Last news in Fakti

11 Септември, 2023 16:48 6 697 32

Белослава продаде хотела си в Лозенец за 7 млн. лева

  • белослава-
  • бутиков хотел-
  • лозенец-
  • продажба-
  • украински бизнесмен

Новият собственик на „Вила Арте“ е украински бизнесмен

Певицата Белослава и съпругът ѝ – художникът Евгени Йонов, продадоха бутиковия си хотел с прилежащ към него ресторант „Вила Арте“ в курортното селце Лозенец на юг от Бургас, пише „Уикенд“. Сделката е била финализирана буквално преди няколко дни и предстои да бъде изповядана пред нотариус в Царево, а купувач на двуетажната сграда в средиземноморски стил е мастит украински бизнесмен, търгуващ със земеделски торове.

Макар официалните параметри по сделката с хотела на Белослава да се пазят в тайна, близки до къдрокосата джаз и поп звезда твърдят, че тя е съумяла да изтъргува „Вила Арте“ за 3,5 млн. евро – около 7 млн. лв. Купувачът получава двуетажна сграда с 10 стаи със собствен санитарен възел, три от които – с тераси с гледка към морето, двор от 4 декара с прилежащ към него външен басейн, собствена овощна градина, лозе с различни сортове грозде, както и напълно оборудван ресторант.

Новият собственик на „Вила Арте“ – украински бизнесмен с голямо семейство, е купил бутиковия хотел на Белослава не с цел да продължи бизнеса, а за да превърне мястото в своя лятна резиденция.

Украинецът се нанася в имота още тази есен, в началото на месец октомври. На хотела предстои ремонт и превръщането му в частно фамилно имение, като новият собственик няма да получи работите на световно признатия български скулптор Павел Койчев, които красят парадния вход на „Вила Арте“, както и десетките ценни картини на стари майстори, окачени по стените на хотела. Съгласно договорката, всички произведения на изкуството ще бъдат прибрани от Белослава и съпруга ѝ Евгени Йонов.

Изненадващата сделка с морския хотел на Белослава породи лавина от слухове заради обстоятелството, че само преди 2 месеца певицата беше арестувана за шофиране в пияно състояние навръх 50-ия си юбилей. Певицата е с повдигнато обвинение от Софийска прокуратура за шофиране с над 1,2 промила алкохол в кръвта, което се наказва със затвор от 1 до 3 г., а шумният медиен скандал, съпроводил ареста ѝ, я постави в непривичната за нея светлина на „аморален закононарушител“. Близки до певицата твърдят, че именно пиянската афера е подтикнала Белослава към продажбата на хотела в Лозенец, който тя и съпругът ѝ изградиха от основи и където тя прекарваше лятото си от 2006 г. насам, когато изискания „Вила Арте“ отвори врати. Тръгнаха и спекулации, че джаз изпълнителката е в процес на развод с мъжа си Евгени и поради тази причина двамата продават общия бизнес. Близки до Белослава обаче категорично отрекоха слуха, че тя се разделя със съпруга си. Да, той имал авантюра с друга, доста по-млада жена, но вече всичко било приключило.

Според думите на нейни колежки, певицата най-накрая се е решила да послуша съвета на мъжа си да продадат бутиковия хотел в морското селце Лозенец и да преместят бизнеса в съседна Гърция, където прекарват летните си ваканции все повече наши сънародници.

„Белослава и Евгени вече купиха 20 декара маслинова гора на остров Лимнос, както и малка къща с голям двор на един от заливите

в западната част на острова, където плажовете са с хубав и ситен пясък, а водата на Егейско море – кристално чиста. Там двамата ще стартират нов семеен туристически бизнес. Много е възможно да пренесат концепцията на „Вила Арте“ на Лимнос – този остров е посещаван от богаташи от цял свят, тъй като е с все още диви плажове и е незасегнат от масовия туризъм. Пък и там сезонът е цели 5 месеца – от началото на май до края на септември“, разказва запознат с бъдещите житейски планове на джаз звездата с все още несъсипан от алкохола кадифен глас.

Според думите му, малко след излизането на Белослава от арестантската килия на Шесто РПУ в София, тя е отпрашила с мъжа си към гръцкия остров Лимнос за серия от огледи на парцели в регулация. Информацията се потвърждава и от публикувана снимка във Фейсбук профила на Евгени Йонов от 26 август – на нея художникът позира заедно с Белослава пред семейния кемпер, като обозначената локация е остров Лимнос.

Новината, че 50-годишната музикална звезда се изнася окончателно от Лозенец, вече не е тайна и за редовните посетители на „Вила Арте“ в курортното черноморско селце. Повечето от тях са информирани, че този сезон е последният за бутиковия хотел с прилежащ към него ресторант, който завинаги хлопва кепенци след 17 славни години.

Неофициално се твърди, че Белослава е обявила за продажба и софийския си ресторант „Ателие“, намиращ се в района около „Оборище“, на една от най-скъпите улици – „Асен Златарев“. До този момент обаче нямало кандидати да купят заведението, тъй като потенциалните клиенти настоявали да сложат ръка върху цялата сграда, а не само върху приземния етаж, където се помещава заведението.

„Белослава отдавна обмисляше да се премести в Гърция, където да прекарва летните месеци със семейството и приятелите си, но сърце не ѝ даваше да се раздели с „Вила Арте“. Пиянската изцепка ускори нещата – може да се окаже, че това е било необходимото зло, за да отвори нова страница в живота си на 50-годишна възраст“, одумват радикалното решение на певицата колегите ѝ от музикалните среди.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    84 8 Отговор
    Тази пияница от къде има толкова пари

    Коментиран от #13, #15, #24

  • 2 пияндурника

    52 10 Отговор
    Да продава , и никога повече да не се връща в България !!
  • 3 Стиилииян

    19 9 Отговор
    Два милиона подарява на бедните ромски деца
  • 4 БЕЛО ? Слава ?

    41 4 Отговор
    Несъвместими неща.
  • 5 Време е!

    55 5 Отговор
    НАП , МВР,ДАНС и т.н. - как ги е спечелила преди построяването на хотела, колко данъци е платила-хайде дейставайте!!!
  • 6 да де

    33 4 Отговор
    Яко ще си кърка на воля докато се спиртоса та и червеите да бягат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Иван

    29 1 Отговор
    Сега може да си порка на воля и денонощно
  • 9 Ели6

    23 0 Отговор
    Улицата се казва Асен ЗлатАров...Носи името на известния и заслужил професор - химик...Ех, Тази София...
  • 10 Гошо

    25 2 Отговор
    хитри консултанти
    умни ходове
    довиждане бг

    пара играе
    пара
    а хората мухи нека лапат
  • 11 И откога

    26 3 Отговор
    Белоглава е джаз певица ?
  • 12 Възмутен

    42 2 Отговор
    От къде тази певачка има 7 милиона??? Ало НАП, спите ли, разследвахте ли я??? Много милионери с мижави професии у таз нашта страна бре!

    Коментиран от #17

  • 13 Ами

    32 0 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    от пастрока ѝ . Майка ѝ се залюби с него , баща ѝ не го понесе и се самоуби....
  • 14 Азззззззз

    52 9 Отговор
    А ние помагаме на украинците докато те купуват хотели. За издавените села пари, разбира се няма...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да основе движение

    20 2 Отговор
    “Всички пияници - в Гърция” и да изсмуче членска маса от България!
  • 17 Винкело

    33 3 Отговор

    До коментар #12 от "Възмутен":

    Как откъде бе... От всичките й платинени албуми, от милионните й договори със Сонимюзик и Дисни...
  • 18 Браво !

    12 13 Отговор
    Да направи хотелче в Гърция и ще отида на почивка.Успех !
  • 19 ама друг път

    37 3 Отговор
    А мастития украински бизнесмен , защо не ги дари за орУжие за зеленото човече !?!?!?
  • 20 Хахо

    20 1 Отговор
    Демек сега е подсигурила много пари за пиячка и бело
  • 21 Извън закона

    24 2 Отговор
    Най после и някой българин да кяри от парите на НАТО,така се плащат 3,5 мил евро за къща на 2 етажа в бг.Когато се чудиш къде да ги харчиш и са дарени за възстановяване на Украйна хахаха Лозенец е като Флорида !!!
  • 22 Бг Бизнесмен

    21 1 Отговор
    Ос.рахме и бетоноирахме Черноморието, обрахме бала.мурниците дето ни идваха в хотелите и айде чао България. В Гърция вече сме чисти като момини сълзи и с милионите в пачки вече може да си позволим да спрем далаверите и да спазваме законите...ама гръцките де!
  • 23 Пресконференция, за всеки!

    21 0 Отговор
    Белослава е купила незаконно сградата в която живее, в София. Наказанието за алкохол над 1,2 промила при шофиране, без наказание?
    Но, в тази държава, за едни може, за други, не.
  • 24 Каква държава!

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Красимир Петров":

    Има, защото няма институции, които да я разследват за произход на имуществото, нея и семейството й. Пък и черепа ни поръча, не плащате данъци, вижте аз, как ще се измъква, няма да се стигне до съд, дори.
  • 25 Совж бейби

    20 0 Отговор
    На този украинец няма ли да му разследват доходите от къде са ?Да си седи в държавата или да ги дари на комика ,Европа заради тях потъва с двата крака в инфлаци онези с милиони си играят
  • 26 А дано ама надали

    14 0 Отговор
    Уплашили са се от наводненията затова продават. Но от трън та на глог. В Гърция и пожари има. Милиончетата могат лесно да изгорят.
  • 27 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Модераторско неволи ..... коментар 1 "тая пияница" безобиден... коментар 15 "русофиле"изтрит....Не , че нещо, но на вниманието на ..... който трябва....

    Коментиран от #28

  • 28 Ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ха ха ха":

    Но иначе имах предвид...дa ви eвa ....мaмaтa......
  • 29 Кмета

    8 0 Отговор
    Е сега ке има пари да пие до живот!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Aлфа Bълкът

    9 0 Отговор
    Сори, ама няма как да не се усъмня. Чукнах ѝ хотелчето, няма как да струва 7млн.
    Замъци във Франция с по 2дкр застроена площ и 100 дкр земи/двор струват тези пари. Нещо подобно като хотелчето ѝ в южна Италия на брега на Тиренско море може да струва тези пари. Ама говорим за Италия. А на Адриатическо и Средиземно море е още по-евтино.

    Коментиран от #32

  • 32 ами,

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Aлфа Bълкът":

    Жълтите мисирки винаги преувеличават.Иначе Наздраве на Белослава,нека подкара джипчето пияна в Гърция,там е никоя и няма кой да толерира и да си затваря очите за пиян зад волана.