Last news in Fakti

23 Август, 2023 12:32 1 483 1

Ариана Гранде и Деми Ловато зарязаха бившия мениджър на Тейлър Суифт

  • ариана гранде-
  • деми ловато-
  • скутър браун-
  • мениджър-
  • продуцент-
  • тейлър суифт

Скутър Браун водеше дългогодишна борба за правата върху песните на поп звездата, която заради него трябваше да презапише цялата си дискография

Ариана Гранде и Деми Ловато зарязаха бившия мениджър на Тейлър Суифт - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Скутър Браун, мениджърът, който стана известен с проблемите, които създаде на Тейлър Суифт през последните години, беше напуснат от две от най-големите си клиентки - Ариана Гранде и Деми Ловато, съобщи Би Би Си.

Ариана Гранде работеше със Скутър Браун от началото на кариерата си, припомня БТА.

Това далеч не са първите големи звезди, които прекратяват работата си с Браун. Колумбийската латино звезда Джей Балвин, който подписа договор с Браун през 2019 г., го развали през май и сега работи с "Рок нейшън". Съобщенията, че Джъстин Бийбър също се е разделил с Браун, обаче бяха опровергани.

Браун е един от най-успешните музикални мениджъри в света, сред чиито клиенти са Давид Гета, "Блек айд пийс", Ейва Макс, Карли Рей Джепсън, Куейво. Той започва кариерата си още като тийнейджър, промотирайки партита и събития в Атланта, преди да подпише договор с "Деф джем рекърдс". Големият му пробив идва през 2008 г., когато забелязва 12-годишния Бийбър да пее в Ютюб и вижда големия му потенциал.

Бийбър бързо се превръща в една от най-големите звезди на поп музиката, а Браун ръководи кариерата му през няколко възхода и падения, включително периода 2013-14 г., когато певецът е арестуван за вандализъм, опасно шофиране и нападение.

Ариана Гранде подписва договор със Скутър Браун през 2013 г. Оттогава тя е издала шест албума, като само един от тях не е оглавявал американската класация. Засега не е ясно дали е прекратила всички връзки с Браун, или само мениджмънта.

Деми Ловато започва да работи с Браун през 2019 г., като тогава казва, че за нея това е сбъдната мечта.

Мениджърът е най-известен с разпрата си с Тейлър Суифт от 2019 г., когато той купува бившата ѝ звукозаписна къща "Биг машин" за 300 милиона щатски долара чрез инвестиционна група. Така придобива мастър записите на първите ѝ шест албума, което тя окачествява като "проява на агресия, която я лишава от работата на целия ѝ живот". Враждата им се подклажда и от връзката на Браун с Кание Уест, чийто мениджър е две години и половина от 2015 г. Рапърът непрекъснато търси поводи да се надсмива над Суифт и според певицата Браун го насърчава.

В отговор на сделката Суифт блокира използването на песните ѝ в телевизионни предавания и филми и това намалява приходите на инвестиционната група на Браун. След това тя започва да презаписва старите си албуми и така си връща собствеността и намалява стойността на оригиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    0 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!