в Германия, Обединеното кралство и Франция", допълват организаторите.

View this post on Instagram

A post shared by BPM Events (@bpmeventsbg)

Както писа БТА, концерт на The Chemical Brothers е в зала „Арена София“ на 31 август, а на 8 септември излиза десетият студиен албум на пионерите на електронната музика. Месец след като посетят София, те също ще се насочат към Ибиса – за едно от закриващите партита за сезона.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копи пейст

    2 0 Отговор
    В съседните на България страни – Турция, Гърция, Сърбия, Македония бяха създадени съвременни музикални стилове, основани на фолклора на съответните народи. От този вид е съвременната попмузика в Гърция – “елиники травуда”, за чийто баща с основание може да се приеме големия гръцки композитор Микис Теодоракис. Като следствие от безкрайно убитото национално самочувствие, от дълго време в България само се копират чужди музикални форми. В резултат на това ние се обогатихме с нови музикални жанрове от вида “стара градска музика”, която копира музика от Чехия, Украйна, Германия, Франция и др.; “естрадна и забавна музика” основана на копия от Италия, Англия и САЩ и напоследък “чалга”, основана главно на цигански, турски и гръцки напеви и съпровод. Истинското музикално наследство на българите обаче тъне в забрава и постепенно изчезва. От това губят не само българите, от това губи Европа и света, защото културното разнообразие се унищожава.