Last news in Fakti

5 Ноември, 2013 18:09 839 0

Гръцки опит в зеленчукопроизводството

  • изложение-
  • производство-
  • зеленчуци

Проектът Vegiterraneo обединява седмина членове от южната ни съседка, промотиращи европейските зеленчуци (домати, краставици, чушки), произведени в Крит, Гърция.

Стартирал през 2012 г., проектът ще бъде завършен в рамките на следващите три години. Действията на Vegiterraneo са фокусирани върху предоставянето на информация на широката общественост и дистрибуторите за високата хранителна стойност на европейските зеленчуци. Продуктите са произведени съгласно строгите европейски регламенти за качеството на храните и стандартите за безопасност. Работи се с модерни съоръжения и продуктите се събират, опаковат и изпращат директно на пазарите за пресни плодове и зеленчуци. Стремежът е да се покаже, че умереният климат на региона Крит, плодородната земя и дългите лета, са идеални условия за производство на зеленчуци с изискан вкус и качество, висока хранителна стойност и заслужаващи гастрономическо признание.

С щанд в зоната на ИНТЕРФУД & ДРИНК с промоция на замразена риба и морски дарове, се представя компанията НЕРО (Hellenic Foreign Trade Board). Специалистите от Гърция ще покажат нагледно защо тези храни са най-безопасното и сигурно решение, което позволява на потребителите ежеседмично да се наслаждават на здравословно меню от морски дарове и риба, със запазени хранителни свойства и непроменена структура. От НЕРО ще демонстрират какво богатство се крие само на броени километри от нашата страна в Средиземно море - рибите ципура и лаврак, които обитават тези води целогодишно, са изключително богат източник на хранителни вещества за човешкото тяло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА